Legea antifumat se aplica dupa ureche. Aurelia Cristea: Normele de aplicare a legii vor fi anuntate miercuri Legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise intra in vigoare miercuri, dar nimeni nu stie cum se va proceda, pentru ca autoritatile nu au elaborat inca normele de aplicare. Asta ii pune in mare incurcatura atat pe politisti, responsabili de controale si amenzi, cat si pe patronii de localuri, care nu stiu exact cum sa amenajeze spatiile pentru fumatori, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cazul bebelusilor din Arges. Angajati ai firmei Bradet, depistati cu E.coli Mai multi angajati ai fabricii de lactate Bradet, dar si de la Agrostar Farmex, care e furnizor la Bradet, au fost depistati pozitiv la analizele pentru E.coli, unii dintre ei cu tulpini care ar provoca sindromul hemolitic uremic (SHU), care a afectat, de la inceputul lui februarie pana acum zeci de bebelusi din Arges, dintre care trei au murit. Potrivit unor documente transmise de Directia de Sanatate Publica Arges catre Institutia Prefectului si prezentate de ziare.com, 7 angajati ai fabricii Bradet au fost depistati cu E-coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezinta ambele gene vtx (vtx 1 si vtx2), verotoxina care provoaca aparitia SHU, conform Gandul.

Reportaj: Cenaclul taranilor, cele 43 de suflete visatoare Am ajuns, asa cum stabilisem in prealabil cu gazdele mele, in ziua de joi, in satul prahovean Homoraciu. E putin mai sus de Valenii de Munte, chiar pe drumul spre Cheia. Vreau sa cunosc un fenomen local care dateaza din anul 2008. De cand ulitele acestui sat, in fiecare joi, capata dimensiune culturala. Pentru ca oamenii renunta la treburile lor zilnice si, pentru patru sau cinci ore, se dedica poeziei si prozei, isi rostesc cu voce tare, in versuri ori eseuri, viziunea despre lumea inconjuratoare. Integral pe Romania Libera.

Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Handbal au semnat un parteneriat, pentru renasterea sportului romanesc Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Handbal au semnat cu ocazia super-meciului Romania-Norvegia de la Cluj un parteneriat strategic de colaborare. Secretarul general al LPF, Justin Stefan le-a vizitat deja zilele trecute pe handbaliste la Cluj, le-a oferit flori si le-a urat noroc pentru turneul preolimpic din Danemarca. Incurajat de numarul mare de fani la partidele de handbal din ultima perioada, oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal vrea sa importe modelul si pe stadioanele din tara, anunta EVZ.

Ce s-a ales de masinile lui Ceausescu. De la cine a primit fostul dictator autoturismele si la ce preturi se vand acum Autoturismele folosite de Nicolae Ceausescu au fost vandute la licitatii de statul roman, iar o mare parte dintre masinile rare detinute de fostul lider comunist au ajuns la colectionari din intreaga lume, dupa ce le-au achizitionat cu sume generoase. Nicolae Ceausescu a fost posesorul mai multor masini de colectie fabricate in afara tarii, dar si al unor autoturisme unicat realizate in Romania special pentru fostul lider comunist si familia sa. Majoritatea masinilor pe care le-a utilizat Ceausescu au fost primite cadou de la diversi sefi de stat sau oameni influenti din intreaga lume, scrie Adevarul.

Cozi de trei ore ca sa scapi de un impozit De la 1 ianuarie 2016 a intrat in vigoare noul Cod Fiscal care a generat o serie de controverse. Una dintre acestea se refera la faptul ca statul solicita cetatenilor sa declare in scris daca firmele care au sediu social sau puncte de lucru in locuintele private desfasoara sau nu activitati comerciale acolo. In cazul in care ar exista activitate comerciala, atunci s-ar plati un impozit mai mare. Potrivit legii, daca proprietarul nu depune declaratia la Directia de taxe si impozite locale pana la data de 31 martie, primaria calculeaza singura care este valoarea impozabila, doar ca aplica o cota de impozitare de 2%, conform Romania Libera.

Comentariu: Bun venit in club! Germania nu mai este o exceptie. Decenii la rand, Franta parea a fi imuna la populistii de dreapta din Frontul National. In vreme ce, in Ungaria si Polonia, Fidesz si partidul "Lege si Justitie" au preluat conducerea guvernelor, executivul londonez lupta cu UKIP, iar austriecii cu FPO - formatiune ce in ultimele decenii a cucerit peste 20% din electorat, germanii au continuat sa opteze pentru partidele populare traditionale ca CDU, al cancelarei Angela Merkel. Insa vremurile s-au schimbat, scrie Deutsche Welle.