Riscul Belgiei de a deveni primul stat vesteuropean esuat. Mai multe explozii soldate cu morti si raniti s-au semnalat azi dimineata la Bruxelles. Sunt uimitoare proportiile atentatelor din capitala Belgiei?Defel. Uluitor e doar cat de lent invata autoritatile belgiene. Ar fi putut invata, de pilda, de la israelieni. In ale caror aeroporturi, gari si autogari nu se intra fara un control antiterorist serios. Sau de la americani care s-au ars, la 11 septembrie 2016, cu habarnismul, neglijenta, indiferenta si liberalismul lor exagerat in materie de securitate, Teribil e ca oficialii belgieni au neglijat pericolul terorist ani si decenii la rand, desi stiau ca, data fiind anvergura si virulenta jihadismului si deficitara integrare a unei importante parti a imigratiei musulmane, parti din regatul belgian si nu in ultimul rand cartiere intregi din capitala, precum Molenbeek, stau pe un butoi de pulbere, iar in aeroport e liber, nu lesne, de intrat cu tone de bombe in valize, scrieDeutsche Welle.

ActualitateFoto: Colaj foto

Revolutia tinerilor, prin ochii unui primar de provincie: "Toti astia sub 40 de ani sunt prosti de impung". Alexandru Stoica ar putea fi incadrat cu usurinta in categoria primarilor penali, dar e un personaj prea complex pentru o singura eticheta. El este primul primar din Romania care se lauda ca in orasul lui nu mai e nimic de facut - "Gata, am terminat!" -, desi Slobozia arata catastrofal.Alexandru Stoica (60 de ani) e un politician de moda veche: vorbeste limba rusa si refuza sa-si puna calculator in birou. Are, in schimb, icoane, postere cu echipe de fotbal si tot felul de carti si carticele, de la "Mein Kampf" a lui Adolf Hitler, pana la "Binecuvantarea casei si familiei" a lui Arsenie Boca. Este de profesie militar, dar in 1999 a iesit din Armata pentru a intra in PSD, singurul partid care a castigat alegerile locale din Slobozia in ultimii 25 de ani, scrieAdevarul.

Autostrada Comarnic-Brasov, tichia de margaritar a trei ministri. Chiar isi permite Romania sa dea 8,4 miliarde de euro pe 53 km de autostrada? Asta a fost cifra anuntata de fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus, dupa ce s-a consultat cu cei de la Finante. Care ar fi utilitatea ei economica, atata vreme cat tronsonul Pitesti-Sibiu a fost amanat in repetate randuri? "Nu exista trafic care sa justifice aceasta autostrada. Studiile de trafic au fost masluite. In plus, traficul comercial spre Ardeal nu se face pe aceasta ruta", a declarat pentru"Romania libera"Ion Lixandru, presedintele Asociatiei Romane de Logistica.

Ce droguri iau teroristii, ca sa nu mai simta frica. Drogurile joaca un rol important in orice conflict armat din prezent. Ele sunt folosite pentru ameliorarea durerilor, pentru cresterea rezistentei si pentru alungarea oboselii. Tot drogurile mai sunt folosite si pentru reducerea inhibitiilor. Nazistii le administrau soldatilor lor Previtin, Armata SUA a experimentat cu LSD si speed, in timp ce Amnesty International a atras atentia, in nenumarate randuri, asupra consumului fortat de droguri precum cocaina, care face parte din procesul de abrutizare a copiilor-soldati. Un copil soldat, de 14 ani, din Sierra Leone a marturisit intr-un interviu pentru Amnesty: "Fumam o gramada inainte sa inceapa lupta. Dupa asta, nu imi mai era frica de nimic. Daca refuzai sa consumi droguri, se considera ca faci 'sabotaj tehnic' si erai omorat.", dezvaluie revista Vice.

Surpriza lui Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, cand a cautat informatii despre Romania pe...Wikipedia. Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, a fost prezent marti, in Romania,in cadrul "McCann/ Thiess Conferences",pentru a dezvalui cele mai recente proiecte ale platformei pe care o conduce. A oferi cunoastere, crede Wales, inseamna a fi uniti in fata provocarilor iminente precum terorismul.El a punctat principalele proiecte ale companiei, dar si faptul ca aceasta trebuie sa fie mereu permeabila la schimbare: ￯Wikipedia este la al 15-lea an, suntem site-ul cu numarul 5 in lume, avem multe initiative in derulare. In limba romana sunt peste 420.000 de articole. Este cea de-a 25-a limba a Wikipedia. Avem mai multe puncte-cheie. Avem un program numit editorul vizual care se afla in Beta acum, il puteti incerca", a declarat Wales, potrivit gandul.info.

De ce si-a retras Dan Voiculescu contestatia la condamnarea de 10 ani. Omul de afaceri Dan Voiculescu (69 de ani) si-a retras pe 18 martie contestatia in anulare impotriva condamnarii de 10 ani de inchisoare in dosarul "Privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA)". Avocatul acestuia nu a vrut sa arate atunci ce a stat in spatele deciziei inexplicabile a clientului sau.Unul dintre motivele pentru care si-a retras cererea ar fi acela ca dosarul mogului fusese repartizata unui complet care sanctioneaza dur faptele de coruptie, condus de judecatoarea Anamaria Tranca. Procurorul DNA a observat ieri ca doi acuzati din dosarul ICA au depus simultan contestatii in anulare impotriva condamnarilor definitive, pentru a putea alege completul de judecata mai favorabil, dezvaluieAdevarul.

Salariile pe care le iau manageri cu dosare penale, mentinuti in fruntea unor companii de stat capusate. Revocati in urma cu luni de zile de la conducerea companiilor de stat, managerii privati destituiti de Guvernul Ciolos au mai incasat luni bune salarii de la companiile pe care le-au condus In multe cazuri, destituirile sau demisiile de onoare, solicitate de ministerele de resort, au venit ca urmare a implicarii managerilor in dosare penale. Cu toate astea, luni de zile dupa "despartire" managerii au incasat in continuare salarii. De vina sunt clauzele permisive negociate in cadrul mai larg al ordonantei 109/2011 privind managementul privat, si nu numai. Continuarea pepremium.evz.ro

Cum a plagiat primarul sectorului 2 articolele unor ONG-uri. Doctorul in stiinte militare, Neculai Ontanu, si-a pus semnatura pe o carte care are fragmente intregi copiate de pe net. Am vrut sa aflu ce fel de eseuri literare a scris primarul Sectorului 2 in cartea Pentru cei ce iubesc viata si am descoperit ca pana si bibliografia prezentata in engleza e copiata de pe net. De pilda, am deschis cartea la subcapitolul ￯Radacini istorice pe plan mondial" si am scris pe net o fraza luata intamplare: "Oamenii si-au ajutat intotdeauna semenii si au daruit din timpul lor pentru a-i ajuta pe cei din jur". Surpriza. Motorul de cautare m-a aruncat direct intr-o pagina care prezinta proiecte de voluntariat, Tara lui Andrei, gestionata de multinationala OMV Petrom. Ce scrie in cartea lui Ontanu, cu mici reformulari, se regaseste si in Ghidul voluntarului, prezentat de corporatia respectiva,potrivit Vice.