Florin Ghiulbenghian, care a facut joi un denunt impotriva lui Traian Basescu si a altor politicieni, a declarat joi la Antena 3 ca a organizat si finantat un miting de sustinere a lui Basescu in 2007. Intrebat de moderator din ce bani a finantat mitingul, Ghiulbenghian a spus ca a facut bani din "activitatea de comert extrateritorial cu produse speciale".

"A doua zi dupa suspendarea lui Traian Basescu din 2007, Blaga si Videanu decid sa nu-l sprijine si sa-l lase singur pe Basescu. Am organizat si finantat mitingul din Piata Constitutiei. Le-am transmis textual lui Blaga si Videanu ca le rup picioarele daca-i prind pe scena", a mai spus Ghiulbenghian.

In aceeasi emisiune, Ghiulbenghian a spus ca are cateva dosare pe rol, dar a adaugat ca "nu fac denunturile ca sa scap de dosare. Am refuzat expres partea cu aplicarea prevederilor legale, privind injumatatirea pedepsei". El a relatat ca in 1995 a fost retinut pentru doua zile pentru acuzatia de falimentare a Credit Bank, dar a fost eliberat si apoi exonerat de raspundere.

El a mai spus ca procurorul i-a confiscat un pasaport, dar a uitat sa il confiste si pe cel de serviciu, fara a specifica de unde are cel de-al doilea pasaport.

"Cel care ne-a ajutat extrem de mult sa dovedim falsurile comise de Crin Antonescu a fost Andrei Chiliman", a mai spus Florin Ghiulbenghian la Antena 3.

Denuntul de joi poarta antetul Fundatiei pentru Buna Guvernare si Prevenirea Coruptiei, un ONG al carui presedinte este Florin Ghiulbenghian.

El a explicat si in ce calitate ar fi primit comenzi de la consilierul de stat Daniel Moldoveanu pentru a depune denunturi privind presupuse fapte penale savarsite de Liviu Negoita si Crin Antonescu: "Am colaborat direct cu Moldoveanu o lunga perioada de timp deoarece era responsabil pe siguranta nationala, transmitea informatii presedintelui, putea corobora informatii date de mine din diverse zone cu informatii pe care le primea din partea serviciilor secrete".

Cat despre Daniel Morar, pe numele caruia a facut un anunt, Ghiulbenghian a spus ca "nu l-am vazut pe Morar, nu m-am intilnit cu el, l-am inclus doar ca potential faptuitor in baza a ceea ce mi-a spus Moldoveanu".