Potera fiscala a umflat incasarile bugetare cu 7,8%. Anul trecut au crescut si colectarea de taxe, si

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

conformarea.Actiunile de forta ale ANAF - descinderile in hipermarketuri si angrouri, urmarirea bogatasilor, verificarea persoanelor fizice cu risc fiscal, controalele de depistare a bacsisului sau operatiunile "Cristal" si "Venus" - au avut ca efect majorarea veniturilor bugetare cu aproape 20 de miliarde de lei in 2015. Conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a prezentat marti un "Raport de Performanta" din care reiese ca in 2015, in conditiile unor reduceri semnificative de taxe, au crescut atat colectarea, cat si conformarea la plata si declarare a obligatiilor fiscale, scrieAdevarul.

Peste 3.000 de studenti din Regie ies in strada dupa intrarea in vigoare a legii antifumat.Peste 3.000 de studenti ai Universitatii Politehnice, cazati in Regie, au anuntat ca vor iesi marti in strada la ora 14:00 in semn de protest fata de restrictiile legii antifumat. Protestul va avea loc pe Splaiul Independentei, la jumatatea drumului dintre statiile de metrou Petrache Poenaru si Grozavesti, a declarat pentru MEDIAFAX Razva Florea, presedintele Asociatiei Studentilor din Ingineria Sistemelor Biotehnice Bucuresti, potrivitGandul.

Amenintarea uriasa pe care OMS o anunta mai periculoasa decat cancerul. Efectele antibioticelor date animalelor si pasarilor.Autoritatile vor sa ia aceste masuri pentru ca folosirea pe scara larga a medicamentelor in fermele de pasari si animale a dus la cresterea rezistentei oamenilor la antibiotice. Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca rezistenta la antibiotice ar putea face anual mai multe victime decat cancerul. Pericolul rezistentei organismului uman la tratamentul cu antibiotice trebuie considerat o problema de securitate a sanatatii publice. Autoritatile europene vor sa ia masuri de la furca la furculita. Asta inseamna ca lupta impotriva rezistentei la antibiotice trebuie sa inceapa in crescatoriile de animale. Abuzul de antibiotice de uz veterinar se regaseste in lantul alimentar si poate reduce efectul acestora pe masura ce bacteriie dezvolta rezistenta, relateazaStirile ProTv.

Cat petrol si gaze mai avem.Fara noi investitii, Romania mai poate produce titei cel mult 12 ani si gaze naturale cel mult noua ani, potrivit specialistilor din domeniu. Totusi, deocamdata nu avem nevoie de importuri. Expertul in petrol si gaze Tudor Popescu a declarat pentru "Romania libera" ca in prezent informatia ca in Marea Neagra s-au descoperit 80 de miliarde de metri cubi de gaze este nesigura. "E posibil ca prin anul 2020 sa avem ceva cert si sa scoatem si petrol de acolo", a precizat acesta, potrivitRomania Libera.

Cine este Clotilde Armand, frantuzoaica propusa de Nicusor Dan la Primaria Sectorului 1.Clotilde Armand, nascuta in Franta si casatorita cu un cetatean roman, Sergiu Moroianu, candideaza din partea USB, partid condus de Nicusor Dan, la Primaria Sectorului 1, evenimentul de lansare fiind programat pentru marti, potrivit unui comunicat de presa emis de partid. ''Sunt nascuta in Franta, familia mea locuieste la Vichy in regiunea istorica Bourbonnais. La Vichy, statiune balneara burgheza, au fost trei generatii de doctori Armand-Giraudoux, relateazaGandul.

Sebastian Ghita a incasat 800 de euro pentru fiecare secunda vorbita in Parlament.Dupa ce a avut o ascensiune fulminata in afaceri, Sebastian Ghita a fost ales deputat in decembrie 2012. Dupa patru ani, in 2016, numele sau este des vehiculat in scandaluri cu iz penal, extrem de numeroase. De altfel, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului, acuzat de dare de mita, santaj, cumparare de influenta si alte infractiuni, scrieRomania Libera.

Marea Moschee si sensurile subiacente.Presedintele Klaus Iohannis s-a intors din Turcia, la cateva zile dupa atentatele de la Bruxelles, cu un bagaj prea greu: construirea unei moschei in Bucuresti. Anuntul a fost facut de presedintele Erdogan, dar in prezenta omologului sau roman. Cu toate ca ar fi vorba de un lacas de cult plasat in subordinea stricta a autoritatii religioase recunoscute oficial (Muftiatul din Romania), proiectul a fost tratat si respins apriori ca o forma ofensiva de islamizare. Dar sa nu ne lasam inselati de aparente. In Romania, problema islamizarii nu se pune in termeni reali ca la Molenbeek sau Marseille si nu a fost vorba nicicand de o disputa a minaretelor ca in Elvetia sau in Germania. Ultima mare moschee a fost construita aici de Carol I, la Constanta, dupa planurile unui arhitect roman, relatezaDeutche Welle.