Pacatele si obsesiile baronesei PSD Olguta Vasilescu. Fosta protejata a lui Vadim avea vedenii cu masini SRI. Lia Olguta Vasilescu s-a facut remarcata si in cadrul unor emisiuni de televiziune, cand ataca guvernarea PDL sau PSD. Actualul edil al Craiovei si-a facut scoala politica in Partidul Romania Mare, fiind una dintre protejatele raposatului Vadim Tudor. Lia Olguta Vasilescua fost aleasa deputat de doua ori pe listele PRM, insa in anul 2008 l-a tradat pe Vadim Tudor si a intrat in PSD. Lia Olguta Vasilescu sustinea sus si tare, in urma cu trei ani, ca langa primaria pe care o conduce a fost gasita o masina a SRI dotata cu tehnica de filaj, scrie Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Cheloo ar fi incercat sa vanda droguri unui ofiter sub acoperire. Cheloo, liderul trupei de hip hop Parazitii, a fost miercuri audiat de procurorii DIICOT, intr-un dosar de trafic de droguri. La perchezitii, anchetatorii au gasit 10 grame de cannabis. Cheloo, pe numele lui Catalin Stefan Ion, ar fi incercat sa vanda droguri unui ofiter sub acoperire. El este banuit ca ar face parte, alaturi de alte opt persoane, dintr-o retea de traficanti. Cumparau cannabis in cantitati mari din Bucuresti si il vindeau mai departe. "Nu vorbim de un anume mediu... In general, in mediul tinerilor, consumatori de canabis. Si in ceea ce priveste pretul, era cel cunoscut, cel de 50, 60 de lei per gram", spune un ofiter DIICOT, scrie stirileprotv.ro.

Interviu cu Valentin Mircea, seful Corpului de Control, si unul dintre oamenii care au lucrat efectiv la raportul "Colectiv". "Noi va spunem ceva clar: in corpul raspunsului de la ISU era o cifra, iar in anexele date tot de ei erau alte cifre". "In alt raspuns al ISU se sustine ca atunci cand masina SMURD a ajuns, la Colectiv erau deja 5 masini de la Ambulanta. Nu puteau fi 5 pentru ca Ambulanta Bucuresti ne-a dat pe minute sosirile. SMURD nu putea ajunge la 22,43 si sa gaseasca acolo cinci ambulante pentru ca atunci era doar una, peste un minut a sosit a doua si tot asa.". -Veti elimina ceea ce l-a deranjat pe Raed Arafat? Vor disparea expresiile de genul "reforma radicala", "interventie cu improvizatie"? -Nu. Nu modificam concluziile. Adaugam raspunsurile lor.Interviu integral pe Tolo.ro.

Criminala si complexa: retea terorista in Belgia si Franta. Ramificatiile retelei teroriste belgiano-franceze sunt tot mai clare. Cine a executat atentatele? Cine a construit bombele? Cine a coordonat actiunile? Cine sunt cei care i-au ajutat pe teroristi? Un rezumat. Atentatele de la aeroportul si de la statia de metrou din Bruxelles au fost comise de patru belgieni de origine araba. Doi dintre ei s-au aruncat in aer in sectorul plecari a aeroportului din capitala Belgiei. Cel de-al treilea terorist de la aeroport a scapat cu viata si nu a fost inca prins, dupa cate se pare. Politia a dat publicitati poze si inregistrari video obtinute de la camerele de securitate de la aeroport. Acestea arata un barbat cu o palarie de soare inchisa la culoare, cu ochelari si cu o jacheta alba, scrie Deutsche Welle.

Moscheea de la Bucuresti: Iohannis si vasalitatea fata de turci. Klaus Iohannis, care nu e total lipsit de intuitii si de sustinere din partea structurilor autohtone care se ocupa cu geopolitica, diplomatia si proiectiile despre viitorul regiunii in care se afla Romania, a venit de la Ankara cu mainile in buzunare si cu buzunarele goale. A promis o moschee in capitala tarii, dar nu a negociat nimic pe masura gestului sau. Din cate se stie, Iohnnis nu a cerut nimic in schimb, doar amarata de capela, aruncata eventual la marginea Istanbulului. Nici macar vechiul proiect al cablului submarin prin care Romania ar fi vrut sa exporte curent electric in Turcia, o tara fara suficiente resurse energetice, dar totusi plina de posibilitati, scrie Sabina Fati in Romania libera.

Ororile razboiului din Yemen. Copilul care nu mai avea lacrimi sa planga. In imagine, mainile lui Udai apar ca niste crengute, iar obrajii subtiati, lipiti de pometii craniului si ochii uscati. "Nu a plans, nu mai avea lacrimi. Doar a incremenit. Am tipat, apoi am lesinat", povesteste mama copilului, Intissar Hezzam, ultimele momente din viata bebelusului. Udai a venit pe lume acum cinci luni, exact in ziua in care casa familiei a fost distrusa de bombardamentele ale coalitiei saudite. Mama lui Udai nu a reusit sa il hraneasca decat timp de 20 de zile, dupa care pieptul sau a ramas fara lapte fiindca ea insasi suferea de malnutritie, scrie Adevarul.

Cateva date oficiale arata unde sunt banii pe care Guvernul Ciolos spune ca nu-i are pentru indemnizatiile mamelor. Datele bugetare il contrazic insa in acest moment pe premier si arata ca, in ciuda tuturor cheltuielilor angajate de Guvernul Ponta si preluate de Cabinetul Ciolos, masura ar fi putut fi aplicata nu de la 1 iulie, ci chiar de acum. Potrivit datelor ministerului de Finante, executia bugetului general consolidat pe primele doua luni ale anului 2016 s-a incheiat cu un excedent de 800 de milioane de lei, exact cat estimeaza minsterul Muncii impactul bugetar pe un an intreg al indemnizatiilor pentru cresterea copilului. Mai mult, daca ANAF ar ajunge la zi cu recuperarea prejudiciilor stabilite de instante, ar putea aduce un plus la buget suficient cat sa acopere cativa ani plata totala a indemnizatiilor, scrie Gandul.