Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, poveste intr-un interviu acordat cotidianului Ziarul Financiar ca a primit informatii de la "baieti, confidential", potrivit carora in cinci ani ar fi fost scosi din tara 35 de miliarde de euro, cu destinatia Elvetia.

Ministrul nu a detaliat de unde detine aceste informatii.

Iata mai jos citatul din Ziarul Financiar:

"Eu (in Vest - n.r.), cand fac o afacere cu statul si castig, sa zic, un milion de euro, eu banii aia nu-i duc intr-o tara straina, sa-mi iau casa sau sa-i pun in cont, ci ii pastrez in Belgia (destinatie generica - n.r) si fac o afacere, o firma, o fabricuta, si dau si la amaratul ala sa manance o paine. Voi scoateti banii din tara, si - imi spunea el (un interlocutor care i-a relatat povestea - n.red.) - s-au scos in ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Basescu - ca asa era atunci, nu ca ar fi altii mai procopsiti ca altii. Nu! Toti sunt romani, toate partidele, sa fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din Romania, imi supuneau baietii, confidential; din Romania, cu camionul, s-au dus in Elvetia.

Sunteti atat de tampiti, banii aia produceau pentru noi, in loc sa produca pentru Elvetia. Stiti ca acum, in Elvetia, daca pui bani trebuie sa dai tu comision, nu iti da el."