Cum functioneaza un offshore si in ce cazuri apeleaza milionarii la acest tip de companie.Offshore-urile nu sunt folosite in Romania doar pentru optimizare fiscala. Zeci de astfel de societati apar in anchetele derulate de procurori - fiind folosite fie pentru a da sau a lua mita, fie pentru a ascunde cine este proprietarul, pentru evaziune fiscala sau spalare de bani. Ion Popescu, unul dintre colaboratorii lui Marian Vanghelie, a declarat anul trecut la DNA ca el si primarul suspendat de la Sectorul 5 au fost asociati in societatea Calex Business Limited, inregistrata in Delaware (SUA). De infiintare, in 2003, s-ar fi ocupat celebrul consultant Laszlo Kiss, denumit in Romania "Regele Offshore-urilor". "Costul infiintarii firmei a fost de 1.800 dolari USA", a explicat Popescu. In Romania, Calex Business Limited era asociat unic la Calex Business Grup SRL, scrieAdevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Repatrierea diasporei, in varianta promisa de ministrul Economiei. Ce implica programul 1 leu pentru fiecare 1 leu investit.Costin Borc: "Inainte de vara va fi gata. Un proiect la care colegii mei lucreaza. Sunt pe cale sa identifice fondul, pentru ca inainte de a avea schema trebuie sa vedem de ce suma totala vorbim." Fondurile despre care vorbeste ministrul vor fi folosite pentru ca la fiecare leu investit de un roman revenit in tara, statul sa contribuie la randul sau cu un leu. Acest tip de ajutor financiar va fi acordat in anumite conditii, asemanatoare cu cele pentru incurajarea start-up-urilor, potrivit unor surse apropiate proiectului. Acolo investitorul este obligat sa mentina investitia pe o perioada de cel putin trei ani. Sa aiba cel putin trei angajati, iar cu timpul sa creeze si alte locuri de munca. Vor fi deasemenea si alte conditii specifice fiecarui domeniu de activitate in parte: pentru medici conditiile vor fi altele decat pentru agricultori, mai spun sursele citate, relateazaStirile ProTv.

Primarii corupti, in topul preferintelor alegatorilor.Majoritatea alesilor locali cercetati de DNA au in continuare cote ridicate de popularitate si ar putea obtine noi mandate, daca nu ar exista obstacole juridice in calea candidaturii lor. Sondajele de opinie dau rezultate paradoxale in ceea ce priveste raportarea romanilor la lupta anticoruptie. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) are cote de incredere de peste 60% , in ciuda atacurilor sistematice ale unor posturi de televiziune la adresa acestei institutii. In schimb, romanii i-ar vota, din nou, daca ar avea posibilitatea sa o faca, tocmai pe primarii care au fost acuzati de catre procurorii anticoruptie, relateazaRomania Libera.

"Avocatul Mossadului" descinde la Bucuresti ca sa-i apere pe cei care au spionat-o pe Codruta Kovesi.Aparatorul israelian a anuntat ca ii va reprezenta pe evreii arestati la Bucuresti. Acum noua ani, avocatul a dat un interviu in care a lasat sa se inteleaga ca Israelul era interesat de eliberarea lui Hayssam. La scurt timp, Omar a fost arestat in Siria pentru "atingerea securitatii nationale" Stirea venita dinspre Israel ca lucratorii Black Cube arestati la Bucuresti vor fi reprezentati de avocatul Mordechai Tzivin are importanta ei in intelegerea cazului. Nu stiu daca asta va ajuta la aflarea adevarului privind acest caz, dar sigur vom auzi povesti frumoase despre spionii prinsi la Bucuresti, citat deEVZ.

Fane Spoitoru a murit intr-un spital din Israel. Ce i-a venit de hac celebrului interlop bucurestean.Cunoscutul membru al lumii interlope a Capitalei, Ion Titisor, zis Fane Spoitoru, a murit, joi, la un spital din Israel, unde era internat. Cauza decesului ar fi fost o comotie cerebrala, Fane Spoitoru avand grave probleme de sanatate, fiind diagnosticat cu o boala grava in urma cu cativa ani. Jale mare in lumea interlopa a Capitalei. Fane Spoitoru, care a terorizat Capitala ani de-a randul, si-a dat obstescul sfarsit. El lasa in urma sa o lista lunga de infractiuni, cea mai notorie fiind spintecarea unui politist cu o sabie ninja. Cunoscutul interlop a stat in penitenciarul Jilava pana in anul 2003, cand a fost eliberat conditionat. Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul Parchetului privind mentinerea in arest a lui Titisor, judecatorii apreciind ca acesta poate fi eliberat conditionat, conform legii, potrivitAdevarul.

Traian Basescu: "Romanii chiar nu vor un stat care sa-si arate puterea prin zanganitul de catuse."Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a avut o interventie telefonica la Romania TV, in emisiunea moderata de Victor Ciutacu, ocazie folosita pentru a aborda mai multe subiecte, printre care si cele legate de ultimele decizii ale justitiei romanesti. Intrebat de Victor Ciutacu de ce crede ca niste oameni acuzati de grave fapte de coruptie s-au intors din arestul Politiei Capitalei avand cele mai mari sanse la alegerile locale, Traian Basescu a raspuns: Aici suntem in fata unui risc asumat. Daca esti intr-o investigatie si-ti asumi riscul candidaturii, este un risc al tau ca om politic. Din acest punct de vedere s-ar putea sa aflam cu ocazia alegerilor ca romanii chiar cred in prezumtia de nevinovatie, ceea ce nu prea se manifesta in instante, care ar trebui sa functioneze pe acest principiu, sa nu o scoata cum a scos-o pe mana aia de om, pe Olguta, cu catuse in fata DNA. Nu cred ca va fi chiar asa un mars al celor care au fost scosi de la DNA, ptrivitEVZ.

Boala care ucide anual mai multi oameni decat toate epidemiile la un loc. "Este o catastrofa care se desfasoara cu incetinitorul".De cele mai multe ori, celor responsabili le este greu sa observe lucrurile care evolueaza cu incetinitorul. Poate ca daca "epidemia" de obezitate ar evolua mai rapid, ar primi si ea un raspuns de urgenta precum Ebola, virusul Zika sau alte epidemii care au lovit lumea in ultimii ani. Doua studii recente ale Asociatiei pentru Boli Neinfectioase, publicate in The Lancet, reamintesc faptul ca impactul pe care obezitatea il are la nivel global face ca toate celelalte epidemii sa para nesemnificative. Impactul poate creste, avand in vedere ca se inregistreaza din ce in ce mai multe decese cauzate de obezitate - peste 3,4 milioane pe an. Obezitatea este descrisa de specialisti ca fiind ￯o catastrofa care se desfasoara cu incetinitorul", scrieGandul.