Documentul CNSAS care atesta ca actorul Mircea Albulescu a fost sursa „Manole“ a Securitatii, avand dosar de retea.Ziarul Adevarul scrie ca ar fi intrat in posesia Adeverintei nr. 1592/ 07.06.2011 eliberata de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii prin care s-ar certifica faptul ca Iorgu Albulescu (Mircea Albulescu) ar avea dosar de retea. Marele actor Mircea Albulescu, care a murit vineri dimineata (8 aprilie 2016) la varsta de 81 de ani, ar fi primit de la Securitate numele conspirativ „Manole“. „Domnia sa, membru PCR, s-a aflat in preocuparile Directei a III-a, care a solicitat si a obtinut de la organele de partid arobarea pentru a-l folosi in calitate de sursa, precum si pentru a-l verifica, i s-a atribuit numele conspirativ <>".

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Anti-tiganism in Europa. Etnici romi si sinti sunt adesea discriminati si marginalizati in Europa din cauza originii lor. Anti-tiganismul este un fenomen actual, asupra caruia se atrage atentia, la Berlin, in data de 8 aprilie.Cristina traieste intr-o colonie de romi la marginea unui sat din Transilvania. Are 15 ani si provine dintr-o familie dezbinata. "Mama Cristinei are sapte copii cu sapte tati diferiti", ne povesteste Eginald Schlattner, pastor protestant in sat, cunoscut in Germania si ca scriitor, relateaza Deutsche Welle.

Au incasat banii, au intrat in insolventa, iar apoi au disparut. Cum se pierd in Romania 95 de milioane de lei. Sute de locatari din Sectorul doi al Capitalei asteapta de ani de zile ca primaria sa le repare blocurile, asa cum le-a promis. Societatea care a castigat licitatia a oprit insa lucrarile dupa ce a incasat banii.Firma respectiva a intrat in insolventa si este detinuta de niste companii off-shore din Cipru, iar proprietarii sunt de negasit, informeaza StirileProtv.ro.

Cat a pierdut si cat a castigat, de fapt, patronul Lactate Bradet din scandalul branzei cu E.coli. Produsele Lactate Bradet sunt de vineri, 8 aprilie, din nou in magazine, dupa o absenta de pe rafturi de mai bine de o luna, perioada in care fabrica argeseana a fost inchisa, in contextul scandalului branzei cu E.coli depistate la sfarsitul lunii februarie intr-un magazin alimentar din judetul Arges, scrie Adevarul.

Lideri noi in fieful lui Ghita: directorul de la Zoo. O generatie de baroni, in frunte cu celebrul Mircea Cosma, abandoneaza, aparent, politica si administratia locala. In urma lor vin cei pe care acesti lideri locali i-au crescut. Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, precum si fiul sau, Vlad Cosma, sunt trimisi in judecata de catre DNA, in dosarul in care este prins si deputatul Sebastian Ghita. Cosma- senior a renuntat la sefia organizatiei judetene de partid, iar urmasul sau este un tanar care i-a fost consilier timp de cinci ani. Mircea Toader are 32 de ani, a fost instalat la sefia organizatiei de partid de catre Codrin Stefanescu si va candida si la presedintia CJ. El conduce deja Consiliul Judetean, dupa ce lui Cosma i s-a interzis sa isi exercite functia, anunta Evz.

Preotul roman care i-a sfidat pe Hitler si pe Stalin. Una dintre cele mai eroice figuri ale Romaniei din secolul XX este un preot complet necunoscut de marea majoritate dintre noi. Este vorba de preotul greco-catolic Liviu Pandrea din Cluj, care a avut curajul sa ii sfideze deopotriva pe Hitler si pe Stalin. Atitudinea sa nu a ramas fara consecinte, caci preotul a trecut prin inchisorile comuniste. Dupa eliberare, intelectualul stralucit si curajos, cu doctorat si cu studii intr-unele dintre cele mai bune universi­tati din Occident, autor al unei remarcabile traduceri a psalmilor din ebraica in romana, a fost nevoit sa isi castige existenta ca maturator de strada, relateaza Romania Libera.