Marian Oprisan
Foto: Cotidianul

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan (PSD), a negociat joi, timp de trei ore cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, alocarea unor fonduri suplimentare prin proiectul de buget. Discutiile s-au purtat in biroul tinarului liberal din Camera Deputatilor. Oprisan a cerut 500 de miliarde de lei vechi pentru infrastructura si a plecat acasa convins ca i-a primit. De altfel, Oprisan s-a prezentat la negocieri cu artileria grea, el fiind insotit de Miron Mitrea, care, pe linga faptul ca este deputat de Vrancea, este si principalul sustinator in PSD al baronului. La discutii au mai participat si deputatul PSD George Baesu, finul lui Oprisan, dar si deputatul PNL Nini Sapunaru, care se pare ca a ingropat securea razboiului cu baronul PSD de dragul guvernului Tariceanu.

La finalul discutiilor, Marian Oprisan a declarat pentru Cotidianul ca a obtinut ce a vrut. „Dl Olteanu ne-a promis ca va gasi o solutie, dar pe moment nu a spus care, pentru ca trebuie sa o identifice.“ Presedintele Camerei a incercat sa minimalizeze rezultatul negocierilor: „Ceva, in limite rezonabile, vom rezolva, dar nu pot sa spun acum cit. Nu este vorba de o favorizare a lui Oprisan. Acest lucru se va vedea saptamina viitoare in plen. Va primi ceva suplimentar, dar atita cit primesc toti“, a declarat Bogdan Olteanu. Ulterior, Marian Oprisan a infirmat spusele lui Olteanu, ca ar fi cerut 3.000 de miliarde de lei vechi.

Faptul ca Oprisan a fost nevoit sa-si negocieze singur „birul“ de la PNL demonstreaza ca Geoana a uitat de Vrancea la negocierile cu Tariceanu. Intrebat de ce presedintele PSD nu l-a sprijinit in cadrul negocierilor la nivel inalt pentru nevoile judetului, Oprisan a spus: „Nu am nici o explicatie de ce a procedat asa“.

Integral in Cotidianul