Adrian Sarbu, catre sefii firmelor sale: "Va rup capul!". Cum functiona masinaria evazionista pusa la cale de mogulul media. Fondatorul grupului de presa MediaPro, Adrian Sarbu, si-a construit un mod de viata intemeiat pe refuzul de plata a taxelor catre stat. El ii ameninta pe sefii grupului care insistau ca firmele sa-si achite darile la stat, spunandu-le "Va rup capul!", arata procurorii in rechizitoriul prin care Adrian Sarbu a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala. Omul de afaceri Adrian Sarbu, fondatorul Pro TV, isi facuse un mod de viata din refuzul de plata a darilor catre stat, iar pe cei care incercau sa mai achite din datoriile grupului de firme ii numea "tradatori" si ii ameninta ca "le rupe capul", scrie Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum functiona masinaria evazionista pusa la cale de mogulul media. Academia Romana a Coruptiei: Tipografia Coresi, sfasiata de o grupare apropiata ministrului Culturii (II). Devalizarea programata a Companiei Nationale a Imprimeriilor Coresi a inceput in timpul mandatului detinut de Puiu Hasotti in fruntea ministerului Culturii. Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta a gasit dovezile devalizarii, pe care le-a transmis catre DNA. Iar Romania Libera a descoperit ca cei care au marcat "profitul" prin pagubirea statului au fost oamenii din jurul milionarului Sorin Visenescu. Desi in sfera publica exista doar 3 fotografii cu Sorin Visenescu, in una milionarul apare insotit de cineva. In mai 2012,"cei doi prieteni" Sorin Visenescu si liberalul Puiu Hassoti sunt fotografiati de paparazzi intr-o plimbare pe strada, scrie Romania Libera.

Reacii la clipul TAXI. "Ne declaram crestini, luptam impotriva Catedralei Neamului, dar suntem de acord cu constructia unei moschei. Ultima melodie a trupei Taxi, "Despre smerenie", un manifest impotriva Catedralei Neamului ("Dumnezeu iubeste lemnul si spatiile mici"), a starnit numeroase reactii pe retele de socializare. Pro si contra. O scrisoare a unei tinere, Magda Campeanu, a declansat un val de reactii ale celor care sunt de acord cu constructia Catedralei Mantuirii Neamului. Un text distribuit intens pe Facebook, a venit ca o reactie "Am privit videoclipul - "Despre smerenie" - si ziua mi-a devenit coplesitor de trista. Incet, incet, cerul a inceput sa se intunece in fata ochilor mei. Nu ma intelegeti gresit, am apreciat mereu melodiile formatiei TAXI si am simpatie fata de vedetele care au aparut in acest videoclip. De asemenea, am un respect deosebit fata de actorii Oana Pellea si Victor Rebengiuc. Ce sa va zic? In timp ce ascultam si priveam clipul, inima mi se strangea cu durere. Ma doare si acum cand scriu aceste randuri. Si stiti de ce? Pentru ca nu cred ca voi, oameni-model, realizati ca printr-o astfel de actiune ne sabotam neamul, informeaza EVZ.

Razboi intre servicii pentru uzina care producea singura lana sintetica NECANCERIGENA din lume. Utilaje noi, la fier vechi. Una dintre problemele care a incurcat mult dezvoltarea altor societati pe platforma de la Savinesti a fost privatizarea utilitatilor care au ajuns tot la Radici Group. Fibrex Nylon se ocupa cu administrarea acestora. Acum nu mai produce insa nimic, ci doar se ocupa cu seviciile: distributie energie electrica, distributie apa, prelucarea apelor uzate. Una dintre societatile desprinse din Centrala de Fire si Fibre Savinesti in anii 90 a fost Melana. Existau 5 fabrici de lana sintetica - melana, grupate intr-o societate care a avut o traiectorie la fel de dramatica. Dupa ce timp de zeci de ani a asigurat materia prima pentru intreaga industrie textila romaneasca, dar si pentru multi parteneri externi, Melana Savinesti a ajuns in 1999 in incapacitate de plata. Si, desi se facusera investitii si liniile de productie erau retehnologizate, societatea a fost pur si simplu inchisa si cei 1200 de angajati trimisi acasa, relateaza Stirile ProTv.

Basescu: Dispozitia Guvernului ca toate primariile sa puna pe site executia bugetara, o pacaleala. Banii s-au cheltuit deja, mai bine sa puna facturile viitoare

Citeste mai mult: adev.ro/o5fkl

Basescu: Dispozitia Guvernului ca toate primariile sa puna pe site executia bugetara, o pacaleala. Banii s-au cheltuit deja, mai bine sa puna facturile viitoare. Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca dispozitia Guvernului Ciolos ca toate primariile sa puna pe site executia bugetara "e una dintre marile pacaleli", scrie Mediafax. El a spus ca executia bugetara inseamna ca banii au fost cheltuiti deja si ca mai util ar fi ca primariile sa puna pe site viitoarele plati si facturi, pentru ca cetatenii sa compare corect. Basescu a declarat, la lansarea candidatilor PMP din judetul Alba la alegerile locale, vorbind despre "dreptul cetateanului de a fi informat", ca dispozitia Guvernului ca toate primariile sa puna pe site executia bugetara "e una dintre marile pacaleli", potrivit Adevarul.

Politica europeana privind azilul: o aventura deloc usoara. Sa-i fi fost Comisiei Europene frica de propriul curaj? In ultimele zile, dinspre UE s-au "scurs" documente confidentiale catre mai multe institutii de presa. Din acestea se poate afla cum Comisia Europeana le propune statelor membre centralizarea solicitarilor de azil, astfel incat deciziile in respectivele dosare sa fie gestionate de o agentie europeana. Aceasta idee, arata institutia europeana, ar reprezenta o cale de reformare a politcii privind migratia. Totusi, in cadrul sedintei saptamanale a UE, la Bruxelles, nu s-a vorbit despre aceasta initiativa. Cu o intarziere de o ora, vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a aparut in fata presei. Consultarile celor 28 de comisari din toate tarile membre s-au prelungit. Unul dintre cele mai controversate capitole din documentul sus-mentionat a fost anulat, a recunoscut Timmermans. "Pe termen lung exista si alte optiuni, in afara de infiintarea unui sistem european centralizat, care sa gestioneze cererile de azil. Insa, din punct de vedere politic, nu este realist sa discutam astazi despre acestea", a precizat oficialul european, scrie Deutsche Welle.