Institutiile si localurile, obligate sa ofere internet wi-fi gratuit.Internet fara fir, gratuit si non-stop, in toate localurile, zonele turistice si institutiile publice din Romania. Asta prevede un proiect depus in Parlament.Daca va ajunge sa intre in vigoare, am fi prima tara din lume care ar avea o asemenea lege. Asta presupune ca fiecare patron de birt, restaurant, sau terasa va fi nevoit sa le asigure clientilor retele WI-FI. La fel si primariile, spitalele, Fiscul, sau scolile, anunta Stirile ProTv.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Bascalia si proiectele facute de mantuiala care ne sufoca. De la codul lui Hammurabi pana la parodicul cod al lui Murphy, toate culturile au seturi de instructiuni cu privire la comportamentul public sau privat. Unele au devenit principii legale sau morale, cum sunt cele zece porunci, altele au ramas informale, cum este codul bunelor maniere. Romania pare a fi guvernata de un cod cu reguli aberante, iar un prim precept care ne ghideaza (nu neaparat in ordinea importantei) este actiunea in dorul lelii. Numirile si retragerile candidatilor pe parcursul acestor alegeri locale mi-au adus aminte de un vechi dicton autohton ele par facute in dorul lelii, scrie Adevarul.

Ce i-a socat in Romania pe strainii stabiliti aici. Acum cativa ani, in timpul unei vizite in Amman, Iordania, intr-o seara tarziu, m-am ratacit. M-am dus la primul politist pe care l-am vazut, care statea rezemat de motocicleta, si i-am cerut ajutorul. Se uita la mine fix, cu mainile impreunate la piept, fara sa schiteze vreun gest. Doar clipea rar. "Me, journalist, lost!", i-am strigat, in timp ce dadeam din maini deja usor panicata. El mi-a intors spatele, s-a urcat pe motocicleta si a plecat. Am ramas cu ochii in praful lasat de rotile motocicletei. Doar ca trei minute mai tarziu, i-am vazut motocicleta in zare, urmata indeaproape de un taxi. Politistul mi-a zis doar ceva de genul "For you" - citeste integral pe Vice.

Dureroasa pasiune de profesor. Este foarte greu sa vorbesti despre niste oameni care inoata impotriva curentului. Daca le spui eroi, risti sa te creada lumea patetic. Daca zici ca rup bariere, pare un sablon uzat. Ma gandesc ca cel mai simplu ar fi sa le dau definitia pe care am inteles-o din toata fiinta lor. Sunt profesori. Au dat la o parte viata pe care o construisera initial. Am intalnit, spre exemplu, o tanara care a lucrat intr-o corporatie. Acum e cadru didactic in scoala gimnaziala din comuna Fundeni, judetul Calarasi. Ea si inca trei colege ale ei, in acelasi loc. Toate cu studii universitare si usi deschise spre cariere de top. Dar totusi prefera catedra. Am inteles, stand de vorba cu ele, ce vor sa construiasca, relateaza Romania Libera.

Harta lumii in functie de riscul de atacuri teroriste. Riscurile de securitate cauzate de actiuni teroriste au generat tot mai multe ingrijorari in ultimul timp, dupa o serie de atentate comise in special in Franta, Belgia, Turcia, Egipt, Kenya sau Pakistan si revendicate de jihadisti. In acest context, AON Risk, un important furnizor global de servicii de management de risc si consultanta, a publicat o harta a tarilor in functie de riscurile de atacuri teroriste. In harta publicata de AON Risk tarile sunt prezentate in functie de cinci categorii de risc, si anume neglijabil, redus, mediu, ridicat si major. Situatia de securitate s-a agravat in 18 tari, dintre care 12 sunt amenintate in special de reteaua extremista sunnita Statul Islamic, si s-a imbunatatit in alte 13, semnaleaza "Les Echos". Tarile care se confrunta cu riscuri majore de producere de atentate pe teritoriile lor sunt Pakistan, Afganistan, Irak, Siria, Yemen, Liban, Somalia, Sudan, Sudanul de Sud, Congo, Republica Centrafricana, Libia, Niger, Ciad, Nigeria si Mali.

informeaza Adevarul.

Romanii, a doua cea mai mare comunitate din Marea Britanie. Criza locurilor de munca si salariile mici ii determina pe tot mai multi europeni din statele estice si sudice ale continentului sa se indrepte spre Regatul Unit, potrivit unui studiu intreprins de Observatorul pentru Migratie al Universitatii Oxford. Numarul cetatenilor din state UE care traiesc in Marea Britanie a crescut cu aproape 700.000 in ultimii cinci ani, ajungand la 3,3 milioane de persoane. Potrivit studiului, 49% provin din Polonia (203.000) si Romania (136.000), iar 24% din statele sudice Spania (74.000), Italia (50.000) si Portugalia (44.000), anunta Romania Libera.