Nadia explica decaderea gimnasticii romanesti: comparatii teribile cu ce se intampla in Statele Unite si o solutie. "Aceste rezultate nefaste nu sunt intamplatoare. Stiam cu totii si am anticipat ca intr-o zi vom ajunge si aici. Din pacate, acel moment a venit si dupa atatia ani nu vom avea o echipa completa in concursul olimpic. Nu mai avem antrenori, iar cei pe care ii avem ii platim foarte prost, nu mai avem sportive. In Romania, avem aproximativ 100 de gimnaste, in timp ce in Statele Unite sunt vreo 4 milioane de copii care fac gimnastica. Avem vreo cinci-sase cluburi de gimnastica. In State, sunt 250.000 de cluburi", a spus Nadia pentru Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Interviu Seful SRI Eduard Hellvig: N-am nici o legatura cu candidatura lui Marian Munteanu, nici macar nu-l cunosc."Anul acesta este unul electoral si, din pacate, se vor amesteca tot felul de teme. Eu ii asigur deopotriva, pe politicieni, gazetari si cetatenii romani ca SRI va ramane in afara acestei dezbateri. Ma asteptam de la fostul meu partid sa raspunda public, ca eu nu am niciun amestec in vreo actiune politica de cand ma aflu in fruntea SRI. Si nu pot sa nu ma declar, de exemplu, surprins, printre altele, de declaratiile facute de exemplu de Vladimir Tismaneanu. Este un om care ma cunoaste si care credeam ca stie ca nu as putea sa fiu niciodata altfel decat m-a cunoscut. Pe de alta parte, in viata ai sansa sa ai prieteni vechi si buni. Vreau sa clarific legatura mea cu Rares Bogdan. Eu am renuntat la timpul liber, la modul meu de viata, la momentele pe care mi le petreceam cu prietenii. A fost alegerea mea. Dar nu pot sa le cer si prietenilor mei acelasi sacrificiu", a declarat Helvig in interviul acordat EVZ.ro

Trei conditii magistrale pentru dezvoltarea Moldovei. Membrul Bundestag-ului, Hans-Joachim Fuchtel, secretar parlamentar de stat in cadrul Ministerului Federal al Cooperarii Economice si Dezvoltarii a Germaniei, care se afla la Chisinau, le-a reamintit luni autoritatilor moldovene necesitatea combaterii de facto a coruptiei, reformarii justitiei si a sectorului bancar, ca o conditie pentru "venirea" investitiilor straine. De asemenea, oficialul german a insistat asupra reformei administratiei publice si a vorbit despre importanta restabilirii urgente a relatiilor cu partenerii externi, in special cu principalii donatori - FMI si Banca Mondiala. Sa amintim ca in 2011, pe fundalul crizei economice si financiare, Fuchtel a fost numit trimisul special pentru Grecia al cancelarei Angela Merkel, potrivit Deutsche Welle.

Gradinile zoologice umane, un secret rusinos al Europei. Ei bine, acum nu foarte mult timp, europenii considerau de cuviinta ca e in regula sa inchizi fiinte umane in custi, pentru a fi "observate in habitatul natural" de asa-numitele rase superioare, statut conferit de pielea alba. Izolati cu garduri, la fel ca intr-o gradina zoologica, pentru a ilustra diferentele de etnie, bastinasii din regiunile in care europenii aveau colonii alimentau cea mai otravitoare idee pe care oamenii de stiinta, apoi mai tarziu conducatorii de stat, voiau sa o inoculeze populatiei: rasele pure, albe, civilizate sunt superioare celor de culoare. Fotografiile au fost distribuite de site-ul PowerfulPrimates, pe langa alte publicatii, potrivit Playtech.

Romania nefericita: de ce sunt romanii condamnati sa nu traiasca cea mai buna dintre vietile posibile. Conform World Happiness Report 2016, ultimul raport privind fericirea in lume, Romania se situeaza pe locul 71 din 157 de tari analizate. Specialisti romani de prestigiu explica cum se cuantifica stiintific fericirea si de ce romanii stau atat de prost in clasamentul privind starea personala de bine. Intrebat cum poate influenta starea de fericire trasaturile psihologice ale popoarelor si, in speta, al celui roman, David a explicat: "In general, nivelul de fericire ca satisfactie in viata este mai crescut in societatile autonome, decat in cele colectiviste (n.r. - Romania este considerata o societate colectivista). Asta probabil deoarece in societatile autonome individizii sunt incurajati sa-si urmareasca propriile scopuri si nu, in principal, pe cele ale grupului de apartenenta", potrivit Adevarul.

Ipoteza-soc in ancheta DNA la "Doi si-un sfert". Case conspirative ale DIPI, vandute la preturi mici unor oficiali. Dosarul instrumentat de procurorii DNA in cazul deturnarii de fonduri de la serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), DIPI - fosta "Doi siun sfert" ar putea provoca un adevarat cutremur. Surse bine informate au precizat, pentru "Evenimentul zilei", ca mai multe apartamente conspirative cumparate pe "bani grei" de fosta conducere a DIPI au fost revandute, pe motiv ca au fost "deconspirate", unor "persoane importante" din aparatul central al MAI, la preturi foarte mici. Continuarea pe premium.evz.ro