Autorii operatiunii "Patriarhul Honoris Causa" se incurca in minciuni. Cabala titlului de Doctor Honoris Causa (DHC) acordat Patriarhului Daniel de catre Universitatea Politehnica din Bucuresti continua. Afirmatia Ecaterinei Andronescu, potrivit careia decizia de a-i acorda acest titlu sefului BOR a fost luata in 2013, intr-un cadru mai larg, odata cu o decizie similara in cazul Regelui Mihai, se dovedeste o minciuna. Regele a primit titlul in 2012. Documentele oficiale publicate pe site-ul Politehnicii Bucuresti atesta indubitabil ca Regelui i-a fost acordat inalta distinctie in 2012, asadar cu un an inainte ca Senatul institutiei sa ia aceasta decizie, daca luam de buna declaratia Ecaterinei Andronescu, relateaza Adevarul.

Ce spun romanii care asteapta darea in plata, ca sa renunte la casele cumparate prin credite. Am vorbit cu cativa oameni care sunt decisi sa mearga cu cheile casei la banca, daca legea Darii in plata va intra in vigoare. Aveam sentimentul, bazat de altfel pe niste socoteli pe care o sa le explic imediat, ca astfel de oameni nu exista, pentru ca e o nebunie, dupa ce ai dat cateva mii bune ca avans si ai platit sapte-opt-noua ani ratele, sa ramai si fara acesti bani, si fara casa, si fara perspectiva de-a mai lua vreodata credit. Sigur, vorbesc acum de oamenii cu credite normale, care au luat 70-150 de mii de euro pentru o casa de locuit, nu despre cei care au luat credite de milioane pentru case de vacanta sau cartiere intregi, scrie Vice.

Scoala altfel: 12.000 de elevi la Muzeul Satului. Sa vezi toata tara adunata intr-un sat e una, in Muzeul Satului din Capitala fiind, cum se stie, case taranesti de pe intreg cuprinsul spatiului romanesc. Dar cu totul altceva e sa vezi cum Satul acesta e insufletit de copii. Si daca in cinci ani aici au venit 90.000 de elevi prin intermediul programului ¬Scoala altfel¬, numai in acest an fiind programati 12.000, atunci se poate vorbi despre o insemnata realizare in efortul de a intoarce privirea tinerelor generatii catre valori care nu sunt sortite pieirii. Am simtit ca in locul acesta trebuie sa ma asez si eu, macar pentru cateva momente, si sa ascult povestea despre oameni si obiceiurile lor, scrie Romania Libera.

Copii din Vaslui, UCISI de neglijenta parintilor. Cinci minori au disparut de acasa in ultimele sapte luni, in judetul Vaslui. Pentru doua suflete, ajutorul a venit prea tarziu. Ultimul act al unei drame consumate pe parcursul a trei zile a avut loc, ieri dimineata, in localitatea Alexandru Vlahuta, din judetul Vaslui. O fetita, in varsta de patru ani, Adina Olaru, disparuta de marti seara de acasa, impreuna cu un verisor al ei, Andrei Balan, de trei ani, a fost vazuta de soferul unui microbuz, care circula pe drumul ce leaga localitatile Morareni si Floresti, pe un camp din apropiere. Omul stia, ca multi alti locuitori din zona, despre cei doi copii disparuti. O ambulanta a ajuns la fata locului. Adina, fetita imbracata in hainele subtiri cu care disparuse in padurea, din comuna Gherghesti, se afla la o distanta de circa 10 kilometri de casa parinteasca, din satuil Micesti. Fata era in stare de soc, dar stabila, in conditiile in care petrecuse mai bine de 40 de ore prin padure, pe ploaie si frig. Avea zgarieturi si urme de degeraturi la manute si suferise un soc hipotermic, anunta Evz.

Basescu, victima imunitatii prezidentiale. Cum a ajuns sa fie pus sub acuzare pentru fapte comise cu 16 ani in urma. Curtea Constitutionala a Romania a publicat, in decembrie 2014, o hotarare care se aplica in dosarul fostului presedinte Traian Basescu si in care sunt explicate temeiurile juridice pentru care Basescu a putut fi pus sub acuzare chiar daca termenul de prescriptie a faptei sale a fost depasit. Respectiva motivare a venit in urma unei solicitari a Gabrielei Vranceanu Firea. Punerea sub acuzare pentru spalare de bani a fostului presedinte Traian Basescu a fost posibila datorita unor principii de drept explicate de Curtea Constitutionala, in 2014, in urma scandalului pe care Basescu l-a avut cu PSD-ista Gabriela Vranceanu Firea, informeaza Adevarul.

De ce vor SUA ca Marea Britanie sa ramana in UE. In timpul vizitei sale in Marea Britanie, presedintele american Obama va explica felul in care un eventual Brexit va afecta negativ relatiile speciale dintre Londra si Washington. Obama se bucura de respect in insula, dar trebuie totusi sa abordeze cu atentie acest subiect sensibil, recomanda un expert in relatiile americano-britanice. Citeste integeral pe Deutsche Welle explicatiile Xeniei Wicket.