Boc, Pogea, Videanu, Sarbu, Puscas si Geoana, vizati de o ancheta DNA disjunsa din dosarul in care Ioan Niculae a fost trimis in judecata.Procurorii DNA care l-au trimis in judecata pe miliadarul Ioan Niculae au disjuns ancheta si au deschis un nou dosar in care sunt vizati mai multi fosti ministri si functionari publici. Printre ei: Emil Boc, Mircea Geoana si Ilie Sarbu. Este vorba de demnitari care au fost implicati in circuitul proiectului de Hotarare de Guvern sau in demersurile pentru sustinerea actului normativ privind acordarea de subventii la achizitia de ingrasaminte din productia interna, act normativ care ar fi fost profitabil pentru afacerile grupului Intergaro si i-ar fi adus venituri lui Ioan Niculae de cateva sute de milioane de euro. Omul de afaceri Ioan Niculae, fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu si doi dintre directorii firmei conduse de milionar au fost trimisi in judecata saptamana aceasta de procurorii anticoruptie, scrieAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Iohannis i-a chemat pe Kovesi si Ungureanu sa se impace la Cotroceni.Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit joi dimineata la Cotroceni cu seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, si cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru a lamuri problema adusa in public de Kovesi, cum ca SIE nu informeaza procurorii cu privire la fapte suspecte de coruptie. Iohannis a explicat ca cei doi urmeaza sa lamureasca intre cele doua institutii. "Pentru mine, problema e rezolvata", a spus Iohannis. "Situatia care a aparut s-a datorat unei comunicari, probabil, suboptimale. I-am invitat in aceasta dimineata pe amandoi. Am avut o discutie la care i-am avut invitati pe doamna procuror sef Kovesi si pe domnul director Ungureanu. A fost o discutie constructiva, s-au lamurit lucrurile si urmeaza ca ei sa gaseasca solutii la problemele care ar putea sa apara. Consider ca problema s-a rezolvat", a spus Klaus Iohannis, informeazaGandul.

PNTCD va contribui la relansarea agriculturii romanesti.DA. Taranistii isi vor asuma efortul imperativ de relansare a agriculturii romanesti. Opera lui Ion Mihalache si participarea partidului nostru la infruntarea dintre taran si colhoz ne cer, in continuare, sa fim aparatorii taranului roman. Publicam alaturat cateva idei privind redresarea agriculturii romanesti ale domnului prof. univ. Gabriel Popescu, directorul Departamentului de Economie Agroalimentara si a Mediului din Academia de Studii Economice din Bucuresti. (Aurelian Pavelescu, presedinte PNTCD), relateazaRomania Libera.

Traian Basescu: PSD-ul este o masinarie de furat voturi.Cele mai importante declaratii pe care fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, le-a facut in acesta seara la emisiunea X-Press moderata de Sabin Orcan, la B1 TV. Traian Basescu, despre alegerile intr-un singur tur: In primul rand trebuie sa plecam de la un pricipiu. Democratia este despre 50% + 1. Cred ca de la aceasta realitata a plecat domnul Avram cand a facut demersurile pe care le-a facut in justitie. Sunt tari in care sunt alegeri intr-un singur tur. Nu putem spune ca alegerile intr-un singur tur nu sunt democratice. Sunt avantaje si dezavantaje. PNL-ul si partidele mici vor fi avantajate in cadrul alegerilor in doua tururi. In cazul unui singur tur, PSD-ul este avantajat, relateazaEVZ.

Donald Trump vazut fara prejudecati de la Bucuresti.Candidatul la nominalizarea republicana, Donald Trump, a expus viziunea sa despre politica externa in termeni destul de promitatori pentru Europa de Est. Donald Trump, candidatul care conduce in cursa pentru nominalizarea republicana, a rostit miercuri un discurs despre politica externa care nu poate lasa lumea indiferenta. El a promis o innoire radicala, de natura sa restaureze autoritatea Americii in lume, sa-i redea suprematia militara in chip necontestat, dar, totodata, si asta e poate partea cea mai interesanta si aparent contradictorie, sa abordeze relatiile internationale fara agresivitatea care a caracterizat ultimele administratii americane. Carcaterizarea pe care a facut-o ultimelor decenii este zdrobitoare si va avea cu siguranta un ecou puternic: "Din nefericire, dupa incheierea Razboiului Rece, politica noastra externa a deviat grav de la cursul ei. Nu am reusit sa cream o viziune noua pentru timpuri noi. De fapt politica noastra externa a devenit treptat tot mai putin coerenta. Logica a fost inlocuita cu stupiditatea si aroganta, ceea ce ne-a dus din dezastru in dezastru. Am mers din greseala in greseala, incepand cu Irakul, continuand cu Egiptul si Libia si incheind cu tactica presedintelui Obama in desertul sirian. Fiecare dintre aceste actiuni a contribuit la declansarea haosului si a oferit ISIS conditiile necesare ca sa creasca si sa prospere. Iar toate aceste greseli s-au bazat pe ideea periculoasa ca am putea instaura democratii de tip occidental in tari care nu au experienta necesara sau dorinta de a deveni democratii occidentale", informeazaDeutsche Welle.

Romania la sase luni de la tragedia din Colectiv. "Tragedia a schimbat lucruri in Romania, dar mai mult pe hartie".La sase luni de la tragedia din clubul Colectiv, cea mai mare din ultimii 25 de ani, vinovatii inca nu au fost trasi la raspundere, desi sunt aratati cu degetul de societate, care inca asteapta raspunsuri legate de ce s-a intamplat exact in seara zilei de 30 octombrie 2015. "Coruptia este la acelasi nivel, politicienii s-au agatat de acest eveniment tragic pentru a-si face campanie", atrag atentia specialistii. Dosarul a fost trimis in judecata catre Judecatoria Sectorului 4. Rechizitoriul este unul complex, numara 171 de pagini, in care anchetatorii au descris, pas cu pas, ce s-a intamplat in toamna anului trecut, in centrul Capitalei. Cele peste 25 de fotografii anexate in dosar, surprinse fie de camerele video, fie de aparatele de fotografiat sunt, in mare parte, neclare. Asta pentru ca temperaturile atinse in incinta clubului au ajuns si la 900 de grade Celsius, potrivitAdevarul.