Hexi Pharma cumpara materia prima printr-o firma offshore, cu un pret si de 7 ori mai mare decit cel de piata,scrie Tolo.rointr-un nou articol despre compania aflata in centrul scandalului dezinfectantilor diluati din spitale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Isi umfla artificial costurile si, ca sa faca bani in Romania, baga de 10 ori mai putina substanta activa in Suprasept, Thor, Clorhexin si in alte produse, noteaza in investigatia lor jurnalistii Mirela Neag, Razvan Lutac si Catalin Tolontan.

In acelasi timp, lui Condrea si lui Flori Dinu le ramineau sume mari in Cipru, in off-shore-ul C.P.S. Chemical & Pharmaceutical Solution Ltd.

"Banii din off-shore ii alimentau, mai departe, pe sefii spitalelor, dar si pe unii medici", a spus o sursa a Gazetei Sporturilor o sursa din interiorul companiei.

Din mecanismul off-shore al Hexi Pharma fac parte doua companii de spalat bani care apar si in dosarul Petrom Service, se arata inarticolul ce poate fi citit integral AICI.

Miscarea Civica Initiativa Romania a realizat o analiza proprie privindsituatia contractelor cu statul ale companieiHexiPharma in perioada 2012-2015, folosind surse guvernamentale. Analiza Initiativa Romania arata ca aceasta firma a avut, in anul 2015, 20 de contracte cu Spitalul de Arsi, cu o valoare totala de 26.150,7 euro.