Afacerea Hexi Pharma a inceput pe cheltuiala Spitalului Universitar Bucuresti. Intre 1994 si 2005, firma a functionat intr-un spatiu de 100 de metri patrati primit, gratis, in incinta farmaciei spitalului. Contractul, obtinut in exclusivitate de Digi24, a fost semnat de Sorin Oprescu, directorul Spitalului Universitar.

In 1994, Hexi Pharma - la vremea respectiva Universitar Farma - a primit de la Spitalul Universitar spatiu pentru activitatea de producere de medicamente, plata facturilor pentru utilitati si acoperirea a 20% din cheltuielile de productie.

Digi24 a obtinut, in exclusivitate, contractul semnat de Sorin Oprescu, directorul Spitalului Universitar, si de Ion Mateescu, director, si Virgil Condrea, sef de productie al Universitar Pharma.

In timp ce spitalul platea cea mai mare parte a cheltuielilor, firma care avea sa se transforme in Hexi Pharma avea putine obligatii. Trebuia sa colaboreze cu laboratorul institutiei sanitare, pentru a-si stabili productia de medicamente in functie de necesitatile spitalului. Insa contractul nu impune vreo cota de produse care ar fi ajuns, gratuit, la bolnavi. Precizeaza doar ca Universitar Pharma "va asigura in primul rand necesitatile spitalului la produsele la care vor exita solicitari".

Integral pe Digi24.ro