"TANTIEMA". Asa se numeste solutia financiara prin care zeci de mii de euro au fost scosi aproape lunar de Dan Alexandru Condrea, patronul Hexi Pharma Co, din offshore-ul cipriot in care isi exporta profiturile din afacerea cu dezinfectanti.

Banii erau practic indemnizatia pentru conducerea firmei cipriote CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions Limited, vehiculul prin care Condrea a umflat artificial cheltuielile firmei lui din Romania. Efectul: profituri mai mici si taxe la stat diminuate. Acelasi stat care i-a asigurat, practic, prin spitalele publice, grosul veniturilor.

Si tatal afaceristului, Vergiliu Condrea, farmacist si fondator al grupului Hexi, a beneficiat direct de banii colectati in contul offshore. Condrea-senior este chiar director in firma cipriota.

Incepand din martie 2008, cei doi Condrea au incasat impreuna 1,3 milioane de euro. Asta s-a intamplat in doar un an si noua luni de la infiintarea firmei cipriote. De acolo, banii ajungeau direct in conturile lor personale din Romania, iar platile lunare au atins uneori si 100 de mii de euro. Ceea ce-i plaseaza pe Condrea, tata si fiu, in topul celor mai bine platiti romani pe timp de criza.

Citeste tot articolul pe RiseProject.ro