Baronii care au nenorocit Romania: primarii care nu si-au dus la bun sfarsit nici propriile mandate. Sunt primari care nu au mai reusit sa isi termine mandatele. Probabil ca unii dintre ei ar fi fost alesi si la urmatoarele alegeri, insa dosarele penale le-au grabit sfarsitul politic si, odata cu el, si carierele in administratia publica.Nume grele pe lista primarilor care nu au reusit sa-si duca la final mandatul. Cap d elista sunt Radu Mazare de la Constanta, Gheorghe Nichita de la Iasi, Gheorghe Stefan de la Piatra Nemat si Romeo Stavarache de la Bacau. Numele lor au aparut in dosare de coruptie, carora procurorii abia daca le mai dau de cap. Majoritatea dintre ei ar fi cerut votul oamenilor, desi erau acuzati de multiple fapte de coruptie, si in iunie 2016, daca instantele de judecata nu i-ar fi trimis dupa gratii, scrie Adevarul.

Afacerea controversata a tonomatelor de la metrou. Tonomatele cu produse alimentare si ATM-urile bancare au disparut, la inceputul anului, din aproape toate statiile de metrou din Bucuresti. Motivul? Un control efectuat de specialistii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), in luna aprilie 2015, a constatat ca aparatele blocau caile de acces, evacuare si interventie in cazul unui incendiu sau a unei alerte cu bomba. Metrorex a scos aparatele abia in decembrie 2015, astfel incat sa expire contractele si sa nu intre in litigii cu firmele detinatoare de tonomate. Au fost scoase 262 de bancomate si tonomate cu produse alimentare, bauturi racoritoare, carti de pe Magistralele 1, 2, 3 si 4, relateaza Romania Libera.

Discreditarea NATO si a lumii libere. Stiri bune? Marfa rara. Cele rele confrunta NATO, Batranul Continent si lumea libera, ale caror valori se vad discreditate in ritm alert de la est la vest si viceversa. Vin timpuri grele si pentru romani. Doua infrangeri in inclestari pentru putere derulate in state importante ale NATO ar face bine sa puna in mod foarte serios pe ganduri intreaga suflare din tarile membre in alianta nordatlantica. Retragerea de la sefia partidului guvernamental si, ipso facto, a guvernului, anuntata de premierul turc Davutoglu, cel biruit de propriile succese in tratativele cu Bruxelles-ul si de o inclinare spre moderatie, ce l-au umplut de mefienta pe stapanul sau, Erdogan, este doar una din ele, scrie Deutsche Welle.

Exemplul perfect pentru primarii Bucurestiului. Orasul in care tramvaiul e subteran, iar trotuarele apartin doar pietonilor. Orasul Dusseldorf poate fi comparat cu Bucurestiul dupa numarul de masini inmatriculate si traficul de pe strazi.Doar ca la nemti autoritatile gandesc strategii coerente, prin care oamenii sa fie convinsi sa renunte la autoturisme. Amenajeaza parcari, iar transportul in comun leaga toate cartierele printr-o retea subterana. Tramvaiele din centru s-au mutat sub pamant si strazile au fost cedate pietonilor. Germania pare tara contrastelor organizate coerent. Vezi asta la nivel de oras, acolo unde gasesti centre istorice cu multe cladiri monument, dar si sedii ale unor institutii noi, concepute de vestite case internationale de arhitectura, anunta Stirile ProTV.

Patrick Ekeng a murit. Intrebarile care au nevoie de un raspuns dupa aceasta tragedie. Fotbalistul camerunez al lui Dinamo a murit pe teren in timpul partidei dintre Dinamo si Viitorul. Ekeng a intrat pe teren in minutul 63 al partidei dintre Dinamo si Viitorul, iar in minutul 70 a cazut pe teren, fara sa fi fost atins de vreun adversar.Ekeng a murit, dar in urma lui raman o serie de intrebari fara raspuns, deocamdata. 1. Era mai indicat ca Patrick Ekeng sa fie suspus unor manevre de resuscitare inca de pe teren? "In astfel de cazuri, factorul timp este esential", a declarat Pavel Ciuhodaru, medic iesean. 2. De ce ambulanta de pe stadionul Dinamo, conform informatiilor de la stadion, nu era echipata cu un defibrilator? - citeste integral pe Adevarul.

Ministerul Sanatatii a cedat la presiunea ta, iar ministrul a mintit in scandalul dezinfectantilor. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a raspuns la solicitarea VICE si ne spune negru pe alb ca nu exista niciun ordin de la procurorul de caz catre Ministerul Sanatatii prin care sa se fi cerut secretizarea buletinelor de analiza. Cu alte cuvinte, Ministrul Sanatatii a mintit in conferinta de presa de miercuri cand a spus ca nu poate publica lista spitalelor „pentru ca Parchetul face o ancheta si aceasta lista e parte din dosar." Ministerul Sanatatii a publicat lista spitalelor cu probleme in scandalul dezinfectantilor. Din lista rezulta ca 50 de spitale din 289 testate au probleme. De aici iti poti da seama de ce Ministrul Sanatatii a preferat sa anunte ca doar 4,25% din probele prelevate sunt cu probleme, in loc sa spuna ca 20% din spitalele din Romania au probleme, relateaza Vice.