​Filmul unei morţi subite, la doi paşi de spital. Două întrebări esenţiale despre ultimele clipe ale lui Ekeng. Patrick Ekeng, mijlocaşul camerunez de 26 de ani al clubului Dinamo Bucureşti, a murit vineri noapte, la scurt timp după ce s-a prăbuşit pe teren, în timpul ultimului meci din campionat al echipei sale, din cauza unor probleme la inimă, despre care medicii urmează să dea mai multe detalii. Modul în care s-a intervenit pentru salvarea vieţii tânărului sportiv este înconjurat de controverse - există declaraţii care arată că ambulanţa PULS nu ar fi fost dotată corespunzător, cu defibrilator, că medicul ei nu ar fi intervenit prompt, iar medicii de la Floreasca au declarat că fotbalistul a fost adus la spital fără manevre de resuscitare, ceea ce echivalează practic cu moartea sa. Continuarea in Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Dezastrul din spitalele romanesti, vechi de 26 de ani. Dacian Cioloș a ordonat niște controale inutile. Scandalul dezinfectanților diluați scoate la lumină un sistem sanitar în criză și aproape imposibil de controlat. Primul ministru a cerut să fi e analizați, la picătură, toți dezinfectanții folosiți în acest moment în fi ecare spital din România. Dar măsurile impuse de autorități sunt irealizabile, după cum atrage atenția, într-un document adresat ministrului Sănătății, inspectorul sanitar Aurora Lala Achim, de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Documentul a fost obtinut de Evenimentul zilei.

Imagini superbe de la premierea fetelor de la CSM București după câștigarea Ligii Campionilor. CSM București a câștigat Liga Campionilor în fața lui Gyor, chiar în Ungaria la Budapesta, după ce s-a impus la loviturile de departajare, scor 25-25 (4-1 după loviturile de 7 metri). Toate imaginile cu bucuria fetelor din momentul în care ridică trofeul Ligii Campionilor, intr-o galerie foto realizata de Gazeta Sporturilor.

Parlamentarii vor liber la angajat nepoți. Senatorii și deputații care și-au plătit rudele la cabinetele parlamentare înainte de 2013 ar putea scăpa de acuzațiile de conflict de interese dacă Legislativul va vota un proiect în acest sens. Peste 50 de parlamentari și-au angajat rudele la birourile parlamentare, potrivit datelor Agenției Naționale de Integritate (ANI), iar o parte a acestora au făcut-o înainte de 2013. Unii au fost condamnați la închisoare cu suspendare, iar acum parlamentarii caută să evite, pe viitor, astfel de pedepse, scrie Romania Libera.

Afaceristi romani implicati in scandalul PanamaPapers. Cea mai mare scurgere de informații din istorie prinde în cele peste 11 milioane de documente un număr de peste o sută de cetățeni români. Despre o parte dintre ei RISE Project, partener International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), a scris deja, iar afacerile altora vor ieși la lumină în săptămânile ce urmează. RISE Project a inceput publicarea unei liste cu cele mai importante figuri care au achiziționat societăți offshore de la avocații Mossack Fonseca. Corneliu Iacobov - fost vice-presedinte PSD si fost proprietar al rafinariei Rafo Onesti (un offshore), Mougel Regis Charles Claude - om de afaceri francez care a adus in Romania lanturile de magazine Cora si Auchan (un offshore), Ion Tiriac (un offshore), Robert Rosu - fondatorul casei de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii (un offshore) se numara printre oamenii de afaceri care apar in lista publicata duminica de RISE Project.

Scandalul revocării. Demonstraţia că Zgonea are dreptate, dar degeaba. Surse: PSD va forţa luni legea şi îl va debarca. Adevărul demonstrează că, dacă ar fi să respecte legea, PSD nu-l poate schimba pe Valeriu Zgonea din fruntea Camerei Deputaţilor. Numai că, potrivit unor surse politice, PSD va forţa Regulamentul şi tot îl va debarca pe Zgonea, deşi acesta îşi ameninţă colegii cu dosare penale. Disputa ar putea ajunge pe masa CCR, dar acolo, paradoxal, tot PSD ar avea mai multe şanse de câştig. Integral in ziarul Adevarul.

Piața muncii pentru tineri în UE și România: Rata de ocupare a crescut numai la persoanele de peste 45 de ani în timpul crizei. Rata de activitate în Uniunea Europenă a crescut constant, chiar și în anii de criză, când au dispărut numeroase joburi. Potrivit Raportului CE privind ocuparea în primul trimestru al anului, această creștere s-a produs grație persoanelor în vârstă care au rămas pe piața muncii 0 rata de activitate a celor peste 55 de ani a crescut în UE28 cu 10 puncte procentuale, comparativ cu 2008. România nu face nici ea excepție: Ratele de ocupare au crescut, în ciuda crizei, la persoanele de peste 45 de ani, în timp ce la tineri a scăzut semnificativ, noteaza Curs de guvernare.