Cei doi militari romani ucisi in Afganistan au fost repatriati.O aeronava C27J Spartan i-a transportat, luni seara, la Bucuresti, pe cei doi militari ai Fortelor pentru Operatii Speciale ucisi sambata in Afganistan de persoane care purtau uniforme ale fortelor de securitate afgane, la Baza 90 de Transport Aerian din Otopeni fiind organizata o ceremonie militara si una religioasa. La ceremonii au participat ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, dar si rudele celor doi militari cazuti la datorie. "Ei au cazut luptand, cu arma in mana, salvandu-i si pe altii, aratand ce au mai bun Fortele pentru Operatii Speciale si fortele noastre armate. Nici eu si nici conducerea armatei nu avem nici un fel de ezitari ca eroii nostri au cazut la datorie dandu-si viata pentru tara si pentru noi", a declarat Mihnea Motoc. El a facut precizari si despre situatia celui de-al treilea militar, ranit in Afganistan: "Camaradul lor, sergentul Bogdan Dragomir, este mai bine si putem spera ca ne va duce mai departe nazuintele, aspiratiile si crezurile", informeazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Sanatatea si Educatia, domenii prioritare la rectificarea bugetara. Sanatatea si Educatia vor fi printre prioritatile de realocare la rectificarea bugetara, le-a spus premierul Dacian Ciolos parlamentarilor prezenti, luni, la "Ora premierului", el dand totodata asigurari ca "nu va taia mai mult" din ceea ce a fost aprobat in Legea bugetului. Mediafax aminteste ca afirmatiile premierului au venit in contextul in care parlamentarii au criticat Guvernul ca a blocat 10% din bugetul educatiei, un domeniu si asa cu fonduri insuficiente. Ciolos a explicat ca Ministerul de Finante a blocat 10% din ansamblul bugetului de stat, nu din bugetul Educatiei, pentru a putea controla deficitul bugetar in cazul in care un grad de colectare mai mic sau introducerea noilor facilitati fiscale ar pune presiune pe deficit, potrivitRomania Libera.

S-a stabilit CAUZA MORTII fotbalistului Patrick Ekeng. Medicul legist: "Decesul a fost CAUZAT de o problema cardica".Medicii de la Institutul National de Medicina Legala au terminat autopsia regretatului fotbalistul al formatiei Dinamo. Cauza decesului lui Patrick Ekeng a fost determinata de o problema cardiaca. Patrick Ekeng a decedat vineri dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul partidei pe care Dinamo o disputa cu FC Viitorul. UPDATE: Patrick Ekeng a murit din cauza unei afectiuni cardiace, a declarat, luni, pentru Agerpres, medicul legist Abdo Salem, informeazaEVZ.

Ministerul Educatiei verifica doctoratele lui Ponta, Oprea si Toba.Ministerul Educatiei a demarat procedura de analiza a tezelor de doctorat unde au existat sesizari privind suspiciuni de plagiat, cum ar fi in cazurile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba, iar in maximum 45 de zile, acestia ar putea ramane fara titlul de doctor. Ministerul Educatiei, prin Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), ar putea retrage in 45 de zile incepand de luni, 9 mai, titlul de doctor lui Victor Ponta, Gabriel Oprea, Neculai Ontanu, Bogdan Licu, Loredana Radu, Adela Popescu, Mihai Stanisoara, Dumitru Parvu si Petre Toba, scrieGandul.

DNA a cerut pedepse cu executare in cazul fostelor judecatoare de la TB acuzate ca vindeau sentinte favorabile.Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut, luni, Curtii de Apel Bucuresti sa le condamne la pedepse cu executare pe fostele judecatoare Viorica Dinu si Antonela Costache, acuzate ca au primit bani pentru a elibera o serie de inculpati. Instanta a ramas in pronuntare. Pentru ca o parte dintre inculpatii trimisi in judecata au recunoscut faptele, dar si gravitatea lor, procurorul DNA a cerut pedepse exemplare pentru cele doua judecatoare. "In cazul Vioricai Dinu cerem condamnarea la pedeapsa cu inchisoarea orientata spre maximul special prevazut de lege, avand in vedere calitatea ei e magistrat si perseverenta de care a dat dovada", a sustinut procurorul in sala de judecata, relateazaAdevarul.

Alertă pe un vas de croazieră britanic. Sute de persoane, INFECTATE cu un virus periculos.O infecţie intestinală a afectat sute de pasageri, la bordul unui vas de croazieră britanic, anunţă Centrul american pentru controlul epidemiilor (CDC), citat de site-ul agenţiei Reuters, transmite Mediafax. Nava de croazieră britanică Balmoral, aparţinând companiei Fred Olsen, a părăsit portul britanic Southampton pe 16 aprilie, pentru o călătorie de 34 de zile care include opriri în Portugalia, Insulele Bermude şi Statele Unite, potrivitRomania Libera.