Hexi Pharma a obtinut de la Primaria Capitalei in 2004 un spatiu comercial de 200 metri patrati ultracentral, langa piata Unirii din Capitala,pentru care a platit 60.000 de euro (300 euro / metru patrat), un pret de trei ori sub cel al pietei, relateaza Dig24. Actul de vanzare-cumparare poarta semnatura primarului de atunci, Traian Basescu.

Cumparatorul celor 212 metri patrati, impartiti la parter si mezanin, era Universitar Pharma, al carei reprezentant, de numai 29 de ani, este Alexandru Condrea. Firma si-a schimbat ulterior numele in Hexi Pharma, iar din 2008, birourile companiei si clinica medicala a grupului Hexi functioneaza in sediul din zona Unirii.

Intrebat despre tranzactie, fostul presedinte Traian Basescu a declarat pentru Digi24 ca nu isi aminteste : "Sincer, nu imi amintesc. In mandatul meu s-au vandut mii de spatii. Daca vanzarea s-a facut corect si cu aprobarea CGMB, nu vad nicio legatura cu subiectul la zi".

Primaria Capitalei spune ca vanzarea imobilului s-a facut prin licitatie publica, iar S.C. Universitar Farma S.R.L a fost desemnata castigatoare, arata sursa citata.

Municipalitatea nu a oferit decatii despre felul in care a fost evaluat spatiul sau despre alti participanti la licitatie. Surse din piata imobiliara au declarat insa pentru Digi24 ca in perioada 2004-2005, pretul mediu pentru metrul patrat construit, in zona respectiva era de 1.000 de euro, astfel incat valoarea reala a spatiului ar fi fost de peste 210.000 de euro.