Romania Curata scrie ca, desi au trecut mai bine de doi ani de la pronuntarea sentintei definitive de condamnare in dosarul "Transformatorul", prejudiciul de aproape 5,7 milioane de lei nu a fost recuperat deoarece fostul ministru liberal Relu Fenechiu si ceilalti condamnati au deschis mai multe procese si contestatii.

Relu Fenechiu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Fenechiu executa in acest moment o pedeapsa de 5 ani de inchisoare, dupa ce Curtea Suprema l-a condamnat pentru complicitate la abuz in serviciu pentru prejudicierea Electrica Moldova.

Intre timp, Electrica Moldova a intrat in insolventa asa ca sarcina recuperarii prejudiciului a cazut pe umerii lichidatorului judiciar, compania Sierra Quadrant. Lichidatorul a angajat doua birouri de executori judecatoresti ca sa ii execute silit pe condamnatii din dosarul "Transformatorul".

Fenechiu & comp nu au stat nici ei cu mainile in san, arata Romania Curata. Intai, condamnatii au cerut revizuirea si suspendarea executarii sentintei definitive, apoi au deschis procese de partaj si, in fine, actiuni in instanta prin care cer inapoi transformatoarele vandute Electrica Moldova in baza unui contract gasit de instanta pagubos pentru societatea de stat.

Soarta executarii silite, pe 19 mai, cand se judeca partajul dintre Fenechiu si sotia lui

Fenechiu sustine ca unele dintre bunurile sale au fost dobandite in timpul casatoriei asa ca partea sotiei nu ar putea fi executata si confiscata. Procesul de partaj dintre Relu Fenechiu si sotia lui, Mariana Daniela, se judeca la Judecatoria Iasi si are termen pe 19 mai. Pana atunci, executarea silita demarata de executorul judecatoresc a fost suspendata.

Fostul ministru s-a casatorit pentru a treia oara in 2007 si a facut nunta la un castel din Austria. In 2011, procurorii au pus sechestru pe un BMW cumparat cu aproape 50.000 de euro si trei imobile din Iasi ale fostului deputat si ministru liberal.

In ultima sa declaratie de avere, din martie 2014, Relu Fenechiu spunea ca detine sase terenuri intravilane in Iasi, Darmanesti, Abrud si Rosia Montana, un apartament, trei case de locuit si doua de vacanta, plus trei masini, un BMW, un Mercedes si un Hyundai, o colectie de bijuterii si obiecte de arta in valoare de 80.000 de euro si dividende de aproape 1 milion de lei.

Spectaculos e ca, potrivit executorilor judecatoresti, nici macar BMW-ul fostului ministru nu a putut fi confiscat intrucat "nu a fost identificat in trafic de lucratorii Politiei Rutiere", se mai arata in materialul publicat de Romania Curata, pe care il puteti citi integral AICI.