Cum si de ce au hotarat mai multi ofiteri din Ministerul de Interne sa-l infunde pe fostul lor sef Gabriel Oprea.Satui sa fie obligati de sefi sa faca ilegalitati, mai multi ofiterii din Ministerul de Interne au decis sa denunte totul la DNA. Asa s-a nascut dosarul "Limuzina", autoturismul cumparat special pentru Gabriel Oprea din banii de filaje ai Directiei de Informatii si Protectie Interna (DIPI). Asta reiese din rechizitoriul dosarului "Limuzina" in care fostul vicepremier Oprea a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, scrieAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

SUA si NATO au inaugurat sistemul antibalistic de la Deveselu, in ciuda opozitiei Rusiei.Statele Unite, NATO si Romania au inaugurat, joi, sistemul antibalistic de la Deveselu, definit drept contributia comuna a Romaniei si a Statelor Unite la apararea antiracheta a Europei. Instalatiile de la Deveselu erau deja active, dar ceremonia de joi a marcat o noua etapa - certificarea lor operationala. Panglica inaugurala a sistemului de la Deveselu a fost taiata joi de opt reprezentanti oficiali, printre acestia aflandu-se premierul Dacian Ciolos, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, secretarul adjunct american al Apararii, Robert Work si ministrul roman al Apararii, Mihnea Motoc, scrieRomania Libera.

Voiculescu si seful Antena Group, condamnati pentru santaj.Dan Voiculescu fost condamnat la doi ani de inchisoare, Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group a fost condamnat la trei ani si sase luni de detentie, ambele pedepse fiind cu executare, iar Camelia Voiculescu a primit doi ani de inchisoare cu suspendare, au decis, joi, judecatorii Curtii de Apel. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la santaj, hotararea nefiind definitiva, potrivitGandul.

Coruptia, racilele si virtutile ei.Scandalul Hexi Pharma, summitul anticoruptie de la Londra si suspendarea din functie, pentru posibile malversatiuni, a sefei statului brazilian, au redeschis larg dosarul voluminos al coruptiei. Dar n-are ea si virtuti? In Romania un ziarist a reactionat insolit la scandalul Hexi Pharma, chemand explicit populatia sa se revolte impotriva coruptiei din sfera sanatatii. Jurnalistul Moise Guran, care si-a asumat apelul, are "sentimentul ca razboiul impotriva coruptiei este pierdut, ca ne indreptam agale ca niste somnambuli spre o prapastie...", scrieDeutsche Welle.

Proprietarul terenului pe care a fost ucis Ionut Anghel a fost condamnat deginitiv la inchisoare.Magistratii Tribunalului de la Curtea de Apel Bucuresti l-au condamnat joi definitiv pe proprietarul terenului unde a fost ucis de cainii maindanezi, in 2013, micutul Ionut Anghel. El a fost gasit vinovat pentru ucidere din culpa, arata Agerpres. Copilul avea doar trei ani cand si-a gasit sfarsitul. Constantin Ciorascu este actionar si administrator la firma SC Tei Rezidential SRL. Aceasta companie detine terenul pe care baietelul a fost ucis de cainii maidanezi, anuntaEVZ.

Un nou episod in scandalul Hexi Pharma. Cine stia de apa livrata cu eticheta de dezinfectanti in spitalele din toata Romania.A fost randul angajatilor companiei sa dea declaratii in fata procurorilor dupa ce s-a demonstrat ca biocidele produse in fabrica Hexi Pharma aveau substanta activa diluata chiar si de 2000 de ori. Rezultatele au fost atat de dezastruoase si lamuritoare incat Guvernul a decis sa nu mai testeze produsele ridicate din celelalte 46 de spitale din tara. In schimb, va fi testata compozitia tuturor dezinfectantilor folositi in spitale, indiferent de producator, pentru a vedea daca este un caz izolat sau diluarea este o practica ucigasa, relateazaStirile ProTv.