Facebook si politicile de partinire ideologica. In senatul american a fost initiata o investigatie asupra practicilor retelei Facebook, acuzate ca isi manipuleaza utilizatorii prin intermediul clasamentelor de popularitate. In ultima serie din House of Cards, un film de televiziune de mare succes gratie, probabil, si cinismului sau nelimitat, presedintele Frank Underwood coopteaza in echipa sa de campanie un specialist in psihologie sociala, caruia ii pune la dispozitie capacitatile NSA cu scopul de a obtine date relevante privind preferintele publicului american si de a le manipula in consecinta. Competitorul sau republican se folosea si el de un truc asemanator, dar la o scara mult mai mica. Suntem cu siguranta in epoca in care fictiunea produce realul, caci am vazut si in campania prezidentiala de la Bucuresti cum replici din acelasi serial au fost preluate in ”viata reala” si, prin urmare, am putea banui ca acuzatiile la care asistam sunt la randul lor ecouri din filmul acesta care construieste o imagine a puterii americane mai influente decat orice reportaj, carte sau analiza politica profesionista - citeste integral pe Deutsche Welle.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Retorica PSD in cazul excluderii lui Zgonea, aidoma celei folosite de PCR in anii '50. Argumentele folosite de PSD in motivarea excluderii fostului sau presedinte-executiv Valeriu Zgonea seamana izbitor cu limbajul folosit in urma cu aproape 60 de ani de liderii comunisti, au explicat specialistii pentru „Adevarul“, dar o arata si documentele vremii. Valeriu Zgonea, omul doi in PSD pana pe 27 aprilie, a fost exclus din partid pentru ca a indraznit sa-i sugereze lui Liviu Dragnea sa faca un pas in spate, ca urmare a condamnarii sale in dosarul „Referendumul“. Dupa o sedinta in care a fost criticat dur pentru declaratiile si viziunea sa, Zgonea a fost exclus, o parte din argumentatia deciziei PSD fiind parca desprinsa din retorica folosita de comunisti in anii ’40 sau ’50, relateaza Adevarul.

Am vorbit c-un medic despre cum n-au fost lasati sa cumpere dezinfectanti la Spitalul Universitar. In ultimele zilele am aflat ca unii dintre dezinfectantii folositi in spitale sunt diluati de 2 500 de ori si ca cel putin 50 de spitale sunt niste focare de infectie. Am vorbit despre bacteriile care se ascund printre halatele albe cu conferentiar doctor Elena Copaciu, Vicepresedinta Aliantei Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, profesor de anestezie si terapie intensiva la Universitatea de medicina si Farmacie F Carol Davila si fost Medic Sef la clinica de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Aceasta a decis sa ramana in concediu neplatit pentru un an in toamna lui 2015, dupa ce consiliul medical a anuntat ca se desfiinteaza actuala sectie ATI din Spitalul Universitar si se infiinteaza trei sectii noi, scrie Vice.

Satul ideal exista numai in Bucuresti. Ne apropiem de aniversarea celor 80 de ani ai Muzeului Satului din Capitala, deschis publicului in ziua de 17 mai 1936. Viziunea sociologului Dimitrie Gusti a fost legata de un sat-model, cel amenajat in inima tarii. Mai degraba un tipar social, satul acesta avea electricitate, canalizare, apa curenta, strazi asfaltate, scoala, dispensar medical, camin cultural. Deci toate functiunile unei localitati moderne. Dar si linii arhitectonice traditionale, mestesuguri, jocuri si costume populare. Cele doua laturi ale vietii rurale, grija fata de mostenirea strabunilor si adaptarea la normele existentei civilizate, nu se excludeau.Aflat in fruntea unor echipe multidisciplinare, sociologul cerceteaza 626 de comunitati din toate provinciile Romaniei, timp de 23 de ani. Dar nu se limiteaza sa constate starea, de multe ori jalnica, a vetrelor noastre stramosesti, sub aspectul acutei lipse a elementarelor norme de igiena, cultura, civilizatie, relateaza Romania Libera.

Cum l-a turnat la Parchet ministrul Apararii Corneliu Dobritoiu pe predecesorul sau Gabriel Oprea. Corneliu Dobritoiu a fost ministrul Apararii intre intre 7 mai si 22 decembrie 2012. El a preluat fotoliul pe care pana atunci statuse, intre 23 decembrie 2009 si 7 mai 2012, Gabriel Oprea. Ambii au avut si mai au probleme mari cu Justitia. Dar, unele dintre cele ale lui Gabriel Oprea au fost pricinuite chiar de colegul sau de USL Corneliu Dobritoiu. Acesta a facut in decembrie 2012, cu putin inainte sa paraseasca inalta demnitate de ministru al Apararii, o foarte bine documentata plangere penala pe numele lui Gabriel Oprea. Ca de la ministru al Apararii la fost ministru al Apararii. Mai jos o sa regasiti plangerea in facsimil, are patru pagini, in forma in care se plimba ea pe la perchete, anunta Evz.

Frica de DNA a functionarilor din Sectorul 2: „Este o adresa in care ne cer toate certificatele de urbanism ale lu’ Oprea?!”/ Ontanu: „Ce prostii”. Interceptarile din dosarul primarului Neculai Ontanu arata ca functionarii de la Primaria Sectorului 2 stiau ca sunt nereguli in emiterea autorizatiilor de constructie ale terenului pe care edilul l-ar fi primit mita. Este vorba de imobilul care a ajuns la Gabriel Oprea si pe care fostul vicepremier i l-a donat fiicei sale, Ana-Maria Tudor .Avocata Loredana Radu, arestata in dosarul primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu, a declarat procurorilor anticoruptie ca va aduce la DNA inscrisuri din care sa ateste modalitatea de folosire a sumei de 400.000 de euro, care ar fi fost primiti in numerar de la unchiul sau, Gabriel Oprea, in schimbul unui teren de 1.000 de metri patrati, sustin surse judiciare, citate de ziarul Adevarul.