Directia Nationala Anticoruptie face cercetari in cazul utilizarii dezinfectantilor diluati in spitalele de stat, fiind vizata o posibila favorizare a Hexi Pharma de catre autoritatile sanitare, a declarat o sursa judiciara pentru Gazeta Sporturilor. Intr-un nou episod al anchetei prezentate pe blogul lui Catalin Tolontan, autorii povestesc ca oamenii de la Hexi Pharma, concediati dupa izbucnirea scandalului, denunta procurorilor aranjamentele din firma, iar DNA a inceput propriile cercetari in acest caz.

UPDATE Intrebata luni de presa daca procurorii anticoruptie investigheaza cazul Hexi Pharma, Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a declarat: "Este dosar la Parchetul General. Pana in acest moment nu a fost declinat dosarul la DNA".

"Parchetul General va inainta pe pista diluarii biocidelor, iar DNA va deschide un dosar pe coruptia spitalelor si a autoritatilor sanitare care au favorizat Hexi Pharma contra banilor negri", a explicat o sursa judiciara felul cum isi vor imparti competentele si dosarele.

O sursa apovestit pentru GSP ca "agentii Hexi Pharma, dar si directorul general erau oamenii care aranjau lucrurile cu managerii spitalelor si ai sistemului. Dar nu doar sefii luau bani. Cand venea camionul cu produse de la Hexi pana si portarul lua 200 de lei, cam asta era reputatia firmei!".

Firma Hexi Pharma a fost pusa sub invinuire de procurorii de la Parchetul General, anunta vineri institutia urmarirea penala fiind facut pentru infractiunea de "zadarnicire a combaterii bolilor"

In continuarea cercetarilor efectuate in cauza cunoscuta generic sub denumirea "Dezinfectantii utilizati in spitale", se arata intr-un comunicat de rpes, procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de persoana juridica S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Procurorii Parchetului General au anuntat in urma cu peste o saptamana ca au inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

Amintim ca la data de 10 mai, pe rolul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrat un dosar prin care firma solicita intrarea in insolventa, prima sedinta de judecata fiind stabilita pentru 17 mai. Potrivit informatiilor care apar in cererea de insolventa, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei.