ANAF scoate la lumina datoriile a peste 187.000 de persoane fizice care au restante la bugetul de stat. Robert Negoita este campion national. Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoita, este de departe campionul datornicilor persoane fizice, cu restante totale de 232 de milioane de lei.Lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice care au restante fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016 a fost publicata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si poate fi accesata si descarcata de pe internet. Printre datornicii listati de ANAF se mai gasesc Teodor Berna, George Becali, Silviu Prigoana sau Cristian Tantareanu, scrie Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Ce mijloace de RAZBOI pregateste RUSIA impotriva bazelor antiracheta din Romania si Polonia. Rusia pregateste ehipamente militare sofisticate pentru a lovi bazele scutului antibalistic din Romania si Polonia, a anuntat, luni, agentia rusa de propaganda Sputnik News. "Avem sisteme de razboi electronic, atat cu baza la sol cat si cu baza in aer. Ele sunt capabile sa neutralizeze capacitatile de recunoastere si de management a antenelor radar instalate la bazele americane din Romania si din Polonia", a declarat expertul Viktor Murakhovsky, membru al Comisiei militar - industriale a Rusiei. Pe de alta parte, Rusia are deja in productie lansatoare mobile de rachete Yars, in curs de testare sunt lansatoarele Yars-M, iar in perspectiva vor fi construite sistemele RS-28 Sarmat, scrie Romania libera.

Cand vestul devenea aproape rosu. Dat fiind ca s-a soldat cu un numar gigantic de victime, termenul de "revolutie culturala" este o bagatelizare. Actiunea lui Mao din urma cu cinci decenii a exercitat o enorma fascinatie si asupra stangii din occident, sustine redactorul-sef al DW, Alexander Kudascheff. Mai intai o retrospectiva. In 1966, in Republica Populara Chineza debuta revolutia culturala. Mao Zedong isi consolida puterea proclamand in China revolutia continua. In tara incepea o rasturnare de proportii incredibile a vietii sociale, economice si politice. Sute de mii de oameni dispareau in lagare. Sute de mii erau deportati. Sute de mii de oameni isi pierdeau locurile de munca. La final erau milioane, multe milioane de victime, de morti, oameni ucisi. Comunismul chinez, maoismul, devenea un cosmar real. Voia sa faureasca o viata mai buna pe mormintele a 65 de milioane de victime, potrivit estimarilor cuprinse in Cartea Neagra a Comunismului, scrie Deutsche Welle.

Incursiune pe taramul violatorilor din Vaslui. Judetul unde se petrece un viol la fiecare trei zile. In 2014, in judetul Vaslui au fost 165 de agresiuni sexuale. Mai bine de jumatate au avut victime minori. La fiecare patru zile are loc un viol. Fondul e cunoscut: alcool, saracie si lipsa de educatie. Plus emisiunile nocive de la televiziuni si, mai nou, filmele porno Pe drumul de costise, ce duce la Vaslui, printre viile cu Busuoaica si Zghihara de Bohotin, sau dealurile Tutovei, intalnesti astazi nu dorobanti victoriosi, ca in poeziile lui Alecsandri - de acum 139 de ani, ci locuri unde s-au petrecut cele mai abominabile violuri din tara. Ale caror victime au fost, in peste jumatate din cazuri, minori. Care e cauza? Exista vreun remediu? Autoritatile contabilizeaza. "Violul nu se poate preveni", e concluzia unanima, potrivit EVZ.ro.

Va apara scutul Deveselu si Republica Moldova? Inaugurat cu mare fast, saptamana trecuta, scutul antiracheta, amplasat la Deveselu, are raza de actiune de aproximativ 600 de kilometri, acoperind si teritoriul Republicii Moldova. In lipsa unei noi strategii de securitate nationala, care sa fie aprobata de guvernarea de la Chisinau, sistemul de securitate din Romania ar putea fi un garant al sigurantei si pacii in regiune. Singuri in fata "ursului" De la declansarea conflictului armat de pe Nistru din 1992, Republica Moldova se confrunta permanent cu demonstratiile de forta din partea Moscovei, care sustine aceasta regiune. Inghetarea conflictului armat nu a condus la solutionarea acestei probleme, iar Republica Moldova a fost nevoita mereu sa cedeze si sa traiasca cu frica in san de teama izbucnirii unui nou conflict. In lipsa unui buget pentru o armata moderna, dar si a capacitatilor de a negocia cu Rusia, timp de 25 de ani, balanta fortelor era mereu inclinata spre Est, scrie Deutsche Welle.

Motivul pentru care Putin tolereaza coruptia la nivel inalt. Reticenta autoritatilor ruse de a declara razboi coruptiei se explica prin teama ca orice campanie anticoruptie ar putea motiva poporul sa ceara si alte schimbari in societate, afirma un analist bulgar intr-un comentariu publicat de cotidianul New York Times in editia electronica. Intr-un comentariu pe tema modului in care regimurile autoritare se raporteaza la coruptie, analistul bulgar Ivan Krastev vorbeste despre felul in care presedintii Chinei si Rusiei ofera doua exemple diferite de a aborda lupta impotriva coruptiei. In 2012, presedintele chinez Xi Jinping a catalogat coruptia ca fiind o amenintare existentiala la adresa Chinei si a declansat o vasta campanie anticoruptie cu scopul de a epura oficialii corupti din aparatul de partid si birocratia guvernamentala, scrie Gandul.

Drama unui brasovean la Londra: A ramas fara cei doi copii, care vor fi infiati de o familie de homosexuali! Durere fara margini pentru un brasovean, Florin Barbu, stabilit cu ani in urma la Londra. Statul englez i-a luat cei doi copii, Diana - 8 ani si Andy - implineste 5 ani pe 26 mai, pe care vrea sa-i incredinteze unei familii de homosexuali. Florin Barbu a pierdut dreptul de a-si vedea copiii in 22 decembrie 2014. I-au spus ca are dreptul sa le scrie o scriosare pe an. Este disperat si nu stie ce sa mai faca. De marti, 17 mai, intra in greva foamei, in fata sediului Curtii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg. Una dintre mentiunile din raporturile Serviciilor Sociale era ca sotia venea tarziu de la munca si il alapta desi lua morfina si Andi ar fi avut probleme din aceasta cauza, scrie Adevarul.ro.