Peste o treime din teza de doctorat in Stiinte Militare semnata de primarul orasului Voluntari, Florentin-Costel Pandele (55 de ani), este copiata din alte surse, scrie pressone.ro.

Florentin PandeleFoto: Facebook

Pandele a devenit doctor in Stiinte Militare in iunie 2008, cu o lucrare sustinuta la Universitatea Nationala de Aparare (UNAp).

Conducator de doctorat i-a fost generalul de brigada prof. univ. dr. Vasile Mihail Ozunu, actualul director al Colegiului National de Aparare si fost secretar de stat in Ministerul Apararii in mandatul lui Gabriel Oprea. (Ozunu a facut parte si din comisia care, in 2001, i-a acordat lui Oprea titlul de profesor universitar).

Doctoratul de la UNAp a fost al doilea obtinut de Pandele. Cu doar 8 luni inainte, in noiembrie 2007, el devenise doctor in Ordine Publica si Siguranta Nationala, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

PressOne a analizat teza de doctorat sustinuta la UNAp de Florentin Pandele si a identificat zeci de pagini copiate din alte lucrari sau preluate pur si simplu, fara ghilimele, din Strategia Nationala de Securitate data publicitatii in aprilie 2006.

Ziarista a povestit, pe contul ei de Facebook, ca a fost nevoita, dupa ce i s-a interzis xeroxarea, sa copieze cu pixul pagini din teza de doctorat a lui Pandele, care se afla in biblioteca Universitatii Nationale de Aparare, institutie care are un regim "de unitate militara".

"Ca sa te plimbi prin curtea Universitatii, trebuie sa fii insotit tot timpul de cineva - daca, Doamne fereste, nimeresti peste sala in care tine Radu Tudor curs la Colegiul National de Aparare? :))

Cand o citesti, esti musai pazit de un ofiter. Pe mine m-au pazit si cate 3 persoane: ofiterul si 2 bibliotecare", a scris ziarista Iulia Marin.

Gabriela Firea: Dezinformare marca PNL

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a calificat joi acuzatiile din presa privind plagiatul celui de-al doilea doctorat al sotului ei, Florentin Pandele, drept ''o noua dezinformare marca PNL'', sustinand ca ''este ca si cum i-ai contesta unui jurnalist o lucrare despre media'', potrivit Mediafax.

''Este vorba de o noua dezinformare marca PNL. Azi dimineata ma sunau fostii colegi din presa sa-mi spuna ca un domn deputat PNL care candideaza la Voluntari suna presa si roaga sa fie mediatizat un articolas de pe un site cu niste lucruri total neadevarate despre sotul meu. Eu v-am mai spus ca va pot da si numarul sotului, sunt lucruri total neadevarate, nu este real ce s-a scris acolo. Este exact ca si cum l-ai acuza pe un jurnalist ca si-a plagiat o lucrare despre mass-media, exact asa si in acest articol. Sotul meu, asa cum stiti, a finalizat studiile liceale militare, de asemenea Academia Navala de la Constanta, iar doctoratul la care se face referire este tot din aceasta zona. Nu este vorba despre altceva. Repet, este ca si cum i-ai contesta unui jurnalist o lucrare despre mass-media'', a declarat Firea.

Ea a sustinut ca este vorba doar de lovituri de campanie.

''Asa este campania electorala, sunt si lovituri sub centura, sunt orchestrate de catre contracandidatii nostri, vom rezista pentru ca deja bucurestenii si nu numai ei au vazut despre ce este vorba: numai acuzatii nefondate si minciuni. Sotul meu a informat acest site ca ii va actiona in instanta pentru ca nimic din cele afirmate acolo nu este adevarat'', a concluzionat Firea.