Jurnalistul Catalin Tolontan publica, duminica seara, pe blogul sau Tolo.ro, o declaratie a deputatului Sebastian Ghita, membru al Comisiei de Control a SRI, care ar fi lasat sa se inteleaga ca va cere in Parlament "ca echipa de filaj sa faca public filmul", la scurt timp dupa accidentul rutier in care Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, si-ar fi pierdut viata, dupa cum au declarat surse din Politie.

Sebastian GhitaFoto: Hotnews

"Nu ne putem permite sa fim perceputi ca un stat mafiot", a afirmat deputatul, precizand ca va cere luni intrunirea comisiei din Parlament.

"Maine ne vom intruni in Comisia Parlamentara si vom cere ca echipa de filaj sa faca public raportul si filmul accidentului", declara Sebastian Ghita.

Intrebat daca este sigur ca exista o echipa de filaj, Sebastian Ghita raspunde ca "Cum sa nu existe?! Dupa un asemenea scandal public sa nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din ratia de mincare, ci care a participat la o operatiune criminala de pe urma carora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infectiile nosocomiale. Cum sa nu fie urmarit in fiecare moment?"

"Nu ne putem asuma riscul ca Romania sa fie considerata un stat mafiot! Nu pot muri oameni fara o explicatie clara. Eu am avut mereu incredere in institutii, dar acesta este un caz care se cere lamurit!", mai spune Sebastian Ghita.

Intrebat ce atributii are Comisia de control a SRI in acest caz daca filajul nu a fost realizat de SRI, Ghita spune ca "Era un caz de siguranta nationala! Dar indiferent cine l-a facut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie sa spuna oamenilor ce s-a intimplat. Este fara precedent in Romania si nu putem fi considerati un stat mafiot. Miine se poate intimpla oricui!"