Sindicatele acuza: RATB a platit un milion de lei directorilor numiti politic, demisi si reangajati. udor Ivan, copresedinte al Sindicatului APT din cadrul RATB, s-a plans de mai multe ori ca procurorii nu ancheteaza jaful produs in transportul public de directori. El relateaza pentru pentru ce a fost chemat la DNA, care sunt reclamatiile depuse si cate dintre acestea au fost declinate Parchetelor - EVZ: Ati fost chemati la DNA. De ce? - Tudor Ivan: Am depus un dosar cu 500 de file la DNA si am fost chemati pentru explicatii. Procurorii au retinut doar trei subiecte. Unul se refera la programul de instruire al salaritilor din transportul public local, unde RATB a avut un grup tinta initial de 250 de persoane. Dupa ce Viorel Popescu a ajuns director general, (condamnat in prezent la 4 ani si 4 luni de inchisoare, pentru un prejudiciu de 820.000 de euro adus RATB) l-a majorat la 2.400 de persoane, pentru a putea accesa mai multi bani europeni. Integral inEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Moartea patronului HexiPharma: indicii in favoarea teoriei sinuciderii. Tocmai isi modificase testamentul. Moartea patronului HexiPharma, Dan Condrea, ramane invaluita in mister. Anchetatorii iau serios in calcul varianta sinuciderii. Mai multe informatii contureaza aceasta ipoteza. Printre ele: o iminenta arestare a celui acuzat ca a vandut spitalelor dezinfectanti diluati, dar si faptul ca de curand acesta si-ar fi modificat testamentul. El fusese citat sa se prezinte luni la Parchetul General, pentru a fi reaudiat in dosarul dezinfectantilor diluati, dar si pentru a fi pus sub urmarire penala. Cel mai probabil, anchetatorii ar fi luat si o masura preventiva impotriva sa, dupa ce in dosar fusesera stranse mai multe probe. Specialistii afirma ca expunerea mediatica la care a fost supus Dan Condrea in ultimele saptamani si faptul ca risca ani grei de inchisoare sunt doar doua dintre motivele care l-ar fi putut impinge pe patronul HexiPharma spre suicid. In plus, in urma cu doar cateva zile, patronul HexiPharma si-ar fi modificat chiar si testamentul. Imediat dupa cumplitul accident de duminica seara, ancheta in cazul mortii lui Dan Condrea a fost preluata de Parchetul General, acelasi care ancheteaza si dosarul dezinfectantilor diluati. La cercetari participa si experti ai Institutului National de Criminalistica, din cadrul Politiei Romane, anuntaAdevarul.

Tragedia din Colectiv schimba legislatia de avizare a spatiilor publice. Ce prevede proiectul de lege al MAI. Ministerul Afacerilor Interne a pregatit o lege care prevede ca avizele ISU sunt obligatorii pentru spatiile in care se organizeaza concerte, cladirile de cultura si blocurile cu mansarde. Legea prevede si niste exceptii. Hotararea de Guvern propune noi categorii de constructii si spatii care urmeaza sa fie avizate sau autorizate pentru securitatea la incendiu. Cei care detin amenajari sportive de peste 200 de scaune in interior sau peste 5.000 de scaune in aer liber vor fi obligati sa obtina avizul. La fel si administratorii spatiilor de spectacole de peste 200 de locuri. Toate cladirile de cultura, cu suprafete mai mari de 600 metri patrati, trebuie sa fie autorizate de ISU, informeazaStirileProtv.ro.

Am incercat sa-mi fac buletin in Romania si am inteles cum te calca-n picioare birocratia. Daca ai locuit in strainatate, nu esti regele Mihai si vrei sa-ti recuperezi cetatenia romana, ar trebui sa-ti iei un an sabatic ca sa te lupti cu birocratia din Bucuresti. Preambul: in 1989 am emigrat impreuna cu parintii mei in Germania. Nu cautam un viitor mai bun, dar lui taica-meu i se bulisera rinichii si in Romania sansele lui de supravietuire erau catre zero. Dupa vreo 20 de ani petrecuti in Germania si unul la New York, m-am intors in Romania ca asa mi s-a parut mie ca e mai bine. Carevasazica, suntem in 2010. Pentru ca am trait o gramada de vreme in Germania, ca cetatean german, nu mi-a trecut niciodata prin cap sa-mi fac buletin romanesc. Doar ca acum as cam avea nevoie de el, ca sa-i fie mai simplu angajatorului meu sa-mi plateasca impozitul. Ma uit pe net, vad ca-mi trebuie doar certificatul de nastere. Imi zic: "A, floare la ureche", scrieVice.com.

Specialist in securitate: este foarte posibil sa fie o sinucidere simulata in cazul Dan Condrea. Moarta controversata a omului de afaceri Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma, naste din ce in ce mai multe ipoteze in spatiul public, chiar daca autoritatile care investigheaza cazul spun cu tot mai multa certitudine ca este vorba de o sinucidere. Specialistul in securitate Hari Bucur Marcu a declarat pentru Romania Libera ca, data diind complexitatea legaturilor posibile ale acestei afaceri cu dezinfectanti si Serviciul Roman de Informatii, nu trebuie exclusa nici o alta varianta, pe langa ipoteza unui gest sinucigas, anuntaRomania Libera.

Cazurile Tinu, Erbasu, Panait si Anghelescu. Morti supecte, pline de nedumeriri si prilej de speculatii. Trei dintre ei s-au sinucis si unul a murit intr-un accident, a stabilit Justitia. Niste decese bizare, cu oameni aflati pe val, in culmea gloriei. In urma lor, in ciuda verdictelor date de autoritati, raman multe intrebari fara raspuns. Ziaristul Dumitru Tinu, afaceristii Mihai Erbasu si Florian Anghelescu si procurorul Cristian Panait au murit ciudat. Cu totii erau pe cai mari. Tinu devenise, in Romania anului 2002, cel mai puternic patron de presa scrisa. Erbasu si Anghelescu facusera averi uriase, pe cai doar de ei stiute - unul din constructii si celalalt din tutun, iar procurorul Panait, de la Parchetul General stia ceva, despre cineva. Ceva foarte important, despre cineva foarte important. De fapt, cu totii stiau "ceva". Acel "ceva"l-au luat cu ei in mormant. Despre Tinu se stie ca a murit, pe DN1, in drum spre casa sa de vacanta de la Breaza. Tocmai devenise cel mai important om de presa scrisa din Romania. Ceilalti trei s-au sinucis. De ce au facut-o? Dumnezeu stie. Sau, poate, unul sau mai multe servicii secrete, informeazaEVZ.

Guvernul promite salarii mai mari in Educatie pentru a evita greva profesorilor de pe 1 iunie. Cum arata, in cifre, marirea. Guvernul le ofera bani in plus bugetarilor din Educatie, incercand sa-i convinga astfel sa renunte la greva. Lefurile ar creste insa abia din luna august, anul viitor, cu 10 la suta, in cazul debutantilor si cu 5 la suta, pentru profesorii cu vechime. Majorarile sunt nesemnificative si vin prea tarziu, spun sindicalistii, care atrag atentia ca vor fi si angajati care nu vor beneficia de nici o crestere. Potrivit noii ordonante, profesorii cu gradul didactic I si o vechime de peste 40 de ani vor avea un salariu de baza de 3.662 de lei. Iar directorii de unitati de invatamant preuniversitar - 5.945 de lei. Profesorii debutanti, cu studii superioare de lunga durata, adica cei care au si masterat, vor primi la incadrare 1.749 de lei. Cel mai mic salariu de baza ar urma sa-l aiba dascalii fara facultate, 1.480 de lei, scrieStirileProtv.ro.