Robert Negoita, primarul Sectorului 3, a plagiata integral teza sa de doctorat, ideile din cele 310 pagini ale lucrarii, precum si modul de prezentare lor fiind copiate, fara citare, din surse disponibile, in marea parte, pe internet, informeaza Pressone.ro. Astfel, in teza de doctorat intitulata "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social" sunt copiate texte semnate, printre altii, de faimosul economist american Nouriel Roubini, de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, de Peter Akos Bod - fost presedinte al Bancii Nationale Maghiare, de profesorul de economie Cristian Paun sau de Liviu Turcu, fost spion al Securitatii ceausiste.

Robert NegoitaFoto: Hotnews

Totodata, sunt reproduse in teza articole de presa pe site-urile Contributors.ro, Cursdeguvernare.ro, Hotnews.ro, Euractiv.ro, Tribuna Economica sau Euro Avocatura.

Robert Negoita (44 de ani) a devenit doctor in Stiinte Juridice in 2012, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza". Lucrarea a fost coordonata de prof. univ. dr. Ioan Dascalu, care e conducator de doctorat asociat la Academia de Politie si a fost decan al Facultatii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Jurnalista Emilia Sercan precizeaza ca in paginile lucrarii este plagiat si chestorul Costica Voicu, fost rector al Academiei de Politie, dar si referent in comisia de sustinere a tezei, ceea ce inseamna ca el a avut obligatia de a-i citi intreaga teza si de a intocmi referatul prin care a propus acordarea titlului de doctor.

"Foarte bine. Ma si bucur. Ce anume sa va spun? Da' ce, facem analiza la telefon? In primul rand, nu stiu cine sunteti dumneavoastra. De unde sa am eu convingerea ca sunteti cine ziceti ca sunteti?", a declarat chestorul Costica Voicu, contactat de pressone.ro.

In 2012, dupa izbucnirea scandalului cu plagiatul lui Victor Ponta, blogul La coltu' strazii a realizat o analiza a rezumatului tezei lui Negoita, sustinute chiar la inceputul acelui an. Ovidiu, unul dintre autorii blogului, nota ca o cautare sumara pe Google cu paragraful de deschidere din teza lui Negoita l-a dus direct pe site-ul BNR, la un articol scris de Mugur Isarescu