Germania a recunoscut genocidul armenilor. Ce tensiuni au urmat.Deputatii germani au votat o rezolutie cu privire la crimele comise de Imperiul Otoman in urma cu un secol impotriva armenilor. Recunoasterea de catre Parlamentul german ca genocid a masacrului armenilor sub Imperiul Otoman in 1915 afecteaza vizibil relatiile dintre Germania si Turcia. Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat intr-un discurs la televiziune, sambata, 4 iunie, ca acuzatiile de genocid armean ar constitui un "santaj" si tara sa nu le va "accepta niciodata", informeazaRomania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Unul dintre participantii la jaful de 500.000 de euro de pe A1, prins dupa ADN-ul de pe centura de siguranta.Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arges au trimis in judecata inca doua persoane implicate in dosarul jafului din 9 august 2011, prin care 22 kg de aur au fost furate pe Autostrada Bucuresti-Pitesti. La jaf au participat sase persoane. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arges i-au trimis recent in judecata, in stare de arest, pe Florian Ionita (pentru talharie calificata) si pe Renato Tulli (pentru complicitate la talharie), in cazul jafului care a avut loc pe 9 august 2011 pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, jaf in urma caruia au fost furate 22 kg de aur in 5 minute. De ajutor au fost si urmele de ADN descoperite pe o centura de siguranta, relateaz aAdevarul.

Celula de criza la MS dupa explozia de la "Valea Cascadelor".Ministerul Sanatatii a convocat o celula de criza dupa explozia de la targul "Valea Cascadelor" din Bucuresti, doua dintre victime fiind internate la Sectia de Arsi grav de la Spitalul Floreasca. 12 persoane au fost ranite dupa ce o butelie cu gaz a explodat intr-un targ din Sectorul 6, la fata locului intervenind opt ambulante SMURD, trei autospeciale de stingere si una de descarcerare. O celula de criza a fost organizata la nivelul Ministerului Sanatatii, iar medicii sectiei de arsi grav de la Spitalul Floreasca aflati la specializare in Franta au fost chemati inapoi, in urma exploziei de la targul "Valea Cascadelor" din Bucuresti, a declarat duminica Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, citat deGandul.

Cetateanul ingenuncheat.Daca exit-pollurile se confirma, stim cine a castigat alegerile locale romanesti. Dar stim cu adevarat si cine anume a pierdut? Nu eram oare edificati din capul locului cine va castiga pana la urma, dat fiind faptul ca scrutinul s-a derulat intr-un singur tur, ceea ce a favorizat ilegitim principalul partid al puterii postdecembriste, si pe candidatii sai, intre care Gabriela Firea, fostul stalp al propagandei de la Antena 3, informeazaDeutsche Welle.

Romania cere la Bruxelles deblocarea exportului de porci vii.Romania va solicita luni, la Bruxelles, deblocarea exportului de porci vii in spatiul comunitar prin trecerea tarii in anexa I a Deciziei europene, ceea ce va oferi producatorilor romani posibilitatea de a intra si pe alte piete din afara Uniunii Europene. Acest subiect va fi "transat" de catre ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, si presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, care se vor intalni cu comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, Vyentis Andriukaitis, potrivit ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, scrieEVZ.

Un autocar cu turisti cehi a fost atacat cu focuri pe arma pe o autostrada in Franta.Un autocar ce transporta 75 de turisti cehi, printre care se aflau si copii dintr-un grup scolar, a fost atacat sambata pe o autostrada din Franta cu focuri de arma de origine necunoscuta, transmite AFP, potrivit Agerpres. Sase pasageri au fost raniti de cioburile geamurilor sparte, o femeie fiind grav ranita la ochi, a precizat un procuror francez. Atacul a avut loc sambata seara in jurul orei locale 22:30, la circa 130 de kilometri sud de orasul Lyon. Autocarul venea din Spania si se indrepta catre Republica Ceha. 'Primul tir a vizat parbrizul, iar cel de-al doilea a spart luneta (geamul din spate) cateva secunde mai tarziu', explica procurorul, anuntaStirile ProTv.