Marian Munteanu, liderul studentilor din Piata Universitatii, cel care - pentru doar cateva zile - a fost candidatul PNL pentru Primaria Capitale, a semnat in 28 martie 1988 un angajament cu fosta Securitate, primind numele conspirativ "Ioan",scrie Adevarul.

Marian MunteanuFoto: Agerpres

"Nu, nu, nu am colaborat cu Securitatea. Ce sa va mai spun? Cu cine n-am mai colaborat? De cate ori sa va spun? Spun asta de-o viata intreaga", declara Marian Munteanu in 20 aprilie 2016, cand anunta ca se retrage din cursa.

Si, totusi, Marian Munteanu a colaborat cu Securitatea.

In martie 1988, dupa o intalnire aproape amicala cu doi "aghiotanti" ai fostului regim, Munteanu, semneaza, ca persoana de sprijin, angajamentul cu Securitatea, fiind botezat "Ioan", nume conspirativ sub care va semna, ulterior, mai multe note informative.

"Subsemnatul Munteanu Marian Teofan-Dragos, nascut in data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir si al Mariei, student la Facultatea de Filologie, domiciliat in Bucuresti, ma angajez sa sprijin in mod organizat si secret organele de securitate. Ma angajez, totodata, ca in activitatea mea sa dau dovada de sinceritate si corectitudine si sa nu fac cunoscut nimanui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic in legatura cu aceasta activitate. Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan", a scris acesta in angajament, prezentat in articoul ce poate fi citit integralAICI.