Bulgarii sunt poporul din Uniunea Europeana cu cele mai mari nemultumiri legate de nivelul de trai, potrivit rezultatelor unui nou studiu social. Bulgarii sunt nemultumiti de standardele lor de viata si, de multe ori, se arata ingrijorati in privinta posibilitatii de a face fata problemelor la o varsta inaintata, relateaza Novinite.

Conform proiectului de cercetare al Uniunii Europene, bulgarii iubesc banii mai mult decat alti europeni deoarece standardul de viata este cel mai scazut din UE. Aproape 36% dintre bulgari considera ca a fi bogat este important, in timp ce acesta este un scop pentru doar 10 % dintre francezi si 19% dintre elvetieni.

Potrivit studiului, 85% dintre cetatenii bulgari sustin ca au prieteni apropiati, dar cu toate acestea se simt cel mai respins popor, comparativ cu celelalte state ale UE. Cele mai multumite popoare sunt cel danez si cel elvetian.

Desi bulgarii reprezinta cel mai nemultumit popor, 60% dintre ei sunt optimisti in privinta viitorului, iar 72% au o parere buna despre ei.