Fanii rusi i-au batut pe cei englezi si in oras, si la stadion, unde au intrat cu un lansator de torte. Imagini cu impact profund emotional.Nici n-a inceput bine Campionatul European din Franta ca au aparut deja primele incidente majore intre suporterii prezenti la competitie. Organizatorii se asteptau ca problemele sa apara din cauza amenintarilor teroriste si in special a celor venit din partea Statului Islamic, dar incidentele au aparut din alta parte. La Marsilia, fanii Angliei si-au dat in petec. Dupa ce o cu seara inainte s-au imbatat si s-au razboit cu Politia motivand ca sunt in cautarea adeptilor ISIS, pe care vor sa-i casapeasca, ieri suporterii Albionului au s-au razboit cu cei ai Rusiei, existand incidente majore in centrul orasului, relateazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

SUA ar putea publica raportul secret despre 11 septembrie.Raportul confidential al Congresului Statelor Unite despre atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001, constituit din 28 de pagini, ar putea fi publicat, absolvind Arabia Saudita de orice responsabilitate privind respectivele atentate, a declarat duminica directorul CIA, John Brennan. John Brennan a facut acest anunt in cadrul unui interviu acordat televiziunii saudite Arabiya TV duminica dimineata. Respectivul raport al Congresului american dateaza din 2002. "Cred ca cele 28 de pagini ale raportului vor fi publicate si sustin aceasta publicare; toata lumea va avea dovada ca guvernul saudit nu a avut niciun amestec cu toate acestea", a declarat Brennan. Arabia Saudita neaga acuzatiile potrivit carora ar fi acordat ajutor in cazul a 19 atacatori, majoritatea cu cetatenie saudita, scrieGandul.

Avarii si inundatii in Bucuresti si Ilfov, din cauza furtunii. ISU incearca sa remedieze situatia.Furtuna de duminica seara a produs inundatii si avarii in mai multe zone ale Bucurestiului si ale judetului Ilfov, a anuntat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Vasile Daniel. S-au consemnat trei cazuri de acumulare de apa in subsolul imobilelor, pe Strada Moldovei, Strada Andrei Saguna si Strada Stelutei din Bucuresti. De asemenea, la o casa din localitatea Chitila a cazut un copac, fara a produce avarii. In mod similar, pe str. Aviator Popisteanu (sector 1) un copac a cazut pe o masina. Alte cazuri de acumulari de apa s-au inregistrat in localitatea Stefanestii de Jos, precum si in Bucuresti pe str. Valenii de Munte, str Episcop Vulcan, str Vacantei si str. Jimbolia, anuntaRomania Libera.

Sibiu, o mare scena a lumii.Festivalul International de Teatru de la Sibiu s-a deschis vineri seara printr-un impresionant foc de artificii. Pe parcursul celor zece zile de festival sunt programate in jur de 500 de spectacole si evenimente speciale, cu concursul a peste 2500 de invitati din 70 de tari. Amanunte ne ofera Constantin Chiriac, amfitrionul manifestarii. DW: Stimate domnule Constantin Chiriac, ne aflam, iata, la inceputul celei de-a XXIII-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Editiile precedente s-au desfasurat sub diferite motto-uri, printre care "Dialog", "Crize. Cultura face diferenta", "Unicitate in diversitate", iar anul acesta "Construind incredere". Toate teme extrem de importante pentru societate, pentru societatea romaneasca, in mod special. Sunt teme in care cultura joaca un rol major, ca liant, ca spatiu de intalnire si dialog, relateazaDeutsche Welle.

Greenpeace: 100 de defrisari ilegale pe zi in Romania.Anul trecut, cazurile de defrisari ilegale au ajuns la 100 pe zi, crescand alarmant comparativ cu perioada 2013 - 2014, cand erau doar 62 de taieri ilegale pe zi. Judetele fruntase in topul taierilor ilegale de arbori sunt, potrivit raportului Greenpeace: Arges, Vrancea, Bacau, Suceava si Mures. Unii specialisti din domeniul silvic arata inspre autoritati. Reprezentantii Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor nu au putut fi contactati pentru a oferi un punct de vedere. Judetele fruntase la numarul cazurilor de taieri ilegale de arbori sunt: Arges, Vrancea, Bacau, Suceava si Mures. Potrivit presedintelui Confederatiei Consilva, Marian Stoicescu, in sectorul privat sunt 600.000 ha de paduri neadministrate, nepazite. Din aceste 600.000, 400.000 ha au fost taiate ilegal dupa anul 2005, scrie tvr, citat deGandul.

Pruna: "Beneficiul pentru toate lucrarile scrise in puscarii va fi de 20 de zile."Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a afirmat, pentru Agerpres, ca va propune mentinerea dispozitiei privind reducerea pedepsei pentru detinutii care au scris carti, insa pozitia Ministerului Justitiei va fi sa se reintoarca la textul asa cum a fost el formulat atunci cand Legea 254/2013 a fost elaborata, respectiv ca beneficiul primit pentru toate lucrarile este de 20 de zile. "O decizie formal vorbind nu a fost luata, insa am sa dau o stire. (...) Pentru ca nu am gasit argumente suficiente pentru abrogare din partea institutiilor cu care lucram, vom mentine aceasta dispozitie si stirea pe care o dau este ca cel mai probabil - eu trebuie sa depun acest proiect guvernului, pozitia Ministerului Justitiei va fi sa se reintoarca la textul asa cum a fost el formulat atunci cand Legea 254/2013 a fost elaborata", scrieEVZ.