Platforma Unionista Actiunea 2012 impreuna cu parteneri din intreaga tara a lansat campania "O carte pentru un frate", destinata celor 100.000 de basarabeni care vor vizita Romania in intervalul iunie - final de septembrie. Pentru a acoperi nevoile tuturor celor 100.000 de persoane de peste Prut care vin in Tara este necesara deschiderea cate unui punct de colectare a cartilor la 20.000 de locuitori.

Doneaza o carteFoto: Hotnews

Pana in prezent, centre de acest tip au fost infiintate in Bucuresti, Constanta, Barlad, Iasi, Targu Mures, Sfantu Gheorghe, Brasov, Timisoara si in alte orase care apar pe site-ul www.cartepentrubasarabia.ro.

"Dorim ca prin intermediul acestei campanii sa oferim, alaturi de cele mai mari nume de poeti si prozatori clasici romani, si toata dragostea pe care o avem pentru basarabeni. Facem un apel catre toti romanii din Tara: sa doneze autori clasici sau sa deschida puncte de colectare a cartilor in localitatile lor. Lansam acest proiect intr-o zi de doliu pentru neamul romanesc, cu speranta ca impreuna vom sterge consecintele dramatice ale ocupatiei sovietice si vom construi un viitor comun, stabil si prosper", a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Cei care vor sa doneze carti sau sa infiinteze centre de colectare o pot face contactandu-l pe pe responsabilul de campanie, Alexandru Ispas, la numarul de telefon 0722278211.