Romania Curata: Avalansa de cereri de renuntare la diplome din partea "doctorilor lui Gabriel Oprea"

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 8 iulie 2016, 11:10 Revista Presei | Subiectele Zilei


Gabriel Oprea
Foto: Agerpres
Fostul ministru de interne Radu Stroe, fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara, procurorul general adjunct al Romaniei, Bogdan Licu, fostul consilier prezidential pe probleme de securitate al lui Traian Basescu, Daniel Moldoveanu, fostul sef al Comisiei parlamentare de control al SIE Romeo Raicu, fostul ministru al Economiei in Guvernul Ponta Mihail Tudose, fostul primar al Sectorului 2 din Bucuresti Neculai Ontanu, fosta secretara a ex-ministrului de interne Gabriel Oprea Adela Loredana Popescu, nepoata lui Gabriel Oprea si fosta avocata a lui Victor Ponta, Loredana Radu, au facut cereri de renuntare la titlul de doctorat obtinut la Academia Nationala de Informatii a SRI, scrie ziaristul Alex Costache, pe RomaniaCurata.ro.

Cei 9 au cerut sa renunte la titlurile de doctor dupa ce jurnalista Emilia Sercan i-a acuzat de plagiat pe o parte dintre ei, cu probe, in cadrul unor investigatii de presa.

Academia Nationala de Informatii (ANI) a SRI a incercat sa puna batista pe tambal spunand ca, din moment ce toti acesti doctori au facut cerere de renuntare la titlul universitar, analiza acuzatiilor de plagiat si-a pierdut obiectul, deci nu se mai impune.

ANI a SRI si SRI nu au raspuns pana in prezent la solicitarile de informatii transmise de RomaniaCurata.ro in baza legii 544/2001 in data de 18 iunie.

Cum s-au derulat lucrurile


17 iunie: Surse judiciare informeaza Romania Curata ca ANI a SRI a postat un comunicat de presa pe site-ul propriu in care anunta ca 9 doctori au renuntat la titlu si ca analiza acuzatiilor de plagiat lansate in presa si-a pierdut obiectul. Comunicatul este nedatat si neanuntat. "Pe parcursul analizei, Consiliul Stiintific a constatat faptul ca un numar de noua absolventi ai Scolii doctorale din cadrul Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul" au renuntat la titlul de doctor, in baza Legii nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, pe baza unor cereri de renuntare formulate in perioada 3 - 7 martie a.c. si inregistrate la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice in data de 10 martie a.c. In acest mod a fost anulat, prin efectul legii, obiectul evaluarii punctuale a tezelor elaborate de catre cei noua absolventi ai Scolii doctorale", a aratat ANI a SRI. Puteti gasi comunicatul ANI a SRI aici.

Comunicarea ANI a lasat loc suspiciunilor in conditiile in care purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei declarase inca din martie ca nu se poate renunta la titlul de doctor. Iata ce a declarat Mirabela Amarandei in momentul in care procurorul general interimar al Romaniei (la acea vreme), Bogdan Licu, a anuntat ca renunta la titlul de doctor. "Am primit o cerere venita dinspre ANI pentru ca dumnealui a depus-o acolo si ANI a directionat-o catre MENCS. Cererea a fost primita de la ANI pe 10 martie. La momentul acela si in acest moment nu exista cadrul legal explicit pentru a raspunde solicitarii domniei sale", a precizat in martie Mirabela Amarandei, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei. Vezi aici detalii.

18 iunie: Romania Curata face solicitari in baza legii 544/2001 catre ANI a SRI, catre SRI si catre Ministerul Educatiei prin care intreaba cine sunt cei 9 doctori care vor sa renunte la titlu, cine este conducatorul lor de doctorat, cum se numesc tezele si care este cadrul legal in baza caruia cei 9 au incercat sa renunte la titlul universitar, iar ANI a SRI a considerat ca "obiectul evaluarii punctuale a tezelor elaborate de catre cei noua absolventi ai Scolii doctorale a fost anulat".

Nimeni nu a raspuns. Facem precizarea ca termenii legali de respectare a legii 544/2001 sunt urmatorii:

in 5 zile, institutia publica trebuie sa comunice motivul legal pentru care nu poate sa raspunda.
in termen de 10 zile de la formularea cererii, institutia publica trebuie sa comunice daca are nevoie de 30 de zile pentru raspuns.

Atat ANI a SRI, cat si SRI si Ministerul Educatiei nu au respectat aceste termene legale

Abia joi, 7 iulie, dupa ce noul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, a depus juramantul la Cotroceni, Ministerul a raspuns solicitarii Romaniei Curate.

Vezi raspunsul integral al Ministerului Educatiei mai jos:

"Urmare a solicitarii dumneavoastra, va comunicam urmatoarele:

 1. Prin adresa nr. 1061164/9.03.2016 a Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul" au fost transmise Ministerului Educatiei cererile de renuntare la titlul de doctor in baza prevederilor OUG 94/2014, formulate de urmatoarele persoane:

Radu Stroe
Daniel-Andrei Moldoveanu
Romeo-Marius Raicu
Mihai Stanisoara
Dimitrie Bogdan Licu
Adela-Loredana Popescu (Neagu)
Mihai Tudose
Neculai Ontanu
Loredana-Claudia Diaconescu (Radu)

Tezele de doctorat ale persoanelor mentionate anterior au fost sustinute public in perioada 2010-2013, sub indrumarea prof. univ. dr. Gabriel Oprea. Titlurile acestor teze le regasiti in tabelul de mai jos.

doctorii lui oprea

3. In absenta procedurii prevazuta de OUG nr. 94/2014 la.art. 12, alineatele (7^1) si (7^2), cererile celor 9 persoane nu au putut fi solutionate. Prin adresa de raspuns, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a atentionat Academia Nationala de Informatii ¬Mihai Viteazul¬ asupra posibilitatii de retragere a titlului de doctor, conform prevederilor ordinului de ministru nr. 3.481/24.03.2016.¬

Citeste restul articolului pe RomaniaCurata.roCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18890 vizualizari

 • +60 (62 voturi)    
  Psihologia furtului (Vineri, 8 iulie 2016, 11:30)

  Celbland [utilizator]

  Să înțelegem că dacă furi, te prinde și dai prada înapoi, trebuie să fii exonerat de răspundere?
  • +40 (40 voturi)    
   Pai nu au dat nimic inapoi (Vineri, 8 iulie 2016, 12:11)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   Ei doar admit ca au furat deocamdata.
   Ce dau inapoi? cartile de vizita cu titlul de doctor?
   Cand vor inapoia tot ce au castigat de pe urma titlului , atunci mai vorbim.
   • +21 (21 voturi)    
    Ba da. Au ce da inapoi! (Vineri, 8 iulie 2016, 12:52)

    Tudor [anonim] i-a raspuns lui Martinezu

    Pe baza de titlu de doctor s-a intrat direct in Barou fara examene si stagiatura; cei ce au fost angajati la stat au beneficiat de +15% spor si au putut ocupa catedre didactice in invatamantul superior ... cam au ce da inapoi. Si ar trebui sa dea. Plus penalitati si accesorii.
  • +31 (31 voturi)    
   Da. (Vineri, 8 iulie 2016, 12:11)

   Cuca [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   Spui "Imi pare rau", si esti iertat. In cazul demnitarilor, nici nu trebuie sa ceea ce ai furat inapoi, e suficient sa spui "Imi pare rau". Iata, de exemplu, se pare ca Ponta va da titlul inapoi si povestea se va opri aici - fara sa raspunda pentru ceea ce a facut, si fara sa raspunda pentru foloasele necuvenite obtinute.
  • +6 (6 voturi)    
   cam asa (Vineri, 8 iulie 2016, 13:09)

   m1ha1 [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   da, au mancat usturoi dar nu le miroase gura.
  • +8 (8 voturi)    
   o lege dubioasa (Vineri, 8 iulie 2016, 13:22)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   "(7^1) Titularul unui titlu stiintific poate solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice renuntarea la titlul in cauza. In acest caz Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop.
   (7^2) Actul administrativ constatator al titlului stiintific se anuleaza de la data emiterii ordinului de revocare. Procedura de renuntare la titlu, precum si cea privind anularea actului administrativ constatator al titlului stiintific se aproba prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii stiintifice."

   a se observa ca autorul "renunta", dar titlul "se anuleaza". diferenta este semnificativa. daca renunti la titlu, nu-l mai poti folosi pe viitor. daca se anuleaza, inseamna ca nu l-ai putut folosi niciodata, deci toate foloasele trase pana la momentul anularii se anuleaza de asemenea.
   partea dubioasa este ca titlul este acordat de minister, deci o persoana nu poate anula la cerere un act emis de minister.
   • +8 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 iulie 2016, 14:37)

    [anonim] i-a raspuns lui pehash

 • +52 (52 voturi)    
  Si cum se numeste asta? (Vineri, 8 iulie 2016, 11:31)

  mitg [utilizator]

  Epidemie de prostie.

  "Fostul ministru de interne Radu Stroe, fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara, procurorul general adjunct al Romaniei, Bogdan Licu, fostul consilier prezidential pe probleme de securitate al lui Traian Basescu, Daniel Moldoveanu, fostul sef al Comisiei parlamentare de control al SIE Romeo Raicu, fostul ministru al Economiei in Guvernul Ponta Mihail Tudose, fostul primar al Sectorului 2 din Bucuresti Neculai Ontanu, fosta secretara a ex-ministrului de interne Gabriel Oprea Adela Loredana Popescu, nepoata lui Gabriel Oprea si fosta avocata a lui Victor Ponta"

  Adica toti "conducatorii", acesti cretini cronici.
  • +35 (35 voturi)    
   "eminente" cenusii, toti!! (Vineri, 8 iulie 2016, 12:23)

   lili [anonim] i-a raspuns lui mitg

   Secretara lui Oprea, lingai politici si politruci de tot soiul!
   Secretara "doctor" a lui Gabriel Oprea, dna Adela Loredana Popescu, pe langa titlul de "doctor", a mai fost si decorata, Adela Popescu a reușit mareata performanța de a fi decorată atât de Trăian Băsescu cât și de Klaus Iohanis, de nu mai puțin de 3 ori, toate aceste distincții fiind acordate la propunerea generalului Oprea.
   Astfel ea a fost decorată de Băsescu în anul 2010 cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, în anul 2011 cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler și în anul 2015, în luna ianuarie, cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler de către Klaus Iohannis.
   Menționăm că Ordinul Steaua României în grad de Cavaler este cea mai înaltă distincție pe care statul roman o poate acorda unui civil.

   Dar toate aceste daruri pentru fosta secretară a generalului Oprea nu s-au oprit aici. Adela Popescu (în prezent Neagu) a devenit între timp și doctor universitar, o distincție academică obținută în anul 2011 în cadrul Academiei Naționale de Informații care aparține Serviciului Român de Informații. Coordonatorul lucrării de doctorat a fost desigur profesorul doctor universitar Gabriel Oprea.
   Si ce salarii de zeci de Mii de Lei/luna a avut secretara lui Oprea cat timp a fost alaturi de generalul de tinichea!(După numirea lui Gabriel Oprea ca și vicepriministru, în anul 2012, Adela Loredana Popescu a fost ascunsă la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, instituția care plătește cele mai mari salarii din România. Din declarația de avere reiese că Adela a câștigat în anul 2013 un salariu de aproximativ 12.300 de lei lunar.). Din 2014 cand Oprea a devenit Ministru, i-a stat din nou alaturi generalului Oprea pana la demisie(se speculeaza ca ea a fost in masina cu el la moartea lui Ghighina)!
   Asa arata posesorii de doctorate din Romania post '89, al caror conducator de doctorat este analfabetul, cum altfel, Gabriel Oprea!!
   Cata rusine!
  • +3 (3 voturi)    
   + Parelologul logoreic Dancu Vasile,a pus "umarul" (Vineri, 8 iulie 2016, 21:34)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   In toate comisiile de sustinere a " doctoratelor " celor 12 impostori,cu lucrari coordonate de jeneral la ANIVM, a fost contemplativ / complice si corifeul de la Cluj,vizionarul lucrativ politic Dancu Vasile Sebastian
 • +50 (50 voturi)    
  Pai stai un pic (Vineri, 8 iulie 2016, 11:37)

  CapitanulPanait [utilizator]

  Daca hotul este urmarit de Politie spune ca da marfa furata inapoi si gata, este lasat in pace?
  Pai aici nu jucam leapsa si apoi spune vreo unul PIUA! Nu merge.
  Acesti oameni prin renuntarea la doctoratele plagiate (adica furate) recunosc ca au furat si drept urmare organele abilitate sa se autosesizeze si sa se apuce de treaba.
  • +24 (24 voturi)    
   pai sa dea si banii inapoi! (Vineri, 8 iulie 2016, 12:15)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui CapitanulPanait

   In toata perioada asta, au avut "spor de doctorat"! >:
   Minimum 10% din salariu / indemnizatie! >:
 • +22 (32 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 iulie 2016, 11:38)

  [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 iulie 2016, 13:10)

   [anonim] i-a raspuns lui

   • +2 (2 voturi)    
    nu mai e nimic... (Vineri, 8 iulie 2016, 16:31)

    eek [utilizator] i-a raspuns lui

    ... o glumă.
 • +6 (8 voturi)    
  Romeo Raicu (Vineri, 8 iulie 2016, 11:59)

  Ronis ot Astria [anonim]

  ce dezamăgire cruntă!
  • +4 (6 voturi)    
   de ce? (Vineri, 8 iulie 2016, 12:16)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Ronis ot Astria

   De ce "dezamagire"?
   • +2 (2 voturi)    
    Pentru că ... (Vineri, 8 iulie 2016, 14:08)

    Ronis ot Astria [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

    ... în noaptea de 21.12.1989 a fost unul din liderii Baricadei de la Intercontinental ... În ședința CFSN din 23.01.1990 a fost unul din cei doar 8 membri care au votat împotriva transformării CFSN în partid politic ...
 • +39 (41 voturi)    
  analizati si doctoratul lui Gabriel Oprea!! (Vineri, 8 iulie 2016, 12:00)

  lili [anonim]

  NU cred ca acest analfabet numit Gabriel Oprea(de care acum vedem ca se dezic practic toti astia care s-au folosit de el) a obtinut doctoratul pe merit!
  NU cred!
  Am citit ca plagiatul este o infractiune, adica se pedepseste conform Codului Penal iar cel acuzat de plagiat se poate alege cu dosar penal, in baza Art. 141 din Legea Drepturilor de Autor.

  “Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amenda de la 500.000 lei la 10 milioane lei fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunostinta publica o opera sub un alt nume decat acela decis de autor, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava”, prevede Art. 141 din Legea nr. 8/1996.
  Mai ales ca Ponta, de exemplu, si-a pus in vanzare teza de doctorat “Curtea Penala Internationala”, cartea vanzandu-se in librarii, de unde si presedintele suspendat Traian Basescu sustine ca a cumparat-o.
  Probabil ca volumul a trebuit cumparat si de catre studentii carora Ponta le-a predat, inainte de a ajunge premier, la Universitatea Romano-Americana, el fiind aici conferentiar universitar la Catedra de Drept Penal.
  Incet-incet curatam tara asta de aceste mizerii politicianiste cocotate in varful institutiilor statului roman captiv!!
 • +21 (21 voturi)    
  lipseste doar femeia de serviciu de pe lista... (Vineri, 8 iulie 2016, 12:05)

  IancuJianu [utilizator]

  Or sa ramina alde rectorii-geamirache cu clasele goale la ANI a SRI...
 • +19 (19 voturi)    
  Are cineva telefonul ISIS? (Vineri, 8 iulie 2016, 12:09)

  Trojan.H [utilizator]

  As avea si eu o comanda.
 • +21 (21 voturi)    
  Practic (Vineri, 8 iulie 2016, 12:18)

  falcoind [utilizator]

  e recunoașterea faptei de furt, bun merita nu pedeapsa maxima da acolo pe la jumate, Plus confiscarea a tot ce a obținut în urma furtului. Inclusiv salariul pe ani de la doctorat încoace .
  • +7 (7 voturi)    
   si titlurile! (Vineri, 8 iulie 2016, 12:52)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui falcoind

   Toate titlurile si decoratiile obtinute - si TOATE avantajele obtinute de pe urma lor! >:
 • +24 (24 voturi)    
  Trebuie judecati pentru FALS si UZ de Fals (Vineri, 8 iulie 2016, 12:20)

  neagoe [utilizator]

  Trebuie recuperat orice beneficiu material obtinut in urma unei diplome de doctorat obtinute fraudulos.

  Daca un "dottore" a devenit avocat pe baza diplomei de doctor false, atunci trebuie data afara din barou si trimis in judecata pentru fals si uz de fals.

  La fel si pentru procurori, judecatori, medici, "cercetatori" etc.
 • +19 (19 voturi)    
  Hotie romaneasca (Vineri, 8 iulie 2016, 12:21)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Toti trebuie judecati pentru furt intelectual si condamnati. Trebuie sa li se retraga titlurile didactice si sa inapoieze sumele luate fraudulos. Asta intr-o tara in care Justitia ar functiona. In Romania asa ceva nu e posibil, pentru ca Justita e corupta si supusa mafiotilor securisti.
 • -36 (40 voturi)    
  Circula un zvon (Vineri, 8 iulie 2016, 12:31)

  Gigi Kent [utilizator]

  Circula un zvon ca si Kovesi vrea sa renunte la titlul de doctor. Dar nu acum cand are protectie ci dupa ce isi termina mandatul la DNA si ii incepe mandatul de urmarire penala.
  • +14 (14 voturi)    
   circula un zvon si mai si... (Vineri, 8 iulie 2016, 12:46)

   lili [anonim] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Cum ca plagiatorul "doctor" V V Ponta e pe drum spre brutarie!
   Cazacii de la KMG sunt in "spatele calatoriei"....
   • -12 (12 voturi)    
    Prost informata (Vineri, 8 iulie 2016, 14:12)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui lili

    Nu mai pune botul asa usor la manipularile securistilor:

    http://www.ziare.com/victor-ponta/dna/dna-dezminte-ca-ponta-ar-fi-anchetat-in-legatura-cu-stergerea-datoriei-istorice-a-rompetrol-ce-spune-fostul-premier-1428209
    • +7 (7 voturi)    
     inca nu?! (Vineri, 8 iulie 2016, 15:12)

     lili [anonim] i-a raspuns lui Gigi Kent

     DNA cerceteaza inca IN REM!
     Mai e putin, asteapta si el, asteapta si tu!
     Noi asta asteptam, succes DNA, la brutarie cu penalii din politica romaneasca!
  • +10 (10 voturi)    
   las-o jos ca macane... (Vineri, 8 iulie 2016, 12:51)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   parca erai mai destept, nu aruncai poante asa slabe pe net...
  • +8 (8 voturi)    
   AI vrea tu! (Vineri, 8 iulie 2016, 13:02)

   provest [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Si crezi ca asta o sa-i impiedice pe procurorii din subordinea ei sa-i bage la rece pe stapanii tai? :)
   • -7 (9 voturi)    
    Din pacate (Vineri, 8 iulie 2016, 14:10)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui provest

    Spe deosebire de tine care ai superiori cu ochi albastri eu sunt un om liber, fara "stapani".
    • +4 (4 voturi)    
     @GigiKent (Vineri, 8 iulie 2016, 16:44)

     Cuca [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     Asta e si mai rau - inainte as fi zis ca esti interesat, si fara scrupule. Acum este clar ca esti pur si simplu sarac. Cu duhul.
  • +1 (3 voturi)    
   Gigi kent (Vineri, 8 iulie 2016, 13:14)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Ti-ai luat pe nume, sa fii cit mai credibil. Intre ai tai.
  • +3 (3 voturi)    
   si tu (Vineri, 8 iulie 2016, 13:20)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   cand renunti la titlul de "doctor", doftorel ?
   • -6 (8 voturi)    
    O sa renunt... (Vineri, 8 iulie 2016, 14:09)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui cladob

    Cand vei renunta si tu la tresele de la SRI. Drepti!
    • +2 (2 voturi)    
     te-ai dat de gol (Vineri, 8 iulie 2016, 17:00)

     cladob [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     eu nu am la ce sa renunt
  • +5 (5 voturi)    
   Mircea draga, ti-a dat Gadea pauza? (Vineri, 8 iulie 2016, 13:45)

   neagoe [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Sau ai relatii direct la Felix si nu iti poate spune Gadea ce ai voie si ce nu?
  • +2 (4 voturi)    
   Da fai .. (Vineri, 8 iulie 2016, 14:56)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   .Iubitor de hoti ce esti. Circula multe zvonuri la tine in cap. Multe din ele circula pe contrasens.
  • 0 (0 voturi)    
   Aaaa! (Sâmbătă, 9 iulie 2016, 9:15)

   dekar [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Si Gigi Contra e p'acilea !
 • +8 (8 voturi)    
  Sa infunde puscaria! (Vineri, 8 iulie 2016, 12:49)

  Adri70 [utilizator]

  Nu va imaginati cat de grave sunt aceste infractiuni, de obtinere a unor diplome universitare prin mijloace frauduloase. Ar trebui aspru pedepsiti, atat derbedeii care le-au obtinut prin plagiat, cat si asa-zisii indrumatori. De fapt, niste infractori nemernici. Sa infunde puscaria!
  • 0 (0 voturi)    
   Să înfunde... (Sâmbătă, 9 iulie 2016, 1:12)

   Liviu2012 [utilizator] i-a raspuns lui Adri70

   pușcăria, da! Dar nu de tot, fiindcă atunci nu mai pot intra următorii!...
 • +8 (8 voturi)    
  S-au demascat "doctorii" si "doctoresele" ! (Vineri, 8 iulie 2016, 12:58)

  Susufler0 [utilizator]

  Ce ghinion pt ei deoarece nu exista "procedurile" speciale prevazute in actul normativ.

  Asta i-a cauzat de altfel si lui Ponta.

  PS. Acum hotii astia pot fi luati ca din oala pt ca, de fapt, ei AU RECUNOSCUT !
 • +8 (8 voturi)    
  DE CE , DE CE? (Vineri, 8 iulie 2016, 13:18)

  Toni_Romania [utilizator]

  DE CE massmedia nu sufla o vorba si de profesorii universitari ce au pus stampila OK pe acele teze-furaciuni??? Si care ar trebui scosi automat din invatamant !
  • +1 (1 vot)    
   Lui Basescu si lui Johannis ce-i facem?! (Vineri, 8 iulie 2016, 22:02)

   lili [anonim] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Secretara "doctor" a lui Gabriel Oprea, dna Adela Loredana Popescu, pe langa titlul de "doctor", a mai fost si decorata, Ea a reușit mareata performanța de a fi decorată atât de T. Băsescu cât și de Klaus Iohanis, de nu mai puțin de 3 ori, toate aceste distincții fiind acordate la propunerea generalului Oprea.
   Astfel ea a fost decorată de Băsescu în anul 2010 cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, în anul 2011 cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler și în anul 2015, în luna ianuarie, cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler de către Klaus Iohannis.
   Ordinul Steaua României în grad de Cavaler este cea mai înaltă distincție pe care statul roman o poate acorda unui civil.

   "Motivarea din decrete este una standard: „in semn de apreciere a serviciilor deosebite aduse institutiei militare, pentru rezultatele remarcabile obtinute în procesul de instruire, precum si pentru inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate”.
   Fara sa cunoastem in ce a constat „inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate”, este frapant faptul ca o consliera oarecare, fie ea si consiliera personala a lui Gabriel Oprea, a fost decorata 2 ani la rand. In schimb, pe lista persoanelor decorate nu se regaseste numele niciunui simplu soldat, care sa fi meritat obtinerea unei astfel de distinctii in urma misiunilor din Irak sau Afganistan"
   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20394870-exclusiv-apogeul-imposturii-gabriel-oprea-facut-secretara-doctor-stiinte-militare-informatii-propunerea-ministrului-traian-basescu-decorat-doua-ori-klaus-iohannis-dat-cea-mai-inalta-distinctie-stat-es.htm
   Basescu si Johannis, ce merita acum?!
   Crede careva in "meritele deosebite" ale acestei femei, ?!
   Femeia asta va ramane cu cele 3 inalte decoratii ale Statului roman si va avea multe beneficii, pentru ce merite?!
 • +7 (9 voturi)    
  macar Base (Vineri, 8 iulie 2016, 13:19)

  Toni_Romania [utilizator]

  Macar Base nu s-a dat niciodata doctor sau P.hD
  • 0 (0 voturi)    
   nu s-a dat, dar a decorat-o pe secretara lui Oprea (Sâmbătă, 9 iulie 2016, 7:57)

   lili [anonim] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Si asta de 2(DOUA!!) ori, in 2 ani consecutivi, "in semn de apreciere a serviciilor deosebite aduse institutiei militare, pentru rezultatele remarcabile obtinute în procesul de instruire, precum si pentru inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate”. (!)
   Crezi ca ai putea sa spui care ar fi putut fi acele "servicii deosebite(!!) aduse institutiei militare... precum si inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate(oare ce "misiuni" o fi avut aceasta dna Popescu, din birourile lui Oprea?!!) cand vedem acum ca dna Adela Popescu, cea plina de inalt profesionalism renunta la Doctorat!
   Si T Basescu si Johannis sunt complici legal si moral la aceasta mizerie ce-a colcait in jurul lui Gabriel Oprea si nu numai, colcaie mizeria in toata politica romaneasca.
   Interesele lor, personale si de partid si atat.
   Azi Guv Ciolos este criticat toata ziua buna ziua, tare mi-e ca o sa-l regretam cu balbaielile lor, e-adevarart, cand din toamna vine iar la guvernare clica PSDista penala si careia respectarea LEGII si interesul romanilor nu-i sunt pe agenda de 26 de ani.
   Hotia este marca PSD si a celorlalte partide politice din Romania.
   • 0 (0 voturi)    
    Gresit (Luni, 11 iulie 2016, 12:50)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui lili

    Hotia de la noi este marca "politicianul roman", fie el Udmr, Pntcd, Pnl, Pdl sau Psd. Eu doar remarcam sus ca Base nu si a bagat singur titluri academice, nu ca ar fi el cinstitul tarii.
 • +5 (5 voturi)    
  Uniti . . . . . . (Vineri, 8 iulie 2016, 13:23)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . in cuget si-n simtiri cu tartorul cel mare! Niste nenorociti care in baza doctoratelor lor de mucava au ocupat functii inalte in stat si au nenorocit aceasta tara prin ignoranta si nesimtirea lor. Au facut cereri de renuntare? Sa fie trimisi, in baza recunoasterii lor, in judecata pentru inselatorie in forma continuata si sa returneze statului toti banii castigati pe baza acestor falsuri! Doctorii lui peste!
 • +3 (3 voturi)    
  pas mic (Vineri, 8 iulie 2016, 13:29)

  nedumeritul [utilizator]

  este un pas mic, dar in directia cea buna.Incolteste speranta...sper sa nu fie o amageala....oricat de mic e pasul ,are efecte pe orizontala si pe verticala importante si are efect sinergic cu altii in directia buna.... sa dea domnul....
 • +5 (5 voturi)    
  Premiera mondiala! Si cum au motivat? (Vineri, 8 iulie 2016, 14:05)

  nlln [anonim]

  Pacat ca Oficiul pentru protectia consumatorului nu exista si in varianta " academica".
  Cu orice marfa care o cumperi ai drept de returnare intr-un anumit timp( pe motiv de...)O poti returna in 7 zile si primestii contravaloarea sau o poti returna in 30 de zile dar primesti la schimb altceva de aceeasi valoare.Exista o garantie.

  In varianta titlului de doctor..care este motivul?.
  Nu se potriveste culoarea? Are un defect?Care este acela?
  In cat timp te poti razgandi?
  Au declarat ca nu au respectat normele etice de elaborare?Se considera vatamati si renunta la cea ce le produce disconfort? Care este disconfortul?

  Prea greu pentru un cap atat de mic.....

  Avem un numar imens de doctoranzi .....in premiera poate vom avea si cel mai mare numar de doctoranzi care vor sa renuntate la titlu.

  Renuntarea se face automat? Exista o comisie care dezbate cererile?
  Este desfiintata si comisia care a acordat titlul de doctor?
  Daca o comisie acorda titlul de doctor unei persoane care dupa aceea renunta pe motiv de...nepotrivire...ce autoritate academica mai au persoanele din comisia respectiva?
  Aceste titluri nu apar asa ...copy paste..( ideal) cineva decide ca pot fi acordate.
 • +2 (2 voturi)    
  Si daca chiar au fost cumparate? (Vineri, 8 iulie 2016, 14:21)

  nlln [anonim]

  Si daca chiar au fost cumparate?
  Atunci au dreptate.Mai au bonul fiscal?
  Orice marfa cumparata, adica ai platit pentru ea, teoretic ai dreptul sa o returnezi.Chiar sa o vinzi.
  Nici nu conteaza motivul.Pur si simplu nu o mai vrei.Nu mai are loc in casa de exemplu.
  Cand va apare o lista cu cei care doresc sa isi vanda titlul de doctor?
  Este titlul lor si au libertatea sa faca ce doresc cu bunurile personale.
  Au dreptate.
 • +7 (7 voturi)    
  Renunțatea (Vineri, 8 iulie 2016, 14:35)

  Celbland [utilizator]

  Este evident că dacă impostorii ăștia ar fi obținut doctoratul corect, după mulți ani de studiu și nopți nedormite, nu ar renunța pentru nimic în lume la titlu.

  Fiind însă doar o hârtie cumpărată ca să se pretindă intelectuali, o pot arunca la fel ca hârtia igienică.

  Și-au bătut joc de mediul academic.
  • +7 (7 voturi)    
   Nu ei si-au batut joc de mediul academic (Vineri, 8 iulie 2016, 15:12)

   nlln [anonim] i-a raspuns lui Celbland

   Mediul academic este de asa natura " construit" incat a permis si permite accesul impostorilor.
   De fapt , si va rog sa ma scuzati, in mediul academic romanesc exista foarte multi impostori.
   Cu regret dar acesta este adevarul.
   Mediul academic romanesc este alcatuit in destul de mare masura din rudele, vecinii , prietenii sau alte " obligatii" personale ale celor care au puterea de decizie.
   Pacat de cei care au muncit pentru titlul obtinut , pentru cei cu o anumita tinuta profesionala.
   Ei ar trebui sa ia atitudine in primul rand.
 • +2 (4 voturi)    
  Jale mare!Ramanem fara " doctorii " politici ? (Vineri, 8 iulie 2016, 15:23)

  Plagarus [utilizator]

  Ponta Viorel merita sa profeseze pro bono la Astana.
  • +1 (1 vot)    
   la Astana (Sâmbătă, 9 iulie 2016, 2:02)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   pe bicicleta :)?
 • +4 (4 voturi)    
  Allo! (Sâmbătă, 9 iulie 2016, 0:16)

  Sutcivni [utilizator]

  Dacă ar fi vorba doar de doktorii lui Oprea, am respira în liniște. Sunt mii de doctori iliciți la nivel de țară murdară, coruptă și incompetentă. Oricine era în politică sau în cadrul unei mari companii de stat își trăgea ilicit și ilegal un titlu de dotore cu implicația cadrelor universitare nesătule după beneficii de orice fel. Fac o sesizare la ORGANELE în drept să investigheze situația de la Universitatea din Petroșani unde sute de titluri de doctori s-au dat pe șustache fără ca acei doctori în devenire să fi avut vreo contribuție majoră! Cunosc bine perioada 2000-2010! Pe ei, pe doctori, pe titlurile lor nemuncite și măsluite!
  • 0 (0 voturi)    
   Universitatea din Petrosani (Sâmbătă, 9 iulie 2016, 10:15)

   feisbuk [anonim] i-a raspuns lui Sutcivni

   Insasi ideea de absolvent al acestei universitati este o gluma proasta. Ca produce si doctori, se numeste consecventa.
   • 0 (0 voturi)    
    astia-s nimic!! (Sâmbătă, 9 iulie 2016, 20:51)

    lili [anonim] i-a raspuns lui feisbuk

    Uitati-va la CV dnei Claudia Boghicevici, din fostul PDL Arad, acum la "noul" PNL, fosta invatatoare, care lucrand permanent dupa terminarea Scolii Normale(de educatoare!) a obtinut de la Universitatea Vasile Goldis din Arad 3 Masterate plus Diploma de licenta.
    Adaugati inca un masterat de la Universitatea Titu Maiorescu!!!
    Plus un doctorat de la Universitatea de vest din Timisoara!!
    4 Masterate si 1 Doctorat plus o Diploma de Licenta obtinute dupa terminarea la zi doar a Scolii Normale, si toate aceste Diplome muncind continuu!
    Uitati-va la CVul ei, merita sa vedeti ce meritoasa este!
    Cum e posibil?!
    Ca la dna Adela Popescu, adica cu sprijin politic, altfel dna Claudia Boghicevici este o analfabeta plina de diplome, ca mai toti politicienii romani!

    Uite CVul Claudiei Boghicevici!!

    http://www.uav.ro/files/economice/cadre/cv%202014/CV%20Boghicevici%20Claudia.pdf
 • 0 (0 voturi)    
  E simplu de eradicat acest flagel (Sâmbătă, 9 iulie 2016, 5:17)

  John M. [utilizator]

  Lege: Candidatul la doctorat sa aiba 20 de ani vechime in meseria practicata.
 • +1 (1 vot)    
  Manarie tipica pentru Romania de azi (Sâmbătă, 9 iulie 2016, 8:40)

  dekar [utilizator]

  Pe langa atat de multe altele...Au dus in murdarie si derizoriu onorabilitatea,mandria si bucuria obtinerii unui titlu stiintific.
 • 0 (0 voturi)    
  E mai bine pt ei.. (Sâmbătă, 9 iulie 2016, 19:53)

  Cetatean97513 [utilizator]

  Decit sa inceapa o ancheta privind originalitatea si pe urma un scandal de plagiat.. mai bine renunta "onorabil" acum.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by