Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a rezolvat toate problemele Bucureştiului şi se gândeşte acum să deschidă un birou permanent la Bruxelles. Directorii lui Videanu spun că acest lucru este absolut necesar deoarece toate marile capitale europene sunt reprezentate la Bruxelles.

„Contactul direct cu instituţiile europene din domeniu va avea ca finalitate identificarea şi accesarea tuturor resurselor financiare pe care Comunitatea Europeană le va pune la dispoziţie municipiului Bucureşti”, explică Cristian Iftimoaie, şeful Direcţiei de Relaţii internaţionale.

„Ambasada” Capitalei se deschide în condiţiile în care fonduri europene de câteva milioane de euro, destinate reabilitării Centrului Istoric, au fost la un pas de a fi pierdute fiindcă proiectele nu au fost finalizate la timp. Mai mult, autorităţile de la Bucureşti au primit tot de la partea olandeză tot ce trebuiau să facă pentru a le accesa.

Proiectul de hotărâre va fi supus la vot în şedinţa de astăzi a Consiliului General, dar consilierii sunt de părere că banii ar putea fi folosiţi pentru alte proiecte. „Birou la Bruxelles ne trebuie nouă!” spune, revoltat, consilierul Victor Adîr. Dacă va primi girul consilierilor majoritari ai lui Videanu, Biroul european va fi amplasat în centrul capitalei Belgiei, în Square de Meeus 1, iar înfiinţarea şi funcţionarea va fi asigurată din bugetul Primăriei Capitalei.

Gandul