Catalin Tolontan a publicat pe blogul lui o inregistrare video primita de la un doctor de la Spitalul de Arsi si in care acesta afirma ca a filmat viermi pe ceafa unui pacient internat la sectia Anestezie-Terapie Intensiva.

Imaginile au fost realizate in urma cu doua zile la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, potrivit sursei citate.

"Mai e un caz identic, insa n-am reusit sa-l filmam decat pe acesta", spune medicul.

"Sunt oameni internati la Arsi in urma cu 10-11 zile. Au fost adusi direct la noi. Cum sectia e plina de muste, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate, larve de muste", adauga acesta, citat de Tolo.ro.

Doctorul insista ca filmul sa fie facut public in pofida duritatii sale.

"Ce sens are sa ascundem realitatea? Ce e mai grav: sa aratam sau sa induram asa ceva, pacientii si noi, cei care stim?!", se intreaba medicul.

"Acestea sunt conditiile in care sunt tratati pacientii in acest spital! Si trebuie schimbate!".

Intrebat in legatura cu imaginile filmate acum doua zile in spital, Adrian Stanculea, seful ATI, a raspus initial ca i se pare putin probabil.

Dupa care a oftat: "Acestea sint conditiile, nu avem conditii la ATI, stiti de cind ni s-a promis un spital nou?!".

"Viermii stau pe pacient de cel putin 24 de ore, de cand a inceput sa se vorbeasca de aceasta problema", spune doctorul care a filmat imaginile.

"Asta se intampla fiindca nu se urmareste igiena pacientilor, conducerea s-a resemnat", adauga el.

Spitalul de Arsi este fondat in 1958, "o institutie medicala veche", cum se prezinta pe site-ul spitalului. Pe Grivita, functioneaza de 23 de ani.

Fondata de Agrippa Ionescu in cladirea actualului spital SRI de pe strada Arhitect Ion Mincu, unitatea medicala se muta in 1993 in actualul sediu aflat pe Calea Grivitei, in locul maternitatii Steaua.

Oficial, cel putin trei dintre victimele incendiului din clubul bucurestean Colectiv s-au stins in Spitalul de Arsi din cauza infectiilor nosocomiale capatate aici.

In urma cu o zi, a aparut informatia, difuzata initial de site-ul Puterea, potrivit careia o pacienta internata la acelasi spital a murit dupa o transfuzie cu o grupa de sange gresita.

Femeia de 68 de ani fusese spitalizata dupa ce o muscase un caine.

Seful sectiei ATI de la Spitalul de Arsi, Adrian Stanculea, recunoaste faptul ca pacientii sunt tratati in conditii de igiena precara

- Domnule doctor, avem imagini cu pacienti internati in sectia condusa de dumneavoastra pe ale caror rani colcaie viermi¬

- Ce anume?!

- Viermi. Sunt cazuri frecvente in acest spital?

- Nu, Doamne fereste! Am mai avut cazuri, dar la internare si era vorba de pacienti aflati intr-o stare de mizerie fiziologica. Dar apoi sunt curatati, spalati in unica si celebra baie de la ATI si dezinfectati.

- In cazurile de fata este vorba despre pacienti care au acumulat deja zece zile de la internare. Cum explicati aceasta situatie?

- Este, evident, vorba de larve de musca, deci a existat o contaminare. Ceea ce e foarte probabil, deoarece sectia ATI nu are conditii de izolare, nu avem usi glisante, nu avem aer conditionat, deci putem avea muste¬ dar aici putem vorbi si despre o deficienta in tratamentul medical, deoarece acesti pacienti trebuie curatati si pansati zilnic.

Articolul integral, pe tolo.ro

Atentie: Imagini socante!

Apelul unui medic de la Spitalul de Arși: ”Difuzați această filmare pentru că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni from Gazeta Sporturilor on Vimeo.