Judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti a facut o plangere la DNA privind modul in care actiunile offshore-ului Crescent au fost transferate dupa ce a decis condamnarea lui Dan Voiculescu, informeaza ziarul Adevarul. Potrivit sursei citate, de vina ar fi judecatorii de la Tribunal care nu au facut urgent o comisie rogatorie in Cipru pentru a pune in aplicare confiscarile in vederea recuperarii prejudiciului.

Judecatoarea Camelia BogdanFoto: Captura YouTube

La 8 august 2014, completul de judecata format din Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea i-a condamnat pe cei implicati in dosarul "Privatizarii ICA-Dan Voiculescu" si a dispus confiscari in vederea recuperarii prejudiciului si confiscari extinse. Dan Voiculescu a fost incarcerat la Rahova, aminteste Adevarul.

Potrivit sentintei, "s-a dispus luarea masurii de indisponibilizare a sechestrului asigurator in vederea confiscarii speciale a echivalentului in lei de la data punerii in executare a dispozitiei de indisponibilizare a sumei de 3.515.756,4 USD plus TVA aferent, calculata la cursul de schimb al BNR valabil la data eliberarii facturilor conform art. 1 din contractul de inchiriere nr. 5317/35/2003.165, asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului Dan Voiculescu, inclusiv asupra conturilor societatilor comerciale la care acesta figureaza ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate in tara sau in strainatate, care se vor identifica in cursul punerii in executare a prezentei dispozitii de indisponibilizare".

Una dintre firmele vizate direct a fost offshore-ul cipriot Crescent Commercial & Maritime Cyprus, care a fost reprezentat in Romania de Dan Voiculescu. Curtea a decis instituirea sechetrului pe firma, in vederea confiscarii. In acest caz, pentru a pune in aplicare decizia era nevoie de o comisie rogatorie, demers care putea fi facut doar de Tribunalul Bucuresti.

Astfel, joi, judecatoarea Camelia Bogdan a sesizat DNA, acuzand ca sunt indicii de sustragere de sub sechestru si favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare. De vina ar fi judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care trebuia sa puna in aplicarea decizile de confiscare si sa faca rapid o comisiei rogatorie. Surse judiciare sustin ca judecatoarea arata in plangerea penala ca a observat mai multe impedimente ce au survenit pe parcursul punerii in executare a ordinului de indisponibilizare in vederea confiscarii a sumelor de bani si a bunurilor detinute de Crescent.

Camelia Bogdan ar fi depus un extras de pe site-ul Departamentului de Inregistrare a Companiilor din Cipru, de unde rezulta ca in data de 15 mai 2015, au avut loc schimbari in actionariatul Crescent. Inca o schimbare-cheie in societate, Mihai Lazar, fost director general al firmei Grivco, a fost numit dircetor in offshore. Potrivit sursei citate, un alt transfer al actiunilor Crescent ar fi avut loc pe data de 10 septembrie 2014, deci la o luna dupa condamnarea si incarcerarea lui Dan Voiculescu.

Citeste intreg materialul pe Adevarul