Cine sunt profesorii de la Medicina Veterinara, tata si fiu, prinsi cu spaga de la studenti. Constantin si Ovidiu Savu, cei doi profesori, tata si fiu, de la Universitatea de Medicina Veterinara, acuzati ca luau bani de la studenti pentru a-i trece examenele, au fost dusi, vineri, la Parchet sa dea explicatii. Impotriva fiului ¬ Ovidiu Savu, procurorii au declansat urmarirea penala pentru luare de mita si trafic de influenta. Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie il vor dupa gratii pe Ovidiu Savu, prins joi in flagrant in timp ce colecta de la o studenta 10.500 de lei, bani stransi de la cei care urmau sa dea examene restante. Savu junior este urmarit penal pentru luare de mita si trafic de influenta.Potrivit anchetatorilor, Ovidiu Savu, i-a trimis un mesaj pe Facebook unei studente ce avea restante prin care a invitat-o la el la birou. In acest context, Savu i-a propus studentei sa se ocupe de colectarea unor sume de bani de la alti studenti aflati in aceeasi situatie, in schimbul promovarii examenelor restante, atat la disciplina pe care o preda, cat si la cele la care era titular tatal sau, informeaza Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Filiera sarbeasca, destramata de un ofiter DGA sub acoperire. Politist roman, pionul unei retele care fabrica acte false pentru infractori din Europa. O retea internationala care se ocupa cu falsificarea de valuta si de documente a fost anihilata de autoritatile din Serbia si Romania. In tara noastra, un agent de politie din Timisoara era seful filierei romanesti. O descindere in forta a jandarmilor si a procurorilor DIICOT din Timisoara a pus capat, joi, unei retele internationale de falsificatori de bani si de acte. Printre cele opt perchezitii, una a vizat Sectia 2 Politie Timisoara. Asa au aflat politistii de acolo ca unul dintre colegii lor, agentul Ilin Dragan, este pionul din Romania al unei grupari de infractori sarbi. Politistul din Timisoara activa ca intermediar intr- o retea care falsifica acte de identitate pentru straini. Acesta, dar si restul membrilor retelei au fost prinsi de procurorii DIICOT, impreuna cu ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, relateaza Evz.

Poticniri si taceri pontificale. Insotit de prietenul sau, rabin argentinian si de sef-rabinul Poloniei, Papa a vizitat situl lagarului de exterminare nazist de la Auschwitz. Unde s-a rugat in tacere. Dar lumea nu de tacere ci de clarificari are nevoie. La Auschwitz-Birkenau nazistii au asasinat, in numele germanilor si a superioritatii rasiale, peste un milion si o suta de mii de oameni. In covarsitoarea lor majoritate acesti oameni erau evrei. Copii, femei, barbati in putere, batrani. In covarsitoarea lor majoritate acesti oameni au sfarsit gazati. In memoria lor, Suveranul Pontif a tacut. S-a recules in tacere si in rugaciune, timp de un sfert de ora, sezand, in centrul capitalei universale a mortii, pe o banca, scrie Deutsche Welle.

Topul parlamentarilor care fac bani din chirii. Banii obtinuti din chirii au rotunjit substantial veniturile multor politicieni de la noi, extrem de activi pe piata imobiliara. O simpla analiza a declaratiilor de avere demonstraza ca 15% dintre parlamentari au castigat bani din inchirierea unor imobile.Anul trecut, 74 de parlamentari au inchiriat imobile si terenuri. Au obtinut in total aproape 4 milioane de lei. Senatorul Dan Sova a incasat, doar anul trecut, peste 600.000 de lei din inchirierea celor doua case din Bucuresti si a celei din Ciolpani. De altfel, in ultimii patru ani, a castigat constant bani din chirii. Si senatorul Gabriel Oprea a obtinut aproape 270.000 de lei din inchirierea mai multor imobile din Voluntari. La fel si-a completat veniturile si Elena Udrea. In jur de 143.000 de lei a incasat fosta candidata la prezidentiale doar anul trecut, anunta Digi 24.

Sunt premianti la scoala, dar acasa ii asteapta saracia lucie si o mama bolnava de cancer. Aceasta este povestea dramatica a unei familii cu cinci copii din Cluj, dintre care doi sunt premianti, desi cresc in conditii vitrege! Mama este insarcinata cu al saselea prunc si abia are ce sa le pregateasca de mancare celor mici. Stau cu totii intr-o camaruta fara apa si curent electric si de parca saracia si greutatile nu ar fi de ajuns, femeia a aflat recent ca are o tumora pe creier, dar nu poate plati nici tratamentul, nici operatia. In familia Kis, din Feldioara, doi dintre copii sfideaza conditiile grele de acasa si sunt premianti la scoala, desi au mers la cursuri cu rechizite si haine capatate de la oameni cu suflet mare. Si ei, si ceilalti frati mai mici ar vrea sa aiba jucarii sau alte lucruri pe care copiii de varsta lor le considera firesti, insa parintii abia au ce sa le dea de mancare, scrie stirileprotv.ro.

Raport CEPA: Ce ar trebui sa faca NATO pentru intarirea securitatii in zona Marii Negre. Politica agresiva dusa de Rusia cu privire la regiunea Marii Nevre a generat nesiguranta in randul statelor din zona, iar actiunile Moscovei vor avea repercusiuni serioase si in privinta viitorului NATO, testand, printre altele, unitatea politica a aliantei, viziunea sa strategica si capacitatile sale militare, se arata intr-un raport al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA). Autorii raportului, care noteaza faptul ca propunerea Romaniei pentru o flota NATO in Marea Neagra pare ¬moarta in apa¬, considera ca si o prezenta navala prin rotatie a Statelor Unite si a altor aliati s-ar putea dovedi insuficienta pentru a descuraja Kremlinul, care urmareste sa obtina suprematia in zona Marii Negre pentru a-si restabili dominatia eurasiatica si sa-si extinda influenta spre Mediterana si Orientul Mijlociu, relateaza Adevarul.