Misterul organizarii evenimentelor sportive la "Sosea" a fost dezlegat. Bulevardul Kiseleff era la discretia unui inculpat, omul lui Sorin Oprescu. Patronul firmei care organiza evenimentele sportive din fata sediului PSD este bagat pana in gat in dosarul "Apa Nova" si prieten din copilarie cu fiul fostului primar general Interzicerea de catre primarul general Gabriela Firea a evenimetelor sportive de pe Bulevardul Kiseleff, care presupuneau inchiderea circulatiei pe perioada verii, de vineri noaptea, ora 22.00, pana duminica la ora 14.00, a starnit furia organizatorilor, dar si a unor ONG-uri. Sub sloganul "Stop trafic! Start joc!", firma SC Funvertising SRL organiza pentru al saptelea an consecutiv "Via Sport" pe artera unde isi are sediul central PSD, partidul edilului general, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Spectacol pe cer si in buzunare. Spaga la cel mai mare show aerian din Romania. Bucharest International Air Show (BIAS) este cel mai mare show aerian din Romania, aflat deja la cea de-a opta editie. Sub ochii ingaduitori ai organizatorilor, o echipa de militari straini a inceput sa ceara bani vizitatorilor, pentru a le permite acestora accesul in interiorul unuia dintre cele mai populare avioane de lupta din lume. E o zi caniculara de iulie si parca toata suflarea Capitalei s-a mutat pentru o zi in Baneasa, la Bucharest International Air Show (BIAS), cel mai mare spectacol aerian din Romania, aflat deja la a opta editie anul acesta. Masinile stau incalecate unele peste altele pe aleile inguste, micii sfaraie pe gratarele carciumilor din apropiere, iar uruitul specific avioanelor militare sparge pur si simplu aerul si zguduie pamantul de sub picioarele miilor de persoane care au venit sa vada acrobatiile celor peste 250 de piloti veniti din noua tari la evenimentul de sambata, anuntaAdevarul.

PMP+ALDE. Care sunt tintele tandemului Basescu-Tariceanu. Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu dau tot mai multe mesaje de apropiere. Analistii politici sustin ca o astfel de strategie poate fi daunatoare pentru PMP si ALDE, contrariind electoratele celor doua partide. Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, si presedintele Senatului, Calin Popescu Ta￯riceanu, candva adversari ireconciliabili, se reevalueaza reciproc. Primul pas a fost facut de Tariceanu. "Basescu are defectele lui, dar nu poti sa spui ca este prost. (...) Are experienta, este foarte mobil intelectual, are multe calitati pentru politica. El este un tip redutabil in politica, are priza, are incredere", l-a portretizat Tariceanu pe Basescu. In contrapartida, fostul sef al statului i-a luat apararea fostului premier in dosarul legat de mita oferita de Sorin Ovidiu Vintu. "Oricat razboi am avut cu el, nu cred ca Tariceanu ar putea lua un milion", a comentat Traian Basescu. Liderul PMP a lansat chiar o alta ipoteza, afirmand ca "este altceva" daca banii ar fi fost o sponsorizare pentru partid. "Nu cred ca Tariceanu este omul care sa conditioneze o numire pe bani", a insistat Basescu, informeazaRomania Libera.

20 de milioane de lei ne costa in acest an pensiile speciale ale parlamentarilor. Cati alesi s-au inghesuit sa depuna cereri. Aproximativ 600 de fosti parlamentari, dintre care 443 sunt fosti deputati si circa 150 fosti senatori, vor beneficia de la 1 august de pensii speciale, Guvernul alocand la rectificarea bugetara 20 de milioane de lei pentru aceste indemnizatii speciale. Concret, cine a avut un mandat legislativ va lua in plus, fata de pensia pentru limita de varsta, aproape 1.600 de lei, lunar. Pentru cei care au stat 8 ani in bancile Parlamentului, suma creste la 3.100 de lei. Potrivit proiectului de Ordonanta de urgenta privind rectificarea bugetara pe anul 2016, Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru aceste pensii speciale, 13 milioane la Camera Deputatilor si 7 milioane lei la Senat, in conditiile in care cuantumul indemnizatiei se suporta din bugetul de stat si se plateste prin bugetul Parlamentului, potrivit news.ro. Fostii senatori si deputati care doresc sa beneficieze de aceasta indemnizatie trebuie sa depuna o cere la Secretariatul General al Camerei Deputatilor sau al Senatului, dupa caz, pana in acest moment fiind depuse aproape 600 de astfel de cereri, scrieStirileProtv.ro.

Uimitoarea ruta a milionului de euro care ar fi ajuns la Bogdan Olteanu. Denuntatorul lui Bogdan Olteanu a fost una din uneltele lui Vintu. Ionut Adrian Eftime a fost condamnat la sase ani si patru luni inchisoare pentru spalare de bani si delapidare. Vintu nu mai vrea sa stie de el. Liviu Mihaiu a ajuns Guvernatorul Deltei Dunarii a doua zi dupa ce Eftime a primit banii cash Ionut Adrian Eftime, denuntatorul lui Bogdan Olteanu, are probleme cu legea inca din 2010. Intr-unul din dosarele lui Sorin Ovidiu Vintu, privitor, cum altfel, la o spalare de bani, a fost disjuns un altul cu doi inculpati, printre care si actualul denuntator al DNA, plus un anume Kiss Laszlo Gyorgy. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PIICCJ) a demonstrat, acum sase ani, cum au fost sifonate milioane de euro din banii Petrom Service. PICCJ afirma ca banii Petrom Service, delapidati de managerii companiei consiliati de Kiss Laszlo Gyorgy, au ajuns, pe cai ocolite, la Ionut Adrian Eftime - arestat la acea data. Eftime este fiul unuia dintre angajatii de baza ai lui Sorin Ovidiu Vintu: Ion Eftime, care, in calitate de fost administrator al televiziunii Realitatea TV, era, la randul lui, anchetat pentru o evaziune de 6,2 milioane de lei. Juniorului i se incredintase un ￯pui￯ al Realitatii TV de pe atunci, Alpha TV, azi disparuta de pe piata. Surse judiciare confirmau ca anchetatorii incearcau sa afle daca Vintu era beneficiarul final al celor opt milioane de euro spalate de Kiss, prin Eftime, anuntaEVZ.

Tigania de la "Partida Romilor": Cum l-a denuntat Nicu Paun pe Madalin Voicu. Candva prieteni la catarama, Nicu Paun si Madalin Voicu au ajuns sa se urasca de moarte. Suparat ca doar el a fost arestat in dosarul deturnarii de fonduri europene, Paun l-a denuntat pe Voicu la DNA ca se folosea de fondurile Partidei Romilor dupa bunul plac si ca si-a bagat nevasta in mai multe proiecte europene. Relatiile de prietenie dintre deputatul Nicolae Paun (Partida Romilor) si Madalin Voicu (PSD) s-au deteriorat iremediabil dupa ce Camera Deputatilor a avizat favorabil, in februarie 2016, arestarea doar a primului. Cei doi erau cercetati pentru mai multe fapte de coruptie, in dosarul deturnarii fondurilor europene de la "Partida Romilor". Paun, poreclit Niki Scorpion, dupa complexul comercial din Rahova pe care il detine, a fost arestat pe 28 februarie si a fost eliberat pe 26 aprilie. Inainte de a intra in arest, deputatul a aratat ca nu i se pare normal ca doar el sa ajunga dupa gratii, iar complicele sau, nu. "Eu, tiganul din Ferentari, trebuie sa stau in arest. Madalin Voicu nu e arestat pentru ca e iubit de populatie", afirma plin de suparare Nicu Paun. In timpul anchetei, in fata procurorilor DNA, Madalin Voicu si-a exercitat dreptul la tacere si nu a dat nicio declaratie. Nicu Paun a negat acuzatiile aduse impotriva sa, dar a semnat insa un denunt impotriva fostului sau prieten, informeazaAdevarul.