Stirista numarul 1 a PRO-ului numara aproape 40.000 de euro in ziua de salariu, iar Mircea Radu si Dan Negru, vedetele masculine ale Antenei, 18.000, respectiv 20.000 de euro. Radu Moraru ar avea o leafa de 15.000 de euro, iar Sandra Stoicescu, de 28.000 de euro.

Salariile vedetelor au ramas una dintre obsesiile principale ale opiniei publice. Statele de plata le vad doar ele, vedetele, si departamentul Financiar.

Cotidianul a reusit sa reconstituie sumele din informatiile furnizate de oameni care se invirt in jurul lor.

Despre Andreea Esca, emblema PRO TV-ului, se spune ca ar fi ajuns la un salariu lunar de aproape 40.000 de euro: 30.000 pentru munca din fata si din spatele camerelor de luat vederi de la stiri, la care se adauga aproape 5.000 de euro, bonus lunar pentru intretinere si look, si inca vreo 4.000 de euro, salariul de director la „The One“.

Andreea s-a aflat din capul locului la pupitrul principalelor stiri ale postului condus de Adrian Sirbu, iar fidelitatea si profesionalismul i-au fost rasplatite din plin de bossul pe care nu l-a dezamagit niciodata. Pentru ca ea n-a dat bir cu fugitii din Pache Protopopescu, precum Lucian Mindruta, Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu, Cristina Topescu, Corina Danila sau Adriana Muraru.

Asa se face ca doar Teo Trandafir, in vremurile cind era colega de trust cu stirista numarul 1 a PRO-ului, statea pe picior de egalitate cu Andreea in ce priveste statul de plata.

Omoloaga sa de la Antena 1, Alessandra Stoicescu, nu e cu prea multe cifre mai prejos, pentru ca in ziua de salariu gaseste in cont inca 28.000 de euro. Si ca orice vedeta care se identifica cu postul si e apreciata de sefi, Sandra primeste un bonus de „icon al Antenei 1“ si un buget pentru haine si intretinere.

Nici colegul sau de la pupitrul „Observatorului“ nu se poate plinge de leafa. Se pare ca Lucian Mindruta isi adauga lunar in cont, de la Antena 1, mai bine de 20.000 de euro. Iar pentru proiectele separate pe care le propun sefilor spre aprobare, atit el, cit si Sandra bat palma cu superiorii pentru bani in plus.

Integral in Cotidianul