Batalie mare pentru suspendarea sau demiterea sefului SPP, generalul Lucian Pahontu. Aceasta ar fi una din variantele care se desprind din faptul ca generalul este aproape de a fi acuzat de crima in emisiunile de la Antena 3, dupa participarea lui la o vanatoare unde a murit impuscat un om de afaceri prahovean. A doua varianta este cea in care colonelul Petre Soare, pus sub acuzare in 15 iulie 2016 de catre procurori, pentru uciderea din culpa a lui Ion Popa, vrea sa-si scape pielea. A treia varianta nu o poate da decat instanta de judecata, la momentul in care dosarul va ajunge acolo. Oficial, procurorii Parchetului Militar au comunicat in cursul zilei de ieri ca Petre Soare, colonel in SPP, este pus sub invinuire pentru ucidere din culpa, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma letala fara drept, inca din data de 15 iulie a.c., scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Ce e GovITHub, planul Guvernului de a schimba Romania prin industria IT. Dacian Ciolos a anuntat, impreuna cu unii dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai sectorului IT din Romania, proiectul GovITHub. E proiect de tara, dar, mai bine spus, este un proiect pentru viitor. Din septembrie, debuteaza. Iata ce ar trebui sa stii despre el. Dacian Ciolos, premierul Romaniei, sustine ca si-a dorit o schimbare in administratia publica din Romania inca de cand a revenit din Bruxelles, unde nivelul digitalizarii este mult mai ridicat decat pe piata locala. "Mi-am dat seama ca intr-o tara ca Romania, cunoscuta pentru cunostintele in acest domeniu, in administratie nu se vedeau aceste competente. Azi, nu e cazul sa vedem de ce nu s-au facut, ci cum putem arde etape", a declarat acesta in conferinta de presa in care a anuntat programul, anuntaAdevarul.

Cine sunt candidatii care vor sa ocupe un fotoliu la CSM. Fostul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Codrut Olaru, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Paul Dumitru, procurorul care instrumenteaza dosarul Hexi Pharma, Romulus Varga, si procurorul Alina Albu , vor candida pentru un loc in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) rezervat procurorilor Parchetului General. Codrut Olaru, fost procuror sef al DIICOT si fost adjunct al lui Tiberiu Nitu, in prezent procuror militar in cadrul Parchetului General, este unul dintre cei care candideaza pentru singurul loc in CSM rezervat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. El a candidat si pentru functia de procuror general al Romaniei, informeazaRomania Libera.

Tara noastra, la coada Europei si la speranta de viata. "Secretul" unui roman longeviv: "Nu trebuie sa muncesti pana cazi". Spune-mi unde traiesti ca sa-ti spun si cat o sa traiesti. Potrivit Institutului National de Statistica, bucurestenii si locuitorii din Ramnicu Valcea o duc cu 4 ani mai mult decat cei din Satu Mare sau Calarasi. Desi pare greu de crezut, in capitala noastra agitata si poluata, speranta de viata a urcat la 77 de ani. Specialistii sustin ca in orasele mari si in zonele dezvoltate oamenii sunt mai educati, stiu cum sa se fereasca de boli si mananca mai sanatos. Desi au 85, respectiv 87 de ani, Ionel si Nicolae nu-si arata varsta. Au mintea brici si sunt activi. Fac curatenie in casa, gatesc si se plimba zilnic prin parc, scrieStirileProtv.ro.

Planul lui Ciolos a pastra terenurile agricole in posesia romanilor. Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, dupa o intalnire cu fermierii, ca vrea sa gaseasca ''toate mijloacele'' pentru a introduce un cadru mai restrictiv pentru vanzarea de terenuri agricole, astfel incat sa fie favorizate comunitatile locale. ''Eu am cerut deja, e un grup de lucru inclusiv cu colaboratori de-ai mei de la Cancelarie, cu Ministerul de Finante, cu cativa experti din mediul economic din Romania, care cunosc situatia si vreau sa gasim toate mijloacele prin care vanzarea de terenuri sa se faca in asa fel incat sa fie favorizate comunitatile locale in utilizarea terenurilor. Pentru mine, terenul agricol este intr-adevar un bun care se comercializeaza dupa niste reguli europene, dar este si un patrimoniu national, un patrimoniu local pentru comunitatile respective in aceasta situatie'', a afirmat Dacian Ciolos, anuntaGandul.

Doi oameni de afaceri implicati in dosarul Microsoft, tintele spionilor Laurei Codruta Kovesi. Despre cine este vorba. Afaceristii Dinu Pescariu si Claudiu Florica au fost audiati in calitate de martori la DIICOT in dosarul "Black Cube", a confirmat, pentru EVZ, purtatorul de cuvant al institutiei, Mihaela Porime Potrivit unor surse judiciare, audierea lui Dinu Pescariu si Claudiu Florica a avut loc in urma cu doua luni. Numele acestora apar in dosarul Microsoft, instrumentat de procurorii DNA. Aceleasi surse afirma ca Dinu Pescariu si Claudiu Florica se aflau pe lista celor doi israelieni care au incercat sa o intimideze pe Laura Codruta Kovesi, alaturi de numele prefectului Capitalei, Paul Petrovan. Doi angajati ai firmei israeliene Black Cube - Ron Weiner si David Geclowicz - sunt cercetati de DIICOT, in arest la domiciliu, pentru hartuirea Laurei Codruta Kovesi, informeazaEVZ.