Cine sunt Ogaru' si Ioji Barani, interlopii care au revoltat Romania dupa ce au ucis o capra neagra in Pietrosu Rodnei. Unul dintre barbatii care au omorat o capra neagra in Parcul National Muntii Rodnei in luna iunie, starnind revolta in spatiul virtual, este specializat in retrocedari dubioase de paduri si a facut parte dintr-un clan care a furat 30 de utilaje din spatiul comunitar, in valoare de 2 milioane de euro.In data de 19 iunie, in zona Lacului Iezer din Parcul National Muntii Rodnei, mai multi indivizi au omorat sub ochii turistilor din zona o capra neagra, dupa care au luat trupul acesteia si s-au facut nevazuti. Incidentul a fost surprins cu aparatul foto de turistii din zona. Imaginile au fost mai apoi facute publice de jurnalistul Dan Pavaloiu, care, intr-o postare pe site-ul sau, spune ca turistii au fost avertizati de braconieri sa nu faca poze. Dupa o luna si jumatate, politia a reusit sa dea de urma braconierilor. In 2 august, politia maramureseana a efectuat 9 perchezitii domiciliare in orasul Borsa si localitatea Moisei din Maramures, actiune la care au participat 63 de politisti. O zi mai tarziu, doi indivizi au fost retinuti pentru 24 de ore si mai apoi arestati preventiv pentru 30 de zile, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cel mai mare spital de urgenta, in pericol. Conducerile MS si SUUB, ingrijorate de lipsa continuitatii garzilor. Medic: primesc 1 leu/ora in garda! Unul dintre cele mai mari spitale de urgenta din Romania este in pericol de a nu mai putea oferi asistenta medicala continua pacientilor, in urma deciziei personalului medical de a nu mai efectua garzi suplimentare. Astfel, toti medicii de la Spitalul Universitar din Bucuresti au refuzat semnarea contractelor individuale de munca (CIM) pentru garzile obligatorii, convenind impreuna cu conducerea spitalului sa anunte Ministerul Sanatatii ca incepand de luni, 08.08.2016, Spitalul nu mai are linii de garda. Medicul Florin Chirculescu a precizat ca hotararea a fost luata in Consiliul Medical intrunit vineri, 5 august. "Ministerul Sanatatii a primit informarea privind aceasta decizie si analizeaza cu preocupare si ingrijorare aceasta situatie" - a declarat pentru Romania Libera Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al MS, precizand ca institutia pe care o reprezinta isi mentine disponibilitatea pentru rezolvarea acestei probleme a garzilor suplimentare.

Alimente stricate scoase la vanzare: carne tinuta la 30 de grade si branza depozitata pe jos. Carne tinuta la temperaturi ridicate, peste alterat si branza scoasa la vanzare fara acte. Sunt doar cateva dintre neregulile gasite de inspectorii sanitar-veterinari dupa un control facut intr-un complex alimentar din Capitala. Produsele erau depozitate in lazi aruncate pe jos sau in congelatoare scoase din priza.Desi pe eticheta scrie clar ca produsele trebuie tinute in congelator, inspectorii sanitar-veterinari au gasit preparatele din carne pe raft, intr-un complex alimentar din vestul Capitalei. Branza vanduta aici este depozitata pe jos si comercializata fara acte. Iar fara acte, nimeni nu stie cand a fost produsa branza, daca ea contine sau nu lapte, ori daca respecta normele sanitare. Mai mult, temperatura in complexul alimentar se apropie de 30 de grade, iar unele produse din carne sau peste sunt tinute in congelatoare scoase din priza si murdare. Inspectorii au sigilat doua magazine, anunta Digi 24.

Romania sustine totusi aderarea Turciei la UE. Cancelarul Austriei a declarat ca se pronunta pentru stoparea definitiva a negocierilor de aderare cu Turcia, provocand inevitabil toate tarile Uniunii sa exprime la randul lor o pozitie. Este de neimaginat ca diplomatia de la Bucuresti sa se pronunte pentru intreruperea negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeana. Dar probabil ca nici guvernul de la Berlin nu ar asuma deschis o asemenea decizie, cand zeci de mii de cetateni germani de origine turca manifesta pe strazi in favoarea regimului Erdogan si cand declansarea unei noi crize a imigratiei tine de un fir de par. Tentatia exista si cancelarul Angela Merkel avertiza recent ca introducerea pedepsei cu moartea ar duce la suspendarea imediata a negocierilor de aderare, dar, formuland o conditie, a lasat totusi portile deschise, scrie Deutsche Welle.

Cum si-a gasit un deputat PSD masina intr-o parcare din Bucuresti. "Sunt 7-8 sau chiar 12 gloante". Deputatul PSD Catalin Radulescu,recent intors din Israel, sustine ca si-a gasit masina vandalizata intr-o parcare din Capitala, mai exact in geamul din stanga spate al autoturismului s-ar fi tras cu un pistol de peste 10 ori si a precizat ca luni va depune plangere. "Mi-au tras in masina cu gloante. Angajatul meu, care este agent de paza la o firma din Pitesti, stie exact ca s-a tras cu pistolul in geamul masinii. Este vorba despre un pistol ori cu bila, ori cu cauciuc. Pana acum n-am patit asa ceva. Si-a descarcat tot incarcatorul asupra masinii mele, sunt 7-8 sau chiar 12 gloante. Azi plec cu domnul Dragnea la Vaslui, dar luni voi depune plangeri la Politie si Parchet. O sa sesizez si Crima Organizata. Voi cere protectie pentru mine si familia mea.Nu se poate sa se ajunga aici", a declarat deputatul Catalin Radulescu.Deputaul PSD sustine ca ar fi vorba de un gest de intimidare, anunta Gandul.

Afacerile strainilor in "Orasul Strutului". Greu de crezut pentru multi care nu au ajuns in zona transilvana sau care nu au citit pe undeva ca in Romania exista un mare oras ce are imprimat pe stema sa un strut. Si totusi, Bistrita, una din cele sapte cetati construite de sasi in Transilvania, poarta acest simbol din negura vremii. Imensa pasare, cu o potcoava in cioc, aparea si pe vechea stema a cetatii in anul 1353. Simbolul medieval a disparut in timpul comunistilor si a reaparut pe stema orasului in urma cu cativa ani, din initiativa primarului Teodor Cretu. Istoricii spun ca strutul cu coroana si potcoava in cioc este simbolul Casei d'Anjou. Regele Robert Carol d'Anjou a oferit cetatii Bistrita, in anii 1300, stema sa si autonomie, drept recompense ca locuitorii l-au sprijinit in lupta cu nobilimea maghiara, relateaza Evz.