Firma SCI ALLEGRA, prin care procurorii DNA sustin ca Horia Simu si-a cumparat cele doua vile de lux de 6,9 milioane de euro pe Coasta de Azur cu bani din despagubiri ilicite de la ANRP, il are ca director general, asociat si administrator inca de la infiintarea sa, pe 30 iunie 2011, pe Charles Giscard d'Estating, nepotul fostului presedinte al Frantei, Valery Giscard d'Estaing, scrie jurnalista Sorina Matei pe blogul sau.

Horia Simu SchiopuFoto: Mediafax

Creata in Franta ca sa functioneaze pana in 2061, societatea civila imobiliara SCI ALLEGRA are ca obiect de acitivitate cumpararea, gestionarea si expoatarea prin contracte de inchiriere a orice fel de bunuri si drepturi imobiliare pe teritoriul Frantei, obtinerea de credite si imprumuturi si efectuarea de demersuri astfel incat sa devina asociat sau actionar in orice fel de societate imobiliara.

In firma SCI ALLEGRA, care are un capital social de 10.000 de euro, pe langa Charles Giscard d'Estaing, nepotul fostului presedinte al Frantei, mai este asociat omul de afaceri Horia Simu si sotia acestuia, Raluca Simu, arata datele Registrului de Comert si Companiilor din Franta.

SCI Allegra nu are probleme financiare pe teritoriul Frantei si nu are datorii la bugetul de statului francez, potrivit informatiilor fiscale.

Charles Giscard d'Estaing, nepotul fostului presedinte al Frantei, Valery Giscard d'Estaing

Familia Giscard d'Estaing, una dintre familiile nobile ale Republicii franceze, cu o atestare documentara incepand cu secolul al XI-lea, a oferit Frantei de-a lungul timpului inalti prelati, ofiteri, cavaleri de la Malta dar si alte personaje cunoscute in societate, este proprietarea a sase castele.

Charles Giscard d'Estaing este unul dintre cei patru copii ai lui Olivier Giscard d'Estaing care este fratele fostului presedinte francez, Valery Giscard d'Estaing.

Valery Giscard d'Estaing, unchiul lui Charles Giscard d'Estating, a fost presedintele Frantei care l-a precedat pe Francois Mitterand la conducerea statului, intre anii 1974- 1981, fiind cel mai tanar presedinte si al treilea din al celei de-a 5-a Republici franceze, actuala forma a regimului politic republican al Frantei.

Nascut in Germania, Valery Giscard d'Estaing, 90 de ani, este in prezent membru al Academiei Franceze, membru de drept al Consiliului Constitutional al Frantei si a fost in mai multe randuri ministru de Finante si al Economiei al Republicii Franta.

Nepotul fostului presedinte al Frantei, Charles Giscard d'Estaing,director general si asociat in firma lui Horia Simu dar si partener cu un magnat rus

Charles Giscard d'Estating ( foto), nepotul fostului presedinte al Frantei, Valery Giscard d'Estating, traieste in Geneva/ Elvetia iar presa franceza il numeste "rechin financiar". In 1996, Charles Giscard d'Estating a fost condamnat de Curtea de Apel din Lyon la doi ani de inchisoare cu suspendare si plata a 150.000 de franci pentru frauda fiscala iar in prezent este consultant financiar, specializat in activitati imobiliare si plasamente financiare.