Agentia News.ro publica o inregistrare video in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este vazut intrand pe usa din spate la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in fata careia asteptau circa o mie de persoane pentru a-si reinnoi permisele auto. Potrivit sursei citate, Tariceanu a fost asteptat in curtea interioara de reprezentanti ai institutiei, "care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului inainte ca publicul sa aiba acces".

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Redactia HotNews.ro a solicitat un punct de vedere sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care va fi publicat imediat ce va fi primit.

Iata mai jos filmul evenimentelor, descris de agentia News.ro:

Ora 07.40: Autoturismul Dacia Duster negru apartinand Senatului, in care se afla, pe locul din spate, Calin Popescu Tariceanu, intra in curtea DRPCIV. Soferul pare dezorientat si nu gaseste intrarea spre curtea interioara din cauza numarului mare de persoane care stateau la rand, unii dintre ei inca de la ora 5.00. Masina se strecoara printre oameni si ajunge pe rampa care duce spre curtea interioara. Calin Popescu Tariceanu nu iese imediat din masina, ci asteapta ca unul dintre reprezentantii DRPCIV sa iasa din cladire si sa-l intampine.

Ora 08.00. La inceperea programului de lucru cu publicul, oamenii care asteapta la rand ar trebui sa fie lasati sa intre in cladire. Deschiderea este insa intarziata.

Ora 08.03. Calin Popescu Tariceanu iese din cladirea DRPCIV pe aceeasi usa pe care a si intrat, fiind insotit de unul dintre angajatii institutiei. Desi s-a oprit cand a fost salutat, s-a intors cu spatele si a intrat in masina in momentul in care a fost intrebat de ziaristul News.ro de ce a ales sa intre pe o usa din spatele cladirii.

Calin Popescu Tariceanu a evitat sa raspunda de ce a intrat prin spatele cladirii. Singurul care a raspuns a fost aghiotantul acestuia: "Dar nu a intrat nimeni prin spate".

Masina presedintelui Senatului a urcat rampa si s-a strecurat printre oamenii stransi, in numar si mai mare, la coada. Oamenii nu pareau deranjati de faptul ca Tariceanu a intrat pe usa din spate. O doamna care statea la rand intreaba: "Dar ce aveti, domnule, cu Tariceanu? Nu trebuie si el sa-si faca permisul?".

08.05 Oamenii care stau la rand sunt lasati sa intre in cladire.

Reactia conducerii SRPCIV Bucuresti: "Nu discut cazul unei persoane fizice"

Solicitat de News.ro sa comenteze aceasta situatie, comisarul-sef Florin Radulescu, seful Serviciului Public Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SRPCIV), a spus: "Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot sa va dau date cu caracter personal".

Intrebat cum i s-a putut permite lui Calin Popescu Tariceanu sa aiba intreaga cladire la dispozitie pentru reinnoirea permisului de conducere, Radulescu a spus: "Habar nu am despre ce vorbiti. Nu stiu nici macar cu cine vorbesc, m-ati sunat pe numarul personal si nu cred ca v-am dat eu numarul. In cladire sunt mai multe institutii, nici nu stiu daca a venit la noi sau in alta parte".

Surse din institutie afirma insa ca directorul adjunct al Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, comisarul-sef Cristian Nechifor, este cel care a avut cunostinta de modul in care Tariceanu si-a rezolvat problema reinnoirii permisului.

Contactat de News.ro, comisarul-sef Cristian Nechifor a spus ca nu poate comenta, mai ales la telefon, aceasta situatie.

"Si oricum, daca a fost aici, tot ce s-a intamplat tine de domeniul informatiilor, datelor cu caracter personal si iar n-as putea sa va spun nimic", a spus adjunctul institutei.

Intrebat daca, in opinia sa, reprezinta date cu caracter personal faptul ca presedintele Senatului intra prin spatele cladirii, timp in care cladirea este inchisa pentru public, Nechifor a replicat: "Imi pare rau, dar nu comentez in niciun caz la un telefon pe care il primesc de la cineva despre care nu stiu cine e. O zi buna!".

In martie 2008, a izbucnit un scandal dupa ce un echipaj s-a deplasat la domiciliul lui Tariceanu pentru a-i face poza pentru cartea de identitate sotiei sale de la acea vreme, Ioana Tariceanu. La acel moment ministru de Interne era Cristian David, coleg de partid cu Tariceanu, care a sustinut ca demersul este legal.