Cladirea de pe Calea Floreasca nr. 39 din Bucuresti face obiectul unui dosar penal si este pusa acum sub sechestru, iar firma care o administreaza are conturile indisponibilizate. Cladirea are insa chiriasi si produce un venit lunar de aproape 17.000 de euro. Banii se strang in contul pus sub sechestru si ar putea ajunge la stat daca Inalta Curte mentine sentinta de condamnare de la Curtea de Apel Bucuresti, scrie Romania Curata.

Fostul sediu al Ultra Pro Computers, o firma IT cunoscuta si activa in anii trecuti, este pus acum sub sechestru in dosarul proprietarului ei, Cristian Fughina.

Cladirea de pe Calea Floreasca 39, aproape de Spitalul de urgenta, este in proprietatea firmei Breezer International, detinuta la randul ei de un off-shore din Seychelles, controlat de Fughina prin intermediul unor rude. Firma Breezer International are la randul ei conturile indisponibilizate de procurorii DIICOT.

Ce face insa diferit acest caz de altele e ca, desi este pusa sub sechestru, iar proprietarul ei, firma Breezer International, are de asemenea conturile indisponibilizate, cladirea Floreasca 39 are in continuare chiriasi.

Bila alba, bila neagra

Spre deosebire de cladirea din Floreasca 39, imobilul de pe strada Polona nr. 9, de asemenea pus sub sechestru, are lacat de 5 ani si nu produce niciun ban. Daca in tot acest timp ar fi fost inchiriat de stat, acum, la condamnarea proprietarului ei, pe langa cladirea in sine, imobilul din Polona 9 ar fi putut aduce in visteria statului si banii din chirie.

Sperante de la ANABI

Nu a fost sa fie, insa poate acum, odata cu infiintarea noii ANABI, Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, practica magistratilor in materia confiscarilor si recuperarilor prejudiciilor si a produselor infractiunilor s-ar putea schimba, iar toate bunurile mobile si imobile puse sub sechestru in dosarele penale ar putea fi administrate de ANABI in scopul recuperarii prejudiciilor.

Romanii, nemultumiti de nerecuperarea prejudiciilor

Este inutil sa mai precizam ca nerecuperarea prejudiciilor reprezinta marea nemultumire a romanilor in legatura cu lupta anticoruptie. O spun nu numai specialistii, o arata si toate sondajele de opinie. Nu mai vorbim de faptul ca, in timp ce nu e in stare sa confiste imobilele pentru care exista sentinte definitive, statul plateste chirii de zeci de mii de euro pentru institutiile sale. Spre exemplu, DIICOT plateste o chirie de 56.500 de euro pentru sediul central din Bucuresti.

Citeste continuarea pe Romania Curata.