Subiectele zilei: Cum arata statia de metrou care va fi inaugurata in decembrie; Viata lui Tedy dupa Colectiv, in 30 de fotografii "nemaltratate". Expozitia "Angels", un tribut pentru victime; "Daca nu votezi cum dicteaza strada, sa fii spanzurat". Discutie tensionata intre sefii de la Parlament
Viata lui Tedy dupa Colectiv, in 30 de fotografii "nemaltratate". Expozitia "Angels", un tribut pentru victime. Treizeci de fotografii cu o puternica incarcatura emotionala, in care Mariana Oprea, Tedy pentru prieteni, nu se fereste sa-si arate ranile, mainile schilodite, capul ars si bratele sfredelite de focul din Colectiv, au fost dezvelite sambata seara, la Arenele Romane, in cadrul evenimentului caritabil "Angels". Mariana Oprea, victima a incendiului din Colectiv, s-a prezentat publicului in cateva ipostaze reale, neretusate, realizate de artistul Alex Csiki, intr-un eveniment care a avut drept scop strangerea de fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilitati. Prieteni, rude, victime ale incendiului din Colectiv i-au fost alaturi, au imbratisat-o si i-au dat putere sa continue, la randul ei Tedy inspirand prin lupta ei persoanele cu dizabilitati. "Iti multumesc ca existi si ca ne inspiri", au fost cuvintele Mariei Constantin, membra a Asociatiei "Ridica-te si umbla" din Bucuresti. La Arenele Romane a avut loc un vernisaj cat un eveniment plin de emotii, intr-un amfiteatru incarcat de amintiri. Pe scena, in lumina reflectoarelor, un singur personaj, anonim, care a tinut locul singurului supravietuitor din formatia Goodbye to Gravity, un concert in liniste, un concert tribut, asa cum l-a vrut fotograful Alex Csiki, care a gandit evenimentul, scrie Adevarul.
"Daca nu votezi cum dicteaza strada, sa fii spanzurat". Discutie tensionata intre sefii de la Parlament. Deputatul UDMR Mate Andras-Levente a fost cel mai vehement opozant al proiectului PNL privind votul deschis asupra solicitarilor justitiei, acuzand demagogia si propunand ca "daca nu votezi cum dicteaza strada, sa fii spanzurat", in timp ce PSD a argumentat ca proiectul nu e o prioritate. Potrivit stenogramei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor din 27 septembrie, publicata pe site-ul institutiei, in cadrul dezbaterilor privind proiectul de Hotarare de modificare a Regulamentului, liberalii au cerut procedura de urgenta maxima, invocand asteptarile populatiei si nevoia de a recredibiliza Parlamentul. "Am vazut cu totii ca exista foarte multa sensibilitate din partea opiniei publice - si cred ca pe buna dreptate - in ceea ce priveste modul in care se comporta Parlamentul in relatia cu cealalta putere in stat, cu Justitia. Am constatat ca sunt de multe ori atitudini controversate si eu cred ca noi trebuie sa ne asezam in randul asteptarilor populatiei. (...) Drept pentru care, va propunem o modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor prin care sa se realizeze doua schimbari. Una: reducerea termenelor de sesizare a Comisiei juridice si intocmirea raportului la 24 de ore si, de asemenea, prezentarea raportului in plen tot in 24 de ore. A doua propunere de modificare este ca votul pe care il dau parlamentarii sa fie vot deschis, astfel incat sa nu mai existe controverse ca unii au votat intr-un fel, altii in alt fel si parlamentarii sa-si asume public votul pe care il dau pe asemenea situatii care pana la urma au avut un efect negativ asupra credibilitatii Parlamentului", a sustinut deputatul PNL Eugen Nicolaescu, citat de Gandul.
Povestile dentistilor romani cu pacientii nebuni si panicati care le intra in cabinet. Medicii au un simt al umorului special. Imi dau seama de asta de fiecare data cand dentistul meu ma intreaba diverse chestii care nu presupun doar un raspuns prin "da" sau "nu". Spre exemplu, "Ce faci de sarbatori?", fix cand eu am gura plina cu toate ustensilele alea de vise rele sau imi atarna buza si-mi pica din gura de la anestezie. Nu-i usor sa fii dentist in Romania. Sa umbli prin gura cuiva cu freza sau chestia aia care face ca picamerul, sa cauti nervi cu ace care nu promit nimic bun sau sa pui maxilare la loc, si-n acelasi timp sa ai reflexe, in caz ca pacientul ala nu sta lipit pe scaun. E greu sa ai si sange rece ca tipii din Anatomia lui Gray, dar si delicatetea sa nu contrazici toti ticnitii sau sa nu scapi freza de ras, cand vreun pacient iti spune senin ca-l doare maseaua din fund. Dincolo de patologii si pareri avizate despre situatia nationala a danturii la romani, am vrut sa aflu de la cativa medici stomatologi ce tip de pacienti ii fac sa caute un loc numai bun de dat cu capul, informeaza Vice.
Elvetia a construit buncare militarizate private pentru averile miliardarilor lumii. Elvetia isi pastreaza statutul de tara-garant al averilor personale, oferind miliardarilor lumii buncare militarizate, adanc ingropate sub Alpi, dezvaluie Bloomberg. Acordurile bilaterale de transparenta pe care bancile elvetiene le-au semnat cu mai mult de o suta de tari au limitat masiv secretul ce facea din Elvetia raiul miliardarilor, indiferent pe ce cai isi obtinusera averea. Insa aceasta transparenta impusa marilor banci a facut sa infloreasca operatorii privati ai averilor, care nu sunt supusi nici macar obligativitatii de a raporta Oficiului Elvetian pentru Urmarirea Spalarii Banilor. Acesti operatori privati au scormonit maruntaiele Alpilor, construind buncare militarizate ce adapostesc practic orice, aur, bani, bijuterii, de la orice client capabil sa plateasca sume enorme pentru a-si pune la adapost averile. Companiile private nu sunt supuse nici serviciului elvetian de regularizare financiara, Finma, oferind clientilor acel secret desavarsit pe care il oferea Elvetia inainte de politica de transparenta. In prima jumatate a acestui an, au fost aduse in Elvetia lingouri de aur in valoare de peste 40 de miliarde de dolari, doborand recordul din 2013, dupa cum a stabilit Bloomberg, discutand cu mai multi operatori privati. Pentru siguranta deplina a acestor averi uriase, buncarele private au in imediata vecinatate piste de aterizare pentru avioane particulare. Intrarea in buncare este pazita de firme paramilitare, desi panouri metalice de 3,5 tone se deschid doar cu un cod, scanarea irisului si procedura de scanare faciala. Tuneluri sub Alpii Elvetieni, folosite odata de armata, conduc catre buncarele unde miliardarii lumii isi depun uriasele averi. Dar nu este suficient sa fii dispus sa platesti un astfel de buncar privat, relateaza Romania Libera.
Bucuresti, capitala sufocata. In ciuda exodului masiv al romanilor, in Romania exista o zona in care populatia creste masiv de la un an la altul. Este vorba despre judetul Ilfov, unde, numai in ultimii sase ani, numarul locuitorilor din cele 40 de orase si comune a crescut cu un sfert, ajungand la 400.000 de locuitori. Dar acestia sunt doar cetatenii care au si buletin de Ilfov. In realitate, populatia judetului care inconjoara Bucurestiul ar fi, dupa statistici neoficiale, cu cel putin 50% mai mare, adica 600.000 de oameni. Se intampla acest lucru pentru ca noii rezidenti, in majoritate fosti locuitori al Capitalei, au preferat sa ramana in acte tot bucuresteni pentru a putea beneficia de serviciile acelorasi institutii. In ciuda acestui exod, aproape niciuna dintre autoritatile locale nu a construit si retelele de transport, utilitati si servicii care sa faca fata unei asemenea extinderi. Cu mici exceptii, primarii oraselor limitrofe capitalei au retrocedat terenuri masiv, au aprobat contructii fara niciun plan urbanistic, dupa care s-au trezit ca in zonele centrale, nu mai au loc nici macar pentru o scoala. Asa s-a ajuns la blocaje in trafic, canalizari care refuleaza chiar si la cea mai mica ploaie, scoli si dispensare cu deficite mari de personal ,in care nimeni nu vrea sa lucreze. Peste toate, investitori care ameninta ca-si muta afacerile din zona. Specialistii europeni spun ca unica solutie astfel incat cea mai bogata regiune a Romaniei sa nu se blocheze complet in urmatorii doi ani, este infiintarea zonei metropolitane Bucuresti- Ilfov, scrie EuropaFM.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid