Gyuri Pascu frecventa un cult ostil medicinei moderne. Liderul organizatiei, maestrul Dang, a fost condamnat in Elvetia si Belgia la patru ani de inchisoare pentru escrocherie si pentru ca un copil a murit in urma "practicarii ilegale a medicinei". Dupa despartirea de "Divertis", in ultimii aproape 15 ani, actorul si cantaretul a fost intr-o cautare a linistii, a bucuriei si a implinirii. "El a ajuns insa aici", pune degetul prietenul sau pe o harta colorata a lumii. Cultul maestrului Dang. Justitia din Europa a vanat vreme de peste un deceniu cultul lui Dang. Autoritatile occidentale o considera o secta periculoasa in special prin practicile periculoase din domeniul ingrijirii sanatatii si prin fraudarea financiara a membrilor. Adeptii imbina idei crestine si budiste generoase cu convingerea ca pot vindeca SIDA, cancerul si maladia Alzheimer. Ei sint fermi ca, in final, vor obtine nemurirea. Daniela Marin, fosta sotie a lui Gyuri Pascu, a capatat "darul vindecarii de la insusi maestrul Dang". Ea este liderul miscarii din Romania, dezvaluie TOLO.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Biroul Electoral Central a decis, prin vot, sa incalce legea electorala. Biroul Electoral Central a emis o decizie de interpretare a legii privind alegerea Parlamentului care incalca insasi legea electorala. Ca urmare a acestei decizii, nu se mai pot contesta la Curtea Constitutionala prevederi care reglementeaza conditiile de depunere a candidaturilor. Guvernul Romaniei a emis pe 6 spetembrie patru hotarari privind alegerile parlamentare, prin care s-a stabilit data alegerilor, calendarul actiunilor electorale, bugetul alocat si masurile logistice necesare pentru buna desfasurare a alegerilor. Conform calendarului electoral rezultat din aplicarea legii, prima zi din care s-au putut depune candidaturi a fost 4 octombrie, adica dupa constituirea Birourilor Electorale Judetene, iar ultima zi de depunere a candidaturilor a fost stabilita pe 27 octombrie, potrivitAdevarul.

De partea cui e Iohannis? Si care sunt cele doua tabere.Klaus Iohannis s-a hotarat sa fie jucator in razboiul total care se da in aceasta toamna intr-o tara in care jumatate din electorat viseaza la o lume morala cu standarde occidentale, iar cealalta jumatate e total nepasatoare si n-ar avea nimic impotriva unui premier penal, cel putin asa arata sondajele. E din nou o lupta pentru ramanerea noastra in sfera de influenta vestica, de mentinere a regulilor si de respingere a arbitrariului. Confruntarea pare tot mai dura, intre grupari transpartinice cu interese adverse, dar si prin coalizarea acestor fractiuni subterane cu reguli mafiote impotriva institutiilor statului. Principalul obiectiv, sindicalizat de catre aceste grupari, este decapitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prin decredibilizarea procurorilor de la varf si in special prin compromiterea Laurei Codruta Kovesi, care isi pierde dintr-o data toate calitatile, relateazaRomania Libera.

Politica-ca-pedagogie. Guvernul a anuntat ca va completa suma necesara pentru achizitia sculpturii lui Brancusi din bugetul Ministerului Culturii si ca va lasa subscriptia deschisa pe termen nelimitat. Subscriptia publica pentru achizitia sculpturii lui Brancusi a fost mai curand o nereusita, chiar daca prim-ministrul, Dacian Ciolos, a prezentat lucrurile ca pe un succes remarcabil si incurajator. Desigur, el a preferat sa vada partea plina a paharului, vorbind despre "cei peste 100.000 de romani care s-au implicat in campania de subscriptie nationala". Dar nu este nimic dramatic, caci nimeni nu a pierdut pana la urma nimic. Guvernul si-a luat inima in dinti si a anuntat - ceea ce, probabil, era de la bun inceput pregatit sa faca - ca va achita valoarea lucrarii de la buget. Chiar banii stransi prin subscriptie, se sugereaza, ar putea fi returnati in cazul ipotetic in care tranzactia nu ar mai avea loc, scrieDeutsche Welle.

Ce ti se poate intampla cand pleci in vacanta cu o agentie de turism romaneasca fara licenta. Dupa ce zilele trecute stirea ca Autoritatea Nationala de Turism (ANT) a retras licentele la aproape 1 400 de agentii de turism din Romania s-a rostogolit pe la mai multe canale TV, m-am gandit sa-ti spun cum poti sa te feresti de tepele pe care le dau agentiile de turism de pe la noi. Pentru ca, de fapt, asta este motivul pentru care ANT a retras licentele: agentiile astea (sau o parte din ele) nu au incheiat polite de asigurare in caz de faliment. Sau, mai simplu, daca iti cumparai o vacanta printr-una dintre agentiile astea si te trezeai apoi ca agentia in speta intra in incapacitate de plata, ai fi ramas acasa, cu buza umflata, si cu banii luati. Nimeni si nimic nu ar fi putut sa le oblige sa faca rost de banii tai. Totusi, sunt metode prin care poti evita sa nu iti iei o astfel de teapa, relateazaVice.

Lista publicatiilor din care ar fi copiat Codruta Kovesi pentru lucrarea de doctorat. Cu toate acestea, probele ca doctoratul este un fals incep sa iasa la iveala inrosind paginile lucrarii de doctorat pentru care sefa anticoruptilor a primit nota maxima si "magna cum laude". Indrumatorul de doctorat a fost profesorul Viorel Pasca, fost procuror sef al Procuraturii Judetene Timis in timpul regimului comunist, coleg si prieten cu tatal Codrutei Kovesi. Grupul de Investigatii Politice a introdus parti din lucrarea de doctorat a sefei DNA in softul iThenticate si a ajuns la concluzia ca 45% ar fi plagiat. GIP a verificat toate capitolele doctoratului lui Kovesi in iThenticate. Capitolele 2, 3 si 4 ( pe care le-am verificat impreuna) sunt plagiate in proportie de 35%. Capitolul 5 este plagiat in proportie de 50%. Capitolul 6 este plagiat in proportie de 50%", scrie EVZ.

Putin: La ce va trebuie NATO. Inainte cu trei saptamani de a se stinge, Shimon Peres a dat ultimul interviu scriitorului si jurnalistului David Samuels, unul dintre interlocutorii sai preferati. Dialog spumos (intrebari non-conformiste, raspunsuri foarte interesante), desfasurat in engleza si ivrit, citabil in intregime. Am ales sa decupez paragrafele referitoare la Vladimir Putin. Fiindca vin din partea unui om care l-a cunoscut bine, pe care Putin l-a respectat si l-a consultat, la fel cum au facut presedintii Xi si Obama. Ce spunea Peres: "Sunt foarte bun prieten cu Putin si o sa-ti relatez, pe scurt, continutul uneia dintre discutiile noastre recente. I-am spus: Ai 63 de ani, eu am 93. Spune-mi, ce vrei sa realizezi in urmatorii 30 de ani? Pentru ce lupti? Speri sa enervezi America? Mi-a raspuns: Nu. Vrea America o bucata din Rusia? l-am intrebat. Nu. Ai probleme sa discuti cu Obama? De ce ma intrebi? a replicat. Uite, nu sunt spion, orice ar fi spune-mi. M-a intrebat: Tu ce crezi? Si i-am spus: America va castiga, indiferent ce faci. De ce? m-a intrebat. Pentru ca ei sunt norocosi si tu nu!". Samuels consemneaza in paranteza ca Peres izbucneste in ras, informeazaGandul.