Scandalul de la Teatrul din Brasov a escaladat: blesteme, amenintari si contestatii la concursul pentru postul de director. Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov trece printr-o criza majora, iar scandalul risca sa ia amploare, dupa ce contestatarii noului director au trimis presei mai multe mesaje de amenintare care i-ar apartine lui Dan Marius Zarafescu, cel care a fost declarat admis la concursul din septembrie. Dupa ce initial, in luna mai, Dan Marius Zarafescu a fost declarat respins la concurs, cu media 5,45, la concursul organizat in septembrie, acelasi candidat a obtinut nota finala 9,21. In ziua in care a fost anuntat rezultatul concursului, mai multi actori au refuzat sa urce pe scena, amenintand cu greva. Acestia acuza comisia concursului, din care au facut parte Beatrice Rancea (sef de comisie), Emil Boroghina, Horatiu Mihaiu si Mircea M. Ionescu de impartialitate si chiar de favorizare a candidatului, relateaza Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Daniel Baluta, edilul-spion care isi urmareste subalternii prin GPS. Daca il lasi sa inceapa el discutia, Daniel Baluta, edilul Sectorului 4 nu se mai opreste. Ii merge gura de parca ar fi in continuare in campanie electorala. Nici bine n-am intrat in biroul sau spatios, cu gresie pe jos si scaune din piele, ca a si inceput sa isi prezinte proiectele. Abia apoi am facut cunostinta. Nu da vina pe greaua mostenire si il perie pe predecesorul sau, Cristian Popescu Piedone. Cu toate acestea, spune ca ar avea nevoie de vreo trei mandate ca sa puna sectorul la punct. Primul pas l-a facut. A cumparat 150 de ceasuri ca sa fi e cu ochii pe angajati, scrie Evz.

"Baietii destepti" ai deszapezirilor. Schema de fentat statul a unor abonati la contracte publice. ANAF tine la sertar raportul unui control facut la firma Gecor SRL, firma de casa a senatorului PSD de Giurgiu, Nicolae Badalau, care a stabilit o evaziune de 3,6 milioane de lei, printr-o schema cu firme-fantoma. Gecor SRL este abonata la contracte cu statul, fiind una dintre societatile care primeste an de an, fara licitatie, contracte pentru deszapezire. Controlul a fost facut la sfarsitul anului trecut de catre inspectorii Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Ploiesti, raportul verificarilor fiind intocmit in ianuarie 2016. De atunci, ANAF nu a valorificat documentul pentru prejudiciul creat statului, in suma de 3,6 milioane de lei. Potrivit unor surse judiciare, pe fir ar fi intrat si procurorii, care ar fi cerut documentul de la ANAF, anunta Adevarul.

Totul despre Catedrala Mantuirii Neamului - cum arata interiorul cladirii. Catedrala Nationala, cel mai complex proiect al Romaniei ultimilor 26 de ani. Un proiect care i-a impartit pe romani in sustinatori si detractori, dar despre care stim prea putine. De ce? Pentru ca suntem prea preocupati sa ne consumam energia in dezbateri si prea putin dispusi sa pierdem timp afland si intelegand. 20 metri inaltime. Cat un bloc cu 30 de etaje. Mai inalta cu 34 de metri decat Casa Poporului. 126 metri lungime. Mai lunga decat un teren de fotbal. 25.000 de metri cubi de beton au fost turnati in fundatie. 8 lifturi. 4 adaposturi antiatomice. 42 de cripte. Are o capacitate de 5.000 de persoane, doua sali multifunctionale dotate cu altare. Spatiu Belvedere la 91 de metri inaltime. Heliport pentru aterizari de urgenta, prevazut in proiect. Costuri estimate de Patriarhie pentru constructia la rosu: 80 milioane de euro. Bani cheltuiti pana in prezent: 40 milioane de euro. Costuri totale, estimate neoficial: 200 de milioane de euro, scrie Digi 24.

Cum ar putea scapa alesii locali cu probleme de verificarile Agentiei Nationale de Integritate. Peste 300 de alesi locali cu probleme ar putea fi salvati de cercetarile ANI, dupa ce Parlamentul a votat un proiect prin care acestia pot face parte din AGA ale societatilor comerciale. Doar presedintele Klaus Iohannis ar mai putea opri aceasta lege. Alesii locali pot face parte din adunarile generale ale actionarilor (AGA) ale regiilor autonome sau societatilor comerciale de interes local, fara a fi platiti. Primarii, presedintii de consilii judetene, consilierii locali si cei judeteni au primit unda verde de la deputati, care au votat legea ce schimba regimul incompatibilitatilor. Actul normativ este semnat de 123 de deputati din toate partidele. La votul final din Camera, proiectul legislativ a fost aprobat cu 198 de voturi "pentru". Concret, prin votarea acestuia sunt eliminate o serie de incompatibilitati prevazute de Legea pentru sanctionarea coruptiei (161/2003), relateaza Romania Libera.

Popularitatea Angelei Merkel, din nou in crestere. Cel mai recent sondaj efectuat de institutul demoscopic Infratest dimap pentru televiziunea germana ARD releva un plus de 9 puncte procentuale fata de luna precedenta, in ceea ce priveste popularitatea cancelarei. Cat de multumiti sunt germanii de clasa lor politica? Intrebarea joaca un rol central in cadrul sondajului Infratest dimap efectuat, luna de luna, pentru primul post al televiziunii germane ARD in randul germanilor cu drept de vot. In actualul clasament, primul loc il ocupa ministrul federal de Externe, Frank-Walter Steinmeier, cu 75 de procente. Locul doi ii revine celui care conduce resortul Finantelor, Wolfgang Schauble, cu 63 de procente. Cei doi sunt urmati de Angela Merkel: 54 la suta dintre germani sunt multumiti de activitatea cancelarei. Electoratul o apreciaza pe Merkel mai mult decat apreciaza guvernul federal in totalitate. Si mai putin sunt multumiti germanii de partidele politice din Republica Federala, scrie Deutsche Welle.